Otec na materskej - zamietnuté prípady
@meizynqa Ak pojde na MD v r.2018 tak jeho VZ pre MD je hruby príjem za r.2018. ak mu plynie vypovedna lehota tak PP konci 28.2 .@lavender21
btw.dovod vypovede?
@joannita aj mne povedali vo VSZP ze vrattia spetne a staci sa ti ist nahlasit do 8.5. Do poistovne ako samoplatca....pretoze za marec dostanes RP a upsvar ti posle ze si skoncila poberanie od 1.4. Cize zdravotne si budes musiet zaplatit az za april a to je splatne do 8.5. ...dovtedy mozno aj zo socialky pride rozhodnutie o materskej
Baby, otazocka, mozno budete veduet poradit. Momentalne je manzel na materskej so starsou, ale ta bude mat 3 roky 26.marca...potom chce si dat ziadost o matetsku na mladsiu dcerku..popri matersjej robi na 1/2 uvazok..na mladsiu chce poziadat az od 2.aprila...a otazka: moze stale pracovat na tu zmluvu na polovic.uvazku a na tej druhej (z ktorej mu ide matersk) bude evidovany ako na rodicovskej ale bez poberania matetskej??? Ci po ukonceni poberania MD ho musi zamestnavatel hned prihlasit na povodny prac.pomer....
@lienka263 zo zákona môže byť na rodičovskej dovolenke len do dovŕšenia troch rokov dieťaťa. Môže zobrať dovolenku, alebo neplatené voľno. Alebo teoreticky nastúpiť na rodičovskú dovolenku s mladším dieťaťom, tých prvých pár dní bude na rodičovskej dovolenke, ale nebude poberať materské. Staršie dieťa chodí do škôlky? Ide ešte o to, kto bude vtedy platiť zdravotné poistenie.
@lavender21 ja som myslela, ze pojdem poziadat o rodicak za ten cas...a ked by cerpal dovolenku z povod.prac.pomeru, tak ho musia nahlasit normalne do SP a zmluva na polovic.uvazok zan8kne? Ci? Ako to spravit....
@barnes odkial je tento kolega?
@lienka263 myslím že ak by mal dovolenku tak to musia normálne nahlásiť na SP. Zmluva na polovičný mu podľa mňa nemusí zaniknúť, ale to si ozaj nie som istá... Ale pre ten rodičák sa oplatí to nejako vymyslieť, veď to je 450€ cca. Možno by @evittam vedela poradiť ako to najjednoduchšie spraviť, ona sa najlepšie vyzná.
@lavender21 clovek moze mat pracovnych pomerov kolko len chce ...zakonom to nieje nijak obmedzene
Ahojte, len skúsenosť, ja idem na živnosť, pani na socialke mi povedala, že to nemajú ako kontrolovať. Dúfam, že to tak aj naozaj bude....
Zienky prosím vás, manzel nastupil na MD 8.3,od 11.3 ma DVP so svojim zamestnávateľom, v kontexte spravania sa Socualnej poisťovne je rozumnejsie zaniest im tu zmluvu, alebo radsej normalne pockat kym budu na niečo zvedavi, nakolko to je len DVP? 🤨
Nechceme im zbytocne davat vodu na mlyn.🤔
Dakujem pekne za radu
Ahojte, chcem sa spytat. Mm ide dat vypoved. V praci, kde robi, je pocas vypovednej lehoty doma na tzv prekazkach. Dostava nejake percenta z vyplaty.Moze byt zaroven na md aj na prekazkach? A ked od 1.juna nastupuje do novej prace, na novu zmluvu, vie ostat nejak na md z tej starej? Nebude mat totiz zmluvu na dohodu

@joannita zp za to pokuty nedava 🙂 alebo sa prihlas a zatial nehrad