Pandemický rodičák a škôlka
Je možné poberať pandemicky rodicak a dať dieťa do škôlky? Pani na úrade práce mi povedala, že áno, môže ísť do škôlky a nárok na tento rodicak nezaniká. Ale nie som si istá....dakujem
@veronikaszabova
@renatik91
Píšem správu
@mishach mne nemusis pisat
@veronikaszabova ok. Chcela som uviesť na pravú mieru. Ale vďaka za odpovede
nečítala som všetky príspevky, ale ak máš nárok na podporu tak nemáš nárok na predĺžený RP
Ženy, neutocte na autorku, toto nie je jej chyba, ale chyba tejto nemoznej a neschopnej vlady na cele s Ing. Matovicom...ona zakony nevymyslela. Samozrejme ze je to cele nezmysel, ale musi sa zmenit legislativa.
@natalienka12 Je to celé príšerný nezmysel...Takýto populizmus by som očakávala skôr od Smeru alebo predvolebného chytania sa za slamku (tiež príznačné pre Smer...).
@renatik91 aj ja...plny suhlas ale bohuzial ludia si ich zvolili
@natalienka12 Už snáď len rekreačné poukazy ako bonboniéra pre zamestnávateľov skvele konkurujú. 😀
@mishach nemozes byt zamestnana a poberat koronovy predlzeny rodicak to je tam jasne napisane
Ženy, ale ona sa nepyta na pandemicke ošetrovné ale na pandemicky rodičovský. Áno, pri pandemickom rodicovskom príspevku môže dieťa chodiť do škôlky.
Nebuďte take nevrazive. Koľko mamičiek kvôli korone prišlo o prácu! Pandemicky RP je práve pre tie, ktoré sa kvôli korone nemôžu zamestnať. Nie kvôli tomu, že majú doma dieťa, ale kvôli tomu, že súkromné firmy a niektoré odvetvia v tomto období skôr prepúšťajú ako prijímajú.
Netvrdím, su "matky", ktorým vyhovuje, že nemusia ísť do práce a dostávajú peniaze za sedenie doma na zadku,ale je veľa takých, ktoré by išli do práce rady, a kvôli korone sa nemajú kam vrátiť.
@ave17 hm ty si mala narok na podporu a tebe predlzili? :O ved to co je za nezmysel, pandemicky maju predlzovat len zenam bez prijmu

@mishach https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina... tam sa pise ak mas narok na davku zo socialneho poistenia, no mne z toho vyslo teda ze ak mas, tak nemas na ten rodicak narok ale je pravda ze tam nie je pisane ze si ju musis prioritne uplatniť.