Otec na materskej - zamietnuté prípady
@lubenka0806 ahoj, mame rovnake datumy, tiez som zvedava ako to cele dopadne. Aj Vas muz meni pracu od 5.11.2018?
@veronikapavolova bude pracovať v tej istej firme na dohodu a kázala som od 6.11. pre istotu. Tak dúfam, že nám to vyjde aj bez odvolania keďže tam bude aj iná pracovná doba...nechce sa mi z nimi naťahovať 😀
Tak dajte vediet ako ste dopadli po odvolani 😊
@majusqa77 Určite, z poistenia z ktorého poberáš materské príjem mať nemôžeš, ale z iného poistenia áno. Ten zákon o sociálnom poistení nebol moc menený, tam sa menili výpočty dôchodkov, predčasné dôchodky, rozširoval sa okruh poistencov, upravovali sa podmienky dobrovoľného poistenia a rozhodujúce obdobia pri výpočtoch dávok.
@veronika240 nam dnes prisiel list, ze chcu manzelovu staru aj novu zmluvu, pricom ide na matersku zo starej, takze aj my im ideme vynadat, ze na zaklade coho si to ziadaju? napis mi prosim ako ste pochodili. Ďakujem.
@gerlachovka ahoj, aj od mojho manzela chcu zmluvy, tak cakame tiez zamietnutie a urcite sa budeme odvolavat. prosim, daj vediet ako pokracujete. dakujem.
@srnka700 Ahoj. Urcite dam vediet ako sme dopadli. Momentalne ma podklady pravnicka, ma sa vyjadrit ci vobec do toho pojde a ked tak spise odvolanie. Ja akosi nemozem spat, stale mi víri v hlave ako by som to napísala ja, tak prave študujem a hladam info ako napísať odvolanie a aspon tak na nečisto píšem čo by som tam chcela uviesť a vystihnut. Daj potom prosim vediet, co vam povedali na to, ze na zaklade coho si pytaju novu zmluvu. vdaka.
@lubenka0806 noo.. my sme nejako nepostrehli o tej OL.. u povodneho zamestnavatela mu zmluva trva pocas materskej a u noveho ma zmluvu uzatvorenu tiez na cas materskej. Snad ten rovnaky datum nastupu na MD a PP prejde. Pani na SP mi vravela, ze malo by to prejst, ale uz neverim nicomu, ked tu citam, kolko odvolani sa riesi..
@veronikapavolova veď toto...tiež už tomu neverím. Ale určite budem žiadať aby postupovali rovnako ako v prvej polovici roku, keďže zákony sa nemenili a že to vnímam ako diskrimináciu. Rovnaké zákony a rôzny postup? Na ich stránke dokonca nepíšu nič o predkladaní novej zmluvy...
@gerlachovka ked sa velmi spekuluje, casto z toho nic dobre nevznikne. a ja sa napr obavam ze ak kvoli tejto zlodejine pride do platnosti obmedzenie prace pre ludi na MD, tak to bude mat dopad zase na matky - napr tie ktorym po porode muz zduchne a budu musiet ist do prace co najskor, a vcul nebudu moct lebo im to zakon zakaze.
No som veľmi zvedavá, aké budú ich odpovede na odvolania🤔😈
@veronikapavolova ahoj, ja som to tiež nepostrehla a manžel nastúpil od 3.9. na materskú a aj začal pracovať na novú zmluvu u toho istého zamestnávateľa..na socke má uistovali, že by to nemal byť problém, keďže mu pôvodný pracovný pomer naďalej trvá..ale ešte stále nemáme rozhodnutie a viem, že zamestnavatela pýtali pracovné zmluvy, ktoré im už skoro pred mesiacom posielal, takže predpokladám, že tento týždeň príde rozhodnutie, že nám to zamietaju kvôli tej pracovnej dobe a výmer. Zakladu....no bodaj by tomu tak nebolo ...je to strašné nefér, že ľudia nemajú nárok na také info dopredu...a najviac ma trápi, že čo vlastne bude mať v práci v dochadzke, keďže od 3.9 nechodí na tú zmluvu do práce a neschvália materskú...
@nikuskatvoja v dochadzke bude mat ze je na rodičovskej dovolenke,ziadny problem ;)
@dkethe sucasna legislativa to povoluje, tak sa zariadime podla toho. ja sa nebudem zamyslat co sa moze, nemoze, bude sa moct, nebude sa moct v buducnosti. zakony nasej krajiny sa aj tak menia podla toho kto vyhraje volby, takze ani ak by nenastala tato situacia nikde nemas zarucene, zeby to v buducnosti neobmedzili, zakazali, ak budu potrebovat dat peniaze inam. navyse to ani nieje k teme, takze je zbytocne sa o tom dalej bavit. odpovedala som len preto, ze si ma oznacila.
Prosim vas, mozete mi napisat, ake su podmienky pre manzela, aby mohol tiez poberat matersku? Totizto je zivnostnik, mal akoby na pracovnych zmluvach minimalnu mzdu, teraz prerusil zivnost a chce sa zamestnat v novej firme....oplati sa to a ma narok?Dakujem!!!!!!!
@maria455 tu je link na diskusiu, kde to pisu stale dokola a najdes tam viac info a aj rady https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/otec-na-materskej-2/ .... tu sa skor riesia uz zamietnute pripady
@gerlachovka dakujem!
@lubenka0806 ahoj,otazocku mam....ked bude robit na dohodu,bude mat skrateny prac.cas na zmluve,ale realne odrobi si 8 hod alebo ako?
@nikuskatvoja akurat som to sem sla dat🙂)))
@nikuskatvoja hm... akurat ze mihal tu podava len svoj vyklad zakona - on nie je sudca ani zamestnanec socialky, ani premier ci clen vlady tejto krajiny... ked si ho zvolite a on ziska pravomoc vykladat zakony tak potom by som jeho vyjadrenia brala za smerodajne...

@kaja01 isto je to od 2003? Lebo v 2013tom mi kolegyna vravela ze nemozem mat ziadny prijem. Dokonca ani prispevok zo soc.fondu.. ..aj ked ja som to vtedy este neriesila