Otec na materskej - zamietnuté prípady
@ewka81 my sme to mali podobne. Ja som od 3.3 poziadala o odobratie rodicaku a manzel od 3.3 nastupil na matersku. Ja dostanem este davku aj za marec a muz dostane matersku uz od 3.3 cize v jednom mesiaci dostaneme jedno aj druhe.
Teta na upsvare ma ale presviedcala ze to nejde 🙂 samozrejme to ale ide.
@joannita mňa presviedčali rovnako, rozhodnutie ktoré ste odkladali ku žiadosti o materské na sociálnej poisťovni bol uvedený aký dátum ukončenia poberania rodicevského príspevku? Totižto UPSvar vie vydať rozhodnutie len k 1 dňu v mesiaci, mňa tiež chceli presvedčiť aby som podala žiadosť o odobratie rodičovského k 1.4
@ewka81 ja som ziadala o odnatie rodicaku 27.2, odnatie bolo k 3.3., muz isiel na MD od 4.3 - na SP doniesol manzel vsetky pozadovane dokumenty + prefotenu ziadost o odnatie rodicaku k 3.3., na SP s tym nemali ziaden problem, za dva tyzdne nam prislo rozhodnutie o priznani materskej pre muza, rozhodnutie od odobrati RP mi prislo vcera postou
@joanitta ako citam tcoj dalsi prispevok, tak mi napadlo, ci ta zamestnavatel neeviduje stale ako na MD a nie na RD, ci si mu hlasila tento prechod, ked si prestala poberat MS zo SP a zacala RP z UPSVaR. Ak ano, tak potom uz fakt len pisomne na nich, lebo poberanie RP a byt na RD su dve rozdielne veci. RP mozes nepoberat aj preto, ze on po MD zabudnes poziadat.
No a ja som teraz z toho uplny jelen 🤔 lebo ja som vravela nasej mzdarke, ze tento mesiac manzelovi konci MD na starsieho syna, lebo ma 3 roky a ze chceme sa prehodit aj s mladsim (ze on bude s mladsim MD a ja so starsim osoba starajuca sa o dieta do6rokov). Ale kedze mam zmluvu na dobu neurcitu vraj sa to neda, lebo oficialne som doma s dietatom starsim ako 3roky a to uz mi zamestnavatel nemusi akceptovat a mozem prist o miesto. Inak pytala som sa par dni dozadu na to aj tu v skupine, ale nikto mi neodpovedal.
@ewka81 my sme to riešili minulý rok v auguste tak, že manžel nastúpil na MD 2.8., dostali sme rodičák aj za august. V rozhodnutí bolo, že odnímajú od 1.9., nakoľko od 2.8. nastupuje manžel na materskú. Na sociálnej poisťovni a tým problém nemali... Doručili sme im to cca 2 týždne po žiadosti o materské...
Je tu niekto kto už vie výsledok po odvolani voči zamietnutiu? Aký bol výsledok? Prípadne niekto kto sa súdil? Dakujem
@lucia245 my sme podali zalobu pred viac ako mesiacom, cakame co dalej. toto moze trvat rok a viac. predpokladam, ze prve zaloby sa posielali az v tomto roku, takze to este potrva kym padne nejaky rozsudok a navyse co kraj, co sudca to iny rozsudok moze byt.
Prosím o radu. Drobec má rok. Manzel prišiel koncom novembra 2018 o prácu, tak šiel na materskú, ja na neplateny rodicak. Od 1.1.2019 sa zamestnal na plný úväzok, za január a február mu ešte bola vyplatená materská. V apríli prišlo rozhodnutie zo soc.poisťovne v Galante, že mu materskú odnimaju k 1.3.2019, takže za marec už nedostane vyplatené. Teraz mu poslali opravu, dátum odnatia upravujú na 1.1.2019 s tým, že voči nemu začínajú konanie. Myslite, že je možné, že budú požadovať vrátiť vyplatenu materskú za január a február? Druhá vec je, že či sa môžem spatne nahlásiť na platený rodicak, či mi ho potom spatne vyplatia a či mi zdravotná poisťovňa vyplatí naspäť poistné. Máte niekto podobnú situáciu, viete mi prosím poradiť, ako postupovať?

@danicaa24 toto iste chcem aj ja.