icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
adel88
20. feb 2019

@akronop bojim sa , ze toto neprejde. Ledva prejde HO na 4 hod denne ... full time asi nie .. ale skuste mozno budete mat stastie

akronop
20. feb 2019

@dkethe ja pojdem do prace. a ci budu pytat moju zmluvu? netusim, spravne by sa do matky nemali ani len starat... ked budu chciet, dakde v sufliku ju snad vyhrabem 🤣
pointa je, ze nebudu moct argumentovat ze prevzatie do starostlivosti bolo fiktivne, ked ja budem normal na plny uvazok v praci a muz na plny uvazok home office a decko nebude v skolke, ale fakt doma.
tak som zvedava, co si vymyslia. jedine to ze nedoslo k vypadku prijmu u manzela, ale sak uvidime...

akronop
20. feb 2019

@adula3334 v zakone nie je ani ze musi byt znizeny uvazok, alebo home office. takze tu nevytahujme take logicke zalezitosti typu co je v zakone 🤣😂
socialna poistovna si so zakonom rit utiera 3x denne, na to jedine jej je dobry. bud budeme mat stastie, alebo nebudeme. kto neskusi nezisti 😎😆

dkethe
20. feb 2019

@akronop tak lebo bez zmluvy kazda moze tvrdit ze chodi do prace... Hm.

kianka5
20. feb 2019

@dkethe a neprihlási ju náhodou zamestnávateľ do SP po nástupe do práce?

akronop
20. feb 2019

@dkethe co? ved ked chodim do prace mam pracovnu zmluvu, zamestnavatel za mna plati odvody - soc.poistovni to blikne v tabulke... neidem robit nacierno aupair do rakuska, normalne sa vratim do svojej prace na zmluvu, kde som robila pred MD... vzdy sa tu bavime o legalnej praci a nie somarinach nacierno, tie sa daju robit hociako a hocikedy...

adula3334
20. feb 2019

@akronop no ved prave preto sme v prave.a jednoducho ked ukazeme,ze vieme a chceme tak to schvalia.

dkethe
20. feb 2019

@akronop jeee ja som asi velmi unavena :D :D sak jasne, mi nedoslo

daniela87sk
21. feb 2019

Musím nastúpiť do práce ak manžel chce ísť na MD?

luliu
21. feb 2019

@daniela87sk nie, ale ak muž nebude reálne doma, tak neschvaluju

daniela87sk
21. feb 2019

Muž bude doma robí len 2h denne, len zo sociálky písali zamestnávateľovi ohľadne informácie že či som
· ukončila rodičovskú dovolenku
· nastúpila do práce
· mám prerušenie poistného vzťahu z iného dôvodu ako rodičovská

because
21. feb 2019

@daniela87sk neskutočne, by ma zaujmalo akym pravom toto vyžadujú...

adel88
21. feb 2019

@daniela87sk a muzovi este neprislo rozhodnutie zo sp? Teraz to viac preveruju vsetko ...

daniela87sk
21. feb 2019

@adel88 ešte nie

vidova_lenka
22. feb 2019

Ahojte. Muz požiadal o materskú 1.12.2018. Poslali zamietnutie na ktoré sme sa odvolali a poslali 18.1.2019 že si predlžujú dobu riešenia odvolania a do 30 dní. 18.2.2019 prešlo 30 dní a stále žiadna odpoveď. Akože kde sa mam sťažovať? Mam napísať na ministerstvo? Ďakujem za odpoved

adel88
22. feb 2019

@daniela87sk davaju si nacas :( ach

9lf9
22. feb 2019

@vidova_lenka 30dni je na vydanie stanoviska a este treba ratat s dobou dorucenia k tebe...takze ak nic nepride v bud.tyzdni stazovat sa mozes ci to bude mat daky efekt je uz druha vec.

gerlachovka
22. feb 2019

@vidova_lenka kedy ste poslali to odvolanie ? pobocka SP kde ste ho podavali ma 30 dni na odpoved a ak nerozhodnu v lehote 30 dni tak to posielaju na ustredie do BA odvolaciemu organu, ktory ma zakonnu lehotu 60 dni, takze celkovo mozes ratat s 90 dnami odo dna podania odvolania (+ par dni, kedy sa im to doruci, lebo lehoty sa im pocitaju odo dna dorucenia odvolania) ktore su zial v ramci zakona.

apart
23. feb 2019

Baby,my stale čakáme na vyjadrenie,žiadosť muz daval 11.septembra 😏vkuse presetrovanie,mne uz je jedno,aké bude vyjadrenie,len nech uz pošlú dačo.Uz sme to tak či tak dali právnikovi ,za prieťahy v konaní.

scoobinko
24. feb 2019

@apart a muž pracuje?

milagros
24. feb 2019

Baby a neskusali ste...ze by bol muz na polovicny pracoval by cely cize 8 hodin a rozdiel by mu vyplatili ako odmenu?alebo nadcasy...to som sa nikde nedocitala ze su zakazane🤔

milagros
24. feb 2019

@apart cize o chvilu ti konci aj doba kedy mozes spetne poziadat o rodicak...

luliu
24. feb 2019

@milagros a do toho by šiel aký zamestnávateľ? Ze ideme oklamať SP

adula3334
24. feb 2019

@milagros ja za mesiac februar uz nepoberam rodicak,prosim dokedy sa da dat ziadost o vyplatenie spatne?teraz sa ide odvolat

milagros
24. feb 2019

@luliu ake oklamanie?ved nadcasy sa robia bezne a odmeny sa davaju tiez bezne pokial viem

milagros
24. feb 2019

@adula3334 do 6mesiacov

luliu
24. feb 2019

@milagros ale ty píšeš, pracoval by normálne 8h a dali by mu len polovičný oficiálne a ostatok ako nadčas ci odmenu. Takže to je plánovanie a vopred dohoda so zamestnavatelom

milagros
24. feb 2019

@luliu nadcasy sa vzdy dohaduju vopred pokial viem...asi nikto si nedovoli prist na nadcas len tak lebo sa mu chce, vzdy sa musi vopred dohodnut s nadriadenym...

apart
24. feb 2019

@scoobinko áno,ale na skrátený úväzok

apart
24. feb 2019

@milagros len nech uz niečo pošlú, lebo bez toho nemôžem žiadať o rodicak.Zviazali nám ruky uz skoro na pol roka,svine!!!!