Otec na materskej - zamietnuté prípady
@dkethe ja pojdem do prace. a ci budu pytat moju zmluvu? netusim, spravne by sa do matky nemali ani len starat... ked budu chciet, dakde v sufliku ju snad vyhrabem 🤣
pointa je, ze nebudu moct argumentovat ze prevzatie do starostlivosti bolo fiktivne, ked ja budem normal na plny uvazok v praci a muz na plny uvazok home office a decko nebude v skolke, ale fakt doma.
tak som zvedava, co si vymyslia. jedine to ze nedoslo k vypadku prijmu u manzela, ale sak uvidime...
@adula3334 v zakone nie je ani ze musi byt znizeny uvazok, alebo home office. takze tu nevytahujme take logicke zalezitosti typu co je v zakone 🤣😂
socialna poistovna si so zakonom rit utiera 3x denne, na to jedine jej je dobry. bud budeme mat stastie, alebo nebudeme. kto neskusi nezisti 😎😆
@dkethe co? ved ked chodim do prace mam pracovnu zmluvu, zamestnavatel za mna plati odvody - soc.poistovni to blikne v tabulke... neidem robit nacierno aupair do rakuska, normalne sa vratim do svojej prace na zmluvu, kde som robila pred MD... vzdy sa tu bavime o legalnej praci a nie somarinach nacierno, tie sa daju robit hociako a hocikedy...
Musím nastúpiť do práce ak manžel chce ísť na MD?
@daniela87sk nie, ale ak muž nebude reálne doma, tak neschvaluju
Muž bude doma robí len 2h denne, len zo sociálky písali zamestnávateľovi ohľadne informácie že či som
· ukončila rodičovskú dovolenku
· nastúpila do práce
· mám prerušenie poistného vzťahu z iného dôvodu ako rodičovská
@daniela87sk neskutočne, by ma zaujmalo akym pravom toto vyžadujú...
@daniela87sk a muzovi este neprislo rozhodnutie zo sp? Teraz to viac preveruju vsetko ...
@adel88 ešte nie
Ahojte. Muz požiadal o materskú 1.12.2018. Poslali zamietnutie na ktoré sme sa odvolali a poslali 18.1.2019 že si predlžujú dobu riešenia odvolania a do 30 dní. 18.2.2019 prešlo 30 dní a stále žiadna odpoveď. Akože kde sa mam sťažovať? Mam napísať na ministerstvo? Ďakujem za odpoved
@daniela87sk davaju si nacas :( ach
@vidova_lenka 30dni je na vydanie stanoviska a este treba ratat s dobou dorucenia k tebe...takze ak nic nepride v bud.tyzdni stazovat sa mozes ci to bude mat daky efekt je uz druha vec.
@vidova_lenka kedy ste poslali to odvolanie ? pobocka SP kde ste ho podavali ma 30 dni na odpoved a ak nerozhodnu v lehote 30 dni tak to posielaju na ustredie do BA odvolaciemu organu, ktory ma zakonnu lehotu 60 dni, takze celkovo mozes ratat s 90 dnami odo dna podania odvolania (+ par dni, kedy sa im to doruci, lebo lehoty sa im pocitaju odo dna dorucenia odvolania) ktore su zial v ramci zakona.
Baby,my stale čakáme na vyjadrenie,žiadosť muz daval 11.septembra 😏vkuse presetrovanie,mne uz je jedno,aké bude vyjadrenie,len nech uz pošlú dačo.Uz sme to tak či tak dali právnikovi ,za prieťahy v konaní.
Baby a neskusali ste...ze by bol muz na polovicny pracoval by cely cize 8 hodin a rozdiel by mu vyplatili ako odmenu?alebo nadcasy...to som sa nikde nedocitala ze su zakazane🤔

@akronop bojim sa , ze toto neprejde. Ledva prejde HO na 4 hod denne ... full time asi nie .. ale skuste mozno budete mat stastie