Otec na materskej - zamietnuté prípady
A este sa spytam na postupnost. Zalozi si zivnost, poziada o materske, zrusenie rodicovskeho a na TPP sa pracuje az do nastupu? Za zivnost sa plati zdravotne od jej zalozenia? dakujem
prosim vas, a ziadosti o matersku ked muz bude pracovat z domu, take este schvaluju ci uz ani to nie? vdaka
@gerlachovka poprosím o pozvanie do skupiny. Ďakujem
Baby a treba hneď pri vybavovaní materskej nahlásiť,ze muž má napríklad polovičný úväzok,pripadne dohodu?
dava sa prihlaska poistenca s datumom zaciatku pp. Ta musi ist pred nastupom
dobry den prajem.prosim vas len tak v rychlosti sa chcem spytat,cakame na rozhodnutie-muz je zamestnany v novej firme,ja robim tiez uz,maly chodi do skolky-ale je tam malo,kvoli chorobnosti,v tom case sa striedam s maminou pri nom.manzelovu ziadost asi maju prave na stole,vcera mu volali,ze ma napisat mail na soc poist s pribliznym harmonogramom-kedy sa vlastne stara o dieta,ked ma prac zmluvu na 40h tyzdenne.stretli ste sa s tym?co im napisat nech nam to schvalia?dakujem za rady
@adula3334 ak pracuje na plny uvazok, tak vela tam asi do toho harmonogramu nenapisete...a je viac ako pravdepodobne, ze mu narok zamietnu....ale napisala by som, ze do obeda (alebo podla skutocnosti) je dieta v skolke , pripadne na cas kedy je s tebou alebo babkou, ze vas poveril starostlivostou na cas kedy nevyhnutne musi byt v praci a ze sa pocas dna informuje o tom , co robite, ako sa dieta ma atd. a potom by som pokracovala a opisala cas kedy je muz doma a stara sa o dieta, ze ako sa o neho stara.....zrejme vam to nepomoze, ale kedze zakon je nejasny, moze vam to pomoct v neskorsom pripadnom sudnom spore, kedze v zakone nieje vymedzene v aky cas sa ma otec starat a ani tam nieje napisane, ze je nutna osobna starostlivost. navyse ma podla zakona o soc. poisteni (§ 190 Nazeranie do spisov) pravo nazerat do svojho spisu a robit si vypisky, pripadne poziadat o fotokopie, takze bude dobre, ak tam ten harmonogram bude. pripadne, ak ma muz moznost, nech poziada o polovicny uvazok a ak bude robit menej, mozno mu matersku schvalia. vraj to teraz robia. a nepisala si, ci ma muz pruznu pracovnu dobu, pripadne moznost pracovat homeoffice....ak ano, tak to tiez uvedte a zapracujte do toho harmonogramu....radim, len ako laik, tak to tak aj ber. pisem len ako by som to urobila/napisala ja. kedze ma muz plny uvazok, vela moznosti zial nema v sucasnom stave.
@adula3334 a ešte by som dodala, že ak je maly v škôlke a ty pracuješ už , že by vám to mohlo pomôcť i keď v dnešnej dobe je to rozhodovanie sociálnej poisťovne dosť nevyspytateľné. Držím palce.
@gerlachovka dakujem pekne,nejako to tam vypiseme,pripadne teda ze ma moznost pruznej prac doby a ze sa striedame v starostlivosti.ja robim len na 4 hodiny.tak nejako rozpisem ze rano ho on vozi do skolky,a aj vybera zo skolky,a ked je chory,do prace ide az ked ja som doma,to by mohli akceptovat snad
@adula3334 Presne tak. Treba tam spomenúť aj takéto veci. Držím päste
Ahojte, ja mam otazku z trochu ineho sudka. Manzel je na materskej, ma priznanu davku, nepracuje, ja som na rodicovskej dovolenke bez davky a mam stale platnu zmluvu na dobu neurcitu u zamestnavatela A. Mozem teraz popri rodicovskej dovolenke nastupit na ciastocny uvazok u zamestnavatela B, bez toho aby to nejak ovplyvnilo moj pracovny pomer u zamestnavatela A? Viete mi prosim poradit? Dakujem
@kaata_ len si skontroluj v pracovnej zmluve či nemáš konkurenčnú doložku... Ak nemáš, resp. ideš robiť niečo iné, tak môžeš.
Baby je tu niekto taky, čo si podali žiadosť otecka o materské v januári a doteraz nemajú rozhodnutie ani žiadne informácie, pritom je otecko naozaj doma?
@herodias asi vsetkysme komunikovali s tou istou pani zo zdravotky. Dovera? 😀🙈
Ja som sa s nou kvoli tomu pekne pochytila, ona nie a nie pochopit, ze je rozdiel medzi RP a RD.
Dokonca nastojila, ze musim priniest z Upsvaru potvrdenie o dobe trvania mojej RD, kedze mi uz skoncila, nakolko otec je na materskej. Jaj boze
@hella209 moj muz je na materskej od 3.1. a rozhodnutie este nedostal-ale uz ho maju na stole,volali este kvoli nejakym nezrovnalostiam.nie je sice uplne doma,ma zarobok vyssi ako v starej robote,na zmluve ma 40h tyzdenne,takze plny uvazok,ale posielal im dochadzkovy list-ako robi-4 hodiny v praci,4h homeoffice-a dnes nam povedala,ze to skor vyzera,ze poslu zamietnutie 😡😡😡 ze sa mame odvolat,ale ze ukaze este ten dochadzkovy nadriadenej.ak neschvalia ideme sa odvolat

Ahojte, viete povedat ci so zivnostou nie je problem aj ked sa uzavrie popri TPP, na ktory sa ziada materska? alebo je potrebne ukoncit TPP a prejst na zivnost? Dakujem moc