Otec na materskej - zamietnuté prípady
@joannita teoreticky áno. Dúfam, že je to viazané iba na to. Ja som bola normálne na materskej, potom 3 mesiace na rodičovskom a teraz som "nikde", manzel je na materskej do decembra 2019. Potom si bude čerpať podporu v nezamestnanosti, ja si od decembra 2019 budem žiadať znova rodičovský. Malá bude mať v decembri 16 mesiacov, ak to budú hodnotiť od decembra 2019, podmienky nesplnam.
@adrianahalkova ahoj, máte už verdikt odvolania?
@ewelinka Ahoj ešte nie ale volali sme do BA a z nejasného vyjadrenia sme pochopili že nám to zamietnu.
@evittam Ahojte,boli sme podať žiadosť o materskú pre manžela,ja som išla na úrad práce pre potvrdenie o nepoberani rodičovskeho príspevku-kedze som si o neho ešte vôbec neziadala a tetusky pri okienku na mňa,že to už spatne nebudem môcť,lebo manžel bude na materskej a tam podpisujem cestné prehlásenie.ze som mala žiadať hneď a teraz len zastaviť.tak som im spomenula že veď spatne 6 mesiacov môžem žiadať za mesiace ktoré nebol na materskej.....ale pozerám do žiadosti a tam nie je možnosť od do,iba od kedy....robil niekto z vás tak že žiadal o doplatenie rodičaku počas manželovej materskej za mesiace kedy ešte nebol na materskej?dakujem
@alana1 áno, ja som to tak robila, priniesla som vo februári žiadosť o RP od novembra a zároveň žiadosť o odňatie RP k 1.januaru (to som si napísala sama, ako dôvod som uvediedla že manžel nastúpil na MD) a nebol s tým problém, vyplatili spätne november aj december a potom už nič až kým sme znova nepožiadali.
Ahojte, dávali sme odvolanie do Ba.Prislo rozhodnutie cca pred 2 tyzdnami.V nasej SP este stale nemaju nic o rozhodnuti,pretoze z Ba im este nic neposlali kedze v Ba nemaju este z posty papier,ze sme to prevzali.Nemate skúsenosť za aky dlhy cas im to posla zasle?
@ewelinka schválili vám?
@adrianahalkova ano.
@adrianahalkova vy už máte?
@ewelinka ešte nie. Čakáme do 25. 10 sa majú vyjadriť
@ewelinka Ahoj tak prišlo nám že nasemu odvolaniu vyhovujú a vec posielajú späť na prejednanie so Prešova. Vy ako? Čo mám od toho očakávať?
@adrianahalkova Ahoj, na prejednanie?Tak to veru neviem,ocividne opat ma rozhodnut Presov ci Vam uznavaju alebo nie.Inac si to neviem vysvetlit.My uz na nervy.Z Ba az dnes odoslali do Po rozhodnutie,ze matersku uznavaju,takze cakame ako sa to pohne dalej.Na vsetko maju 60 dni.Nikoho nezaujima,ze od februara je manzel doma bez akehokolvek prijmu,ci mame ako zaplatit hypo,ci mame na jedlo...jednoducho oni maju cas a my sa mozeme pototo.Taky je nas stat.Ale držím vam palce,dufam,ze vsetko bude vo vas prospech.
@ewelinka Hej no keď sme dobre pochopili Bratislava zrušila rozhodnutie SP Prešov že zamietaju . A Prešov má nanovo rozhodnúť. Ale ja dúfam že to nebude zasa 60dni a potom zasa 60dni to by ma položilo. . Tak snáď sa skoro rozhodnú.
Ahojte, manzel uz vybral matersku, aj popri praci /dohoda, skrateny cas..../, Ja mam znovu rodicovsky prisp, len ma zaujima ako je to s dochodkovym, ci bol za mna odvadzany aj ked bral matersku otec a ja som mala preruseny rodic. Nemala som sa znuvu nahlasit na socialke? Alebo dat nejake tlacivo ze dieta je znovu v mojej starostlivosti??

@majusqa77 ja som bola min.rok na materskej , po mne isiel moj muz a teraz som zase na materskej s druhym babatkom. Myslis , ze aj ja budem mat problem aby mi to zvysili? Dakujem