icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
adel88
18. sep 2019

@majusqa77 ja som bola min.rok na materskej , po mne isiel moj muz a teraz som zase na materskej s druhym babatkom. Myslis , ze aj ja budem mat problem aby mi to zvysili? Dakujem

joannita
18. sep 2019

@lili2015 malo by to byt tak ze ked si mala matersku tak mas zvyseny. A matersku mas len ked mas odpracovanych tych 270dni za 2 roky nie?

joannita
18. sep 2019

@majusqa77 a zena moze byt doma na rodicovskej ale bez prispevku? Ci ako je to? Ale to sa aj tak ani potom moc neoplati lebo si bude musiet platit zp.
No ja verim ze to tak nebude lebo to nedava logiku, kedze sme riadne platili odvody

majusqa77
18. sep 2019

@joannita moze. A pokial bude otec mat odvadzane zp, nevidim dovod, preco by matka nemohla byt poistenec statu (zmena bola len pocas poberania mat.davky otcom ze nemoze byt)

joannita
18. sep 2019

@majusqa77 dakujem

lili2015
18. sep 2019

@joannita teoreticky áno. Dúfam, že je to viazané iba na to. Ja som bola normálne na materskej, potom 3 mesiace na rodičovskom a teraz som "nikde", manzel je na materskej do decembra 2019. Potom si bude čerpať podporu v nezamestnanosti, ja si od decembra 2019 budem žiadať znova rodičovský. Malá bude mať v decembri 16 mesiacov, ak to budú hodnotiť od decembra 2019, podmienky nesplnam.

joannita
19. sep 2019

@lili2015 ako to myslis ze "ak to budu hodnotit od dec 2019?"

lili2015
19. sep 2019

@joannita lebo ja si budem podávať novú žiadosť o rodičovské v decembri 2019, teraz nepoberám rodičovské ani ja, ani muž. Keďže muž je na materskej.

joannita
19. sep 2019

@lili2015 aha jasne ale podla mna to nema vplyv nie? Ved uz za dec. Dostanes RP. A keby aj od 02/20 napr. Si dostala tak podla mna je to jedno. No uvidime......my sme tak isto ako vy len muzovi konci trraz materska a ja za sept. Uz dostanem znova RP

lili2015
19. sep 2019

@joannita asi tak, necháme sa prekvapiť 😀

ewelinka
25. sep 2019

@adrianahalkova ahoj, máte už verdikt odvolania?

adrianahalkova
27. sep 2019

@ewelinka Ahoj ešte nie ale volali sme do BA a z nejasného vyjadrenia sme pochopili že nám to zamietnu.

alana1
2. okt 2019

@evittam Ahojte,boli sme podať žiadosť o materskú pre manžela,ja som išla na úrad práce pre potvrdenie o nepoberani rodičovskeho príspevku-kedze som si o neho ešte vôbec neziadala a tetusky pri okienku na mňa,že to už spatne nebudem môcť,lebo manžel bude na materskej a tam podpisujem cestné prehlásenie.ze som mala žiadať hneď a teraz len zastaviť.tak som im spomenula že veď spatne 6 mesiacov môžem žiadať za mesiace ktoré nebol na materskej.....ale pozerám do žiadosti a tam nie je možnosť od do,iba od kedy....robil niekto z vás tak že žiadal o doplatenie rodičaku počas manželovej materskej za mesiace kedy ešte nebol na materskej?dakujem

guglina
2. okt 2019

@alana1 áno, ja som to tak robila, priniesla som vo februári žiadosť o RP od novembra a zároveň žiadosť o odňatie RP k 1.januaru (to som si napísala sama, ako dôvod som uvediedla že manžel nastúpil na MD) a nebol s tým problém, vyplatili spätne november aj december a potom už nič až kým sme znova nepožiadali.

majusqa77
2. okt 2019

@alana1 aj ja som tak

alana1
2. okt 2019

@majusqa77
@guglina hmmm vidím že opäť raz tetusky na úrade majú skvelé informácie.dakujem za informácie,počkám za manzelovym rozhodnutím a potom to pôjdem vybavit

ewelinka
7. okt 2019

Ahojte, dávali sme odvolanie do Ba.Prislo rozhodnutie cca pred 2 tyzdnami.V nasej SP este stale nemaju nic o rozhodnuti,pretoze z Ba im este nic neposlali kedze v Ba nemaju este z posty papier,ze sme to prevzali.Nemate skúsenosť za aky dlhy cas im to posla zasle?

adrianahalkova
7. okt 2019

@ewelinka schválili vám?

ewelinka
8. okt 2019
ewelinka
8. okt 2019

@adrianahalkova vy už máte?

adrianahalkova
8. okt 2019

@ewelinka ešte nie. Čakáme do 25. 10 sa majú vyjadriť

mirikal
9. okt 2019

uz niekto videl toto?

evkao
9. okt 2019

@mirikal ano, pri ziadosti o muzovu matersku sme to vypisovali

mirikal
9. okt 2019

@evkao a pracoval popri materskej ako szco? ak ano mali ste okolo toho nejake opletacky?

evkao
9. okt 2019

@mirikal nie, nepracoval nikde

adrianahalkova
16. okt 2019

@ewelinka Ahoj tak prišlo nám že nasemu odvolaniu vyhovujú a vec posielajú späť na prejednanie so Prešova. Vy ako? Čo mám od toho očakávať?

ewelinka
16. okt 2019

@adrianahalkova Ahoj, na prejednanie?Tak to veru neviem,ocividne opat ma rozhodnut Presov ci Vam uznavaju alebo nie.Inac si to neviem vysvetlit.My uz na nervy.Z Ba az dnes odoslali do Po rozhodnutie,ze matersku uznavaju,takze cakame ako sa to pohne dalej.Na vsetko maju 60 dni.Nikoho nezaujima,ze od februara je manzel doma bez akehokolvek prijmu,ci mame ako zaplatit hypo,ci mame na jedlo...jednoducho oni maju cas a my sa mozeme pototo.Taky je nas stat.Ale držím vam palce,dufam,ze vsetko bude vo vas prospech.

adrianahalkova
16. okt 2019

@ewelinka Hej no keď sme dobre pochopili Bratislava zrušila rozhodnutie SP Prešov že zamietaju . A Prešov má nanovo rozhodnúť. Ale ja dúfam že to nebude zasa 60dni a potom zasa 60dni to by ma položilo. . Tak snáď sa skoro rozhodnú.

panda6
21. okt 2019

Ahojte, manzel uz vybral matersku, aj popri praci /dohoda, skrateny cas..../, Ja mam znovu rodicovsky prisp, len ma zaujima ako je to s dochodkovym, ci bol za mna odvadzany aj ked bral matersku otec a ja som mala preruseny rodic. Nemala som sa znuvu nahlasit na socialke? Alebo dat nejake tlacivo ze dieta je znovu v mojej starostlivosti??

baccio
21. okt 2019

@panda6 Ahoj tak čo ja viem pokiaľ si nebola s iným dieťaťom do 3 či 6 rokov doma a nahlásená na soc. Tak za teba nebolo nič odvadzane.Ale teraz ak si sa bola nahlásiť na rodičovský tak by ta mali automaticky nahlásiť aj v socialke.