icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
zania
23. aug 2019

Nam minuly tyzden zamietli aj odvolanie v BA,muz je szco,ze sa mu nezmenila zivotna situacia. Ja uz nemam chut sa s nimi natahovat,muz to chce podat na sud. Je tu niekto aj s podanim na sude?ako dlho to trva,kym rozhodnu?

bosorkabb
24. aug 2019

@zania ako SZCO išiel na materskú alebo ako zamestnanec? Na fb je skupina kde sú otcovia ktorý podali žaloby.

ewelinka
24. aug 2019

@adrianahalkova to vazne?Nesranduj.Cakaju kym to vzdame....

zania
24. aug 2019

@bosorkabb ako szco. Prosim ta nazov skupiny? Dakujem

adrianahalkova
24. aug 2019

@ewelinka aj ja si myslím že niečo tým sledujú. Neexistuje žeby nás prípad bol tak náročný. Ani nič z práce nežiadali mužovej žeby sme aspoň videli že niečo riešia alebo kontrolujú. Hlupáci . Toto ľuďom robiť.

bosorkabb
24. aug 2019

@zania boj za uznanie materskej otcom.
Môj teraz ukončil materskú ako zamestnanec a počas MD robil na živnosť. Žiaden problém nerobili, schválené do 2 týždňov.

evittam
24. aug 2019

@adrianahalkova Ano sledujú. Ako nevyplatit. Nakolko nie su na to peniaze.

lori1987
24. aug 2019

@bosorkabb presne to planujeme aj my.... z TPP by bol na materskej a pocas toho by robil na zivnost.. a vy ste kedy tu zivnost otvorili? az pocas materskej alebo pred nou? neviem ci sme neurobili chybu, ze sme ju otvorili skor ako poziada o materske... ďakujem za info

bosorkabb
24. aug 2019

@lori1987 týždeň predtým

lori1987
24. aug 2019

@bosorkabb super ďakujem za info.. nám to bude vychádzať cca mesiac po otvorení si živnosti podáme žiadosť o materské... tak som zvedavá ako to dopadne a či nebudú vymýšľať... ešte raz vďaka.

mirikal
24. aug 2019

@lori1987 my sme este neziadali, iba planujeme

lori1987
24. aug 2019

@bosorkabb a tá postupnosť pri žiadaní si materskej otcom ak ja doteraz poberám rodičovský príspevok je aká? najprv musím ja podať žiadosť o zrušenie rodičovského a až tak on požiada? či môžme uviesť ten istý dátum k zrušeniu a požiadaniu? a ak som dobre postrehla tak ja si asi budem platiť zdravotnu ak ostanem doma , vsak? mam aj nejaku povinnost to hlasit mojmu zamestnavatelovi ze ostavam doma aj ked nepoberam rodicovsky?

bosorkabb
24. aug 2019

@lori1987 k žiadosti o MD treba priložiť potvrdenie že ste si nechala RP pozastaviť. A áno treba si platiť zdravotné poistenie.

rogiii
24. aug 2019

Baby peosim Vas muz isiel na MD ja nadalej ostavam doma s 15mes synom, v SP si mam este nieco ja prehlasit? Dochodkove alebo nie? Dakujem vobec neviem
@bosorkabb prosim ty nevies?

majusqa77
24. aug 2019

@rogiii ja som sice evidovana na up, ale na dochodkovom som si bola dat prihlasku

rogiii
24. aug 2019

@majusqa77 ja sa idem prihlasit ako samoplatca do Dovery. A to aku prihlasku si si podala prosim?

majusqa77
24. aug 2019

@rogiii registracny list fyzickej osoby

zabka1000
24. aug 2019

@rogiii ahoj. My keď sme boli vybavovať mužovu materskú a tiež som zostávala s druhou dcérou doma, tak som sa rovno na sociálke pýtala, či ešte niečo musím dovybaviť, podať, podpísať, ale nič nebolo treba, iba v tej zdravotke som bola.

rogiii
24. aug 2019

@zabka1000 ahoj ty si si teda nepodala registracny list v SP?

rogiii
24. aug 2019

@majusqa77 dakujem a to si dochodkove platis teraz sama alebo ako?

zabka1000
24. aug 2019

@rogiii veru nie....najskôr som sa spýtala priamo pani, u ktorej sme podávali žiadosť, či si mám ešte niečo vypísať, keď zostávam doma a tá ma poslala k iným dverám a tam pozrela do počítača a že nič netreba...syn má 1,5...s tým je manžel a ja som doma s dcérou, 4 r...po skončení mužovej MD sa vraciam späť na rodičák so synom...(to len na objasnenie našej situácie, aby som ťa náhodou neuviedla do omylu, ak je to u vás iné)

rogiii
24. aug 2019

@zabka1000 no pojdem sa nato spytat alebo si zavolam do SP ci nieco treba lebo ja som doma so synom 1,5roka a zaroven muzovi skonci materska vo februari 2020 a ja v decembri 2019 nastupujem na matersku. A je pravda ze rodicak vie poberat aj otec aj matka zaroven len kazdy na ine dieta?

zabka1000
24. aug 2019

@rogiii joj, to ti neviem povedať...možno ti tu baby poriadia...

luliu
24. aug 2019

@rogiii nie to nemôžete. Rodicak je len jeden

majusqa77
24. aug 2019

@rogiii nie

rebeca89
Autor odpoveď zmazal
evittam
25. aug 2019

@rebeca89 Na vsetky tvoje otazky tu mas odpoveď. Ako aj v ďalšej diskusii- "Otec na materskej". Len si staci najst cas citat. My zase nemáme čas dookola stale na každej strane pisat to iste kvôli tomu,ze ty nemas cas a chut citat.😉

rebeca89
25. aug 2019

@evittam Waw.. ďakujem za čas ktorý si strávila nad napísaním tejto správy, kým si mi za ten istý čas mohla odpovedať na moju otázku 🤦

evittam
25. aug 2019

@rebeca89 Wau. Nemas za čo. Citaj a budes mat odpovede. Vela šťastia. Naozaj mam rada podobne typy-na citanie nemam cas ale na rypanie do slušných ludi ano. Pekný slnečný den prajem.

bosorkabb
25. aug 2019

@rebeca89 najprv musíš ísť na MD ty ako matka ( tá ktorá porodila) ak nárok nemáš tak ísť na RP a až po čase môže manžel ísť na MD ako iný poistenec. To tak v skratke. Inak tieto odpovede nájdeš na nete.
A ešte niečo zmeniť pozíciu už nestačí, musí ostať doma, ísť na živnosť alebo dohodu inak je veľká šanca že materské mu zamietnu.