icon

Partner môže poberať rodičovský?

bogica89
30. jan 2020

Ahojte! Dneska som počula také niečo, že keď môj partner(teraz pracuje) ide na materskú, aspoň na jeden deň, a potom naspäť do práce, tak môže on dostať rodičovský, ale nie 220 ako ja, ale 370. To je podľa mňa blbosť. Je to pravda?

bubuzu
3. feb 2020

@fokuska vdaka,nasla som totiz info o tom prihlaseni na zp a neplateni poistneho aj v inych diskusiach tu na mk, radili to tam v rovnakej situacii ako sme my a prislo mi to uplne nelogicke.

evittam
3. feb 2020

@bubuzu Ako som uz napisala bolo to možné do 29.12.2018. A hľadať logiku v zákonoch netreba.😉

joannita
Odpoveď bola odstránená
joannita
Odpoveď bola odstránená
evittam
Odpoveď bola odstránená
joannita
Odpoveď bola odstránená
evittam
3. feb 2020

@joannita Este raz-neobtazuj ma svojimi invektivami. Dakujem.

fokuska
Odpoveď bola odstránená
joannita
Odpoveď bola odstránená
joannita
Odpoveď bola odstránená
ivca88
3. feb 2020

Juj. Tu sa to riadne zvrhlo
Mne je až ľúto ,že som niečo písala.
Toto som určite nechcela.
Ženy nezabúdajme na to že sme matki a máme držať spolu.
Ak som niekomu ublížila, mrzí ma to.
Ale toto hrotenie situácie nikomu nespraví krajší deň.
Každá máme určite veľa starostí. Nepridávajme si ich.
Preto som už ani ďalej nepísala, lebo ma to cele mrzelo.

Ale k veci.
Manžel bol práve na poisťovni. Pýtal sa, či je možné , aby som sa prihlásila ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov na to isté dieťa, kde on začal poberať rodičovský príspevok a zároveň chodí do práce.
Povedali že malo by to ísť, ale reálne to ešte nevedia. Že treba prist o mesiac, keďže ešte v systéme nevidia nový RP, keďže až teraz mu má prísť prvý raz príspevok.
Takže snáď to pôjde. Pomohlo by to.
Ďakujem za všetky rady.

evittam
Odpoveď bola odstránená
evittam
3. feb 2020

@ivca88 SP nemá nič spoločné s RP cize netuším na co bol na SP. A ani nic neuvidia nakolko on je zamestnany a nadalej bude vedeny ako zamestnanec. Zamestnávateľ nemeni nic na SP ani nikde. Ako som uz napisala.😉

ivca88
3. feb 2020

@evittam myslím zdravotnu poisťovňu a nie sociálnu poisťovňu -->> ak správne rozumiem skratke.
Na zdravotnú poisťovňu šiel pretože v našom prípade riešime zdravotné odvody a na ktore dieťa sa mám nahlásiť ako ,, osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov,, a to sa robí práve tam

joannita
Odpoveď bola odstránená
evittam
3. feb 2020

@ivca88 Ani tam neuvidia poberanie RP. Platí to isté co píšem-on bude stale zamestnanec.

evittam
3. feb 2020

@joannita Neobťažuj ma.
Ty mi pripomínas zeny, ktore musia stale o niecom "mlet" aj ked o tom nemajú ani "páru" a nevedia nejak pochopiť ze ich reci nikoho nezaujímaju.

fokuska
Odpoveď bola odstránená
joannita
Autor odpoveď zmazal
bubuzu
3. feb 2020

@bogica89
@evittam a este teda,ked sa tu uz rozputala debata,ak mate niekto cas,moze pocas md partner dalej pracovat na zivnost?viem,ze sp riesi,ak je muz- zamestnanec na md a ma na inu zmluvu zamestnanie na plny uvazok,cize realne nema cas starat sa o dieta.ale riesia to aj pri zivnostnikovi?pretoze ma napadlo,ze ak partner szco pojde na md,ale bude mat nejaky prijem,moze si ostat platit zp zo zivnosti (ako ztp ma polovicne ako ja) a ja by som sa prihlasila ako osoba starajuca sa o dieta. Cize je mozne si na md ostat platit zp ako szco behom roka? Mne vychadza,ze to mozne nie je,ze sice moze popri md pracovat ako szco,ale nie platit zp.az na zaklade dp sa mu potom vyrata nedoplatok alebo preplatok na zp.

evittam
3. feb 2020

@bubuzu Pokial viem zatiaľ SZCO nejak neriešia. Cize ano moze dalej pracovať. Ale platí ze ak aj ako SZCO si vlastne dobrovoľne bude platiť ZP pocas MD (lebo nemusí-ale je to lepsie kvoli príjmu a RZ) tak aj tak on prebera starostlivosť o dieta cize ty nemôžeš byť prihlásena ako osoba starajuca sa o to iste dieta. Takze bohužiaľ. A ZP si kludne moze platiť a je to lepšie ako píšem-ako mat potom naraz platiť nedoplatok. Odvody do SP neplatí počas MD.

joannita
Odpoveď bola odstránená
bubuzu
3. feb 2020

@evittam vdaka, ostava mi teda uz len up,co som tusila od zaciatku a tvarit sa, ze si hladam pracu.aj ked mozno si zas otvorim zivnost,uvidim.kazdopadne dakujem.

.

evittam
3. feb 2020

@bubuzu Rado sa stalo.

klarissa25
3. feb 2020

@joannita tomuto nerozuniem. Ona tu pomáha radi ženám a potom príde niekto kto sa bude do nej navazat..aby si aj ty niekedy nepotrebovala radu...

fokuska
Odpoveď bola odstránená
marlenka222
Odpoveď bola odstránená
klarissa25
Odpoveď bola odstránená
fokuska
Odpoveď bola odstránená
joannita
Odpoveď bola odstránená