icon

Pandemický rodičák a škôlka

mishach
1. sep 2020

Je možné poberať pandemicky rodicak a dať dieťa do škôlky? Pani na úrade práce mi povedala, že áno, môže ísť do škôlky a nárok na tento rodicak nezaniká. Ale nie som si istá....dakujem

sasanka605
1. sep 2020

@mishach https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina... tam sa pise ak mas narok na davku zo socialneho poistenia, no mne z toho vyslo teda ze ak mas, tak nemas na ten rodicak narok ale je pravda ze tam nie je pisane ze si ju musis prioritne uplatniť.

mishach
autor
1. sep 2020

@veronikaszabova
@renatik91
Píšem správu

veronikaszabova
1. sep 2020

@mishach mne nemusis pisat

mishach
autor
1. sep 2020

@veronikaszabova ok. Chcela som uviesť na pravú mieru. Ale vďaka za odpovede

lucka_ke
1. sep 2020

nečítala som všetky príspevky, ale ak máš nárok na podporu tak nemáš nárok na predĺžený RP

draik
1. sep 2020

@lucka_ke
Na základe čoho by nemala mať?

renatik91
1. sep 2020

@mishach Ak poberáte dávku sociálneho poistenia a dorovnáva sa Vám do výšky RP, podmienkou ďalšieho poberania pandemického OČR je, že dieťa škôlku nenavštevuje.
Avšak áno, ak ošetrovné ukončíte, máte nárok na ďalšie poberanie RP.

mishach
autor
1. sep 2020

@renatik91 takže pri pokračovaní poberania rp (ak som ukončila ocr) je možnosť navštevovať škôlku? (napr na tie 4 hodiny)lebo tak mi bolo povedané. Že áno, moze

renatik91
1. sep 2020

@mishach V takom prípade áno. Podmienkou je poberanie len jednej dávky. Myslela som, že sa pôvodne pýtate na OČR. Takto to však možné je a RP Vám bude pokračovať aj keď budete mať dieťa v škôlke. Len musíte ukončiť OČR, ktoré poberáte.

natalienka12
1. sep 2020

Ženy, neutocte na autorku, toto nie je jej chyba, ale chyba tejto nemoznej a neschopnej vlady na cele s Ing. Matovicom...ona zakony nevymyslela. Samozrejme ze je to cele nezmysel, ale musi sa zmenit legislativa.

mishach
autor
1. sep 2020

@renatik91 veľké DAKUJEM za odpoveď.

renatik91
1. sep 2020

@natalienka12 Je to celé príšerný nezmysel...Takýto populizmus by som očakávala skôr od Smeru alebo predvolebného chytania sa za slamku (tiež príznačné pre Smer...).

natalienka12
1. sep 2020

@renatik91 aj ja...plny suhlas ale bohuzial ludia si ich zvolili

mishach
autor
Autor odpoveď zmazal
renatik91
1. sep 2020

@natalienka12 Už snáď len rekreačné poukazy ako bonboniéra pre zamestnávateľov skvele konkurujú. 😀

mircalla
Odpoveď bola odstránená
sasanka605
1. sep 2020

@mishach nemozes byt zamestnana a poberat koronovy predlzeny rodicak to je tam jasne napisane

mishach
autor
1. sep 2020

@mircalla 😂😂😂😂😂😂😂mne sú tieto detinské poznámky tak smiešne

renatik91
1. sep 2020

@mishach Ak budete mať príjem zo závislej činnosti, tak na takýto RP mať nárok nebudete. V takom prípade môžete pokračovať v OČR.

mircalla
Odpoveď bola odstránená
mishach
autor
1. sep 2020

@mircalla sladké sny prajem

mircalla
Odpoveď bola odstránená
mishach
autor
1. sep 2020

@mircalla vaše príspevky a urážanie hovoria o vás veľa. 😉

mircalla
2. sep 2020

@mishach O tebe hovori vela tvoj pristup

adriana89
19. sep 2020

@mishach nieee ak mas narok na davku v nezamestnanosti musis sa hlasit na urad prace..ak ti vypocitaju 0 potom mozes poberat pandemicky rodicak

chvostik1
19. sep 2020

Ženy, ale ona sa nepyta na pandemicke ošetrovné ale na pandemicky rodičovský. Áno, pri pandemickom rodicovskom príspevku môže dieťa chodiť do škôlky.

Nebuďte take nevrazive. Koľko mamičiek kvôli korone prišlo o prácu! Pandemicky RP je práve pre tie, ktoré sa kvôli korone nemôžu zamestnať. Nie kvôli tomu, že majú doma dieťa, ale kvôli tomu, že súkromné firmy a niektoré odvetvia v tomto období skôr prepúšťajú ako prijímajú.

Netvrdím, su "matky", ktorým vyhovuje, že nemusia ísť do práce a dostávajú peniaze za sedenie doma na zadku,ale je veľa takých, ktoré by išli do práce rady, a kvôli korone sa nemajú kam vrátiť.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
ave17
21. sep 2020

@mishach to si mala milu pracovníčku, ja som sa pred 2 týždňami zaevidovala a dbes mi prišlo, ze mam nárok na predlzeny RP. Skoro ma trafilo :(

adriana89
21. sep 2020

@ave17 ale ak by si mala narok na davku v nezamestnanosti tak covid rodicak by ti aj tak nepredlzili...

bublinka1426
22. sep 2020

@ave17 hm ty si mala narok na podporu a tebe predlzili? :O ved to co je za nezmysel, pandemicky maju predlzovat len zenam bez prijmu