icon

PN po skončení materskej

bambi2225
23. júl 2018

Ahojte. Chcela by som sa opytat, ako je to aktualne v zakone. Stale je to tak, ze po skonceni materskej mozem ist na PN a zaroven poberat rodicovsky prispevok? Zaroven moja druha otazka: ak mi materska konci v sobotu, k lekarovi pojdem v pondelok alebo utorok a ten ma vypise na PN, musi ma vypisat od tej nedele alebo staci od pondelka/utorka? Alebo mam ist k lekarovi este pred skoncenim materskej a PN by mi dal odo dna skoncenia MD? Nechcem to pokaslat nejakou hlupostou, kvoli ktorej by som potom nemala narok na PN. Ked uz si to furt platim a v zivote som na ziadnej nebola...

evittam
15. okt 2018

@dadka_bb A napr.pri poberani podpory ti môže na hlave kvitnut aj cela botanická záhrada a narok na RP nemáš.

majoslava
17. okt 2018

@dadka_bb dakujem krasne!

katallina
23. okt 2018

Ahojte. Ukoncilam som Md a hned po 4 dnoch som nastupila na PN.Zaujimalo by ma ako je to prvych 10dni: plati nahradu mzdy zamestnavatel a tiez ci pocas prvych 10 dni kontroluje zamestnavatel alebo uz vsetko Soc.poistovna.Ako ste to mali s kontrolami. Dakujem

evittam
24. okt 2018

@katallina Od 1.dna SP. Kontroly chodia, máš dodržiavať liecebny rezim.

katallina
13. dec 2018

@evittam Dakujem za odpoved. Liecebny rezim som dodrziavala, zial zamestnávatel mi po prechode na RD prestal platit nemocenské poistenie, co som zistila až dnes, ked som volala na soc.poistovnu, prečo mi nebola vyplatená PN. Ciže som takmer 2mesiace marodovala zbytočne a dodrziavala vychádzky. Kontrolu som mala, nechápem sice prečo, ked socialka vedela, že mi nedaju ani cent. Moja skúsenosť, dávať pozor na aktívne NP!

evittam
13. dec 2018

@katallina Zamestnavatel ti neplatí NP ani počas MD ani pocas RD-nema totiž z coho! Je dôležité aby PP trval=aktívne NP. Ak PP skončil-cize ta zamestnavatel odhlasil ako zamestnanca tak ti samozrejme nevznikol narok na PN.

katallina
17. dec 2018

@evittam Ďakujem za reakciu. Je tomu tak aj vtedy ak som nastupovala na PN v ochrannej lehote, ciže som to stihla v rozsahu 7 dní po ukončení MD.

katallina
17. dec 2018

@evittam Zamestnávatel mi PP neukončil, len tým, že som teraz na RD neplatí za mna NP.

miroslava21
17. dec 2018

@katallina ak si nastupila na pn do 6 dni od skoncenia md a pracovny pomer ti stale trva tak as mat narok na pn. To je vlastne ta ochranna lehota, kedy este plati np. A socialna poistovna platj pn od 1.dna

miroslava21
17. dec 2018

@katallina do 7 dni

katallina
17. dec 2018

@miroslava21 Dakujem za odpoved. Ano, nastúpila som na Pn do 7 dní a PP mi stále trvá. Avšak pani so Soc. poistovne mi tvrdí, že nemôžem byť sučasne na PN aj na RD.

majusqa77
17. dec 2018

@katallina pani z sp nech si dostuduje zakony

miroslava21
17. dec 2018

@katallina mozes byt.

evittam
18. dec 2018

@katallina Ano. A este raz si precitaj môj príspevok-NP za teba zamestnavatel neplati ani pocas MD ani pocas RD!

katallina
18. dec 2018

@miroslava21 Dakujem pekne za info.

katallina
18. dec 2018

@evittam Ďakujem za odpoved.

kiara0666
23. feb 2019

ahojte baby. Ako dlho ste boli na PN? Po materskej by ma zaujímalo a zdravotné príčiny aké ste mali.

evittam
23. feb 2019

@kiara0666 6mesiacov, chrbtica

simikuska
7. mar 2019

Ahojky baby tie čo ste boli takto na PN , v tom lístku PN ste mali vyplneneho zamestnávateľa v kolónke zamestnávateľ aj keď ste to posielali hneď na sociálku?Ďakujem

kiara0666
7. mar 2019

@simikuska mne to sestricka vypisala a osobne som to niesla na socialku.

simikuska
7. mar 2019

@kiara0666 ďakujem no budem musieť keď mi pošlu späť z práce

simikuska
7. mar 2019

@kiara0666 no mne to práve tiež vypisovala sestrička a vypisovala mi tam aj zamestnávateľa a tiež tvrdila že by som to mala poslať aj jemu a pritom to tak neni.

kiara0666
7. mar 2019

@simikuska mne to tiež sestrička povedala, ale ja som ju preskolila,že v tomto prípade to tak nie je!!!

jullietka
26. mar 2019

@kiara0666 prosim vas,ochranna doba je 7 kalendarnych dni alebo pracovnych? Dakujem

evittam
26. mar 2019

@jullietka Kalendárnych

jullietka
26. mar 2019

@evittam dakujem. MD mi konci 27.3 a az 3.4 idem k dr na siedmy den az tak snad sa podari. A mam si pn sama odniest na socialku vsak?

evittam
26. mar 2019

@jullietka Ano.

jullietka
26. mar 2019

@evittam Dakujem velmi pekne🙂

katika1984
26. mar 2019

Baby a je možné to urobiť tak ze 15.6 mi konci MD, prihlásim sa na rodičak, ten k 1.7 ukončím a nastúpim do prace (budem si čerpať dovolenku) a po nej nastúpim na pn-ku? Ako to bude s vyplacanim? Tych 10dni zamestnávatel a zvysne sociálka?

evittam
26. mar 2019

@katika1984 A prečo chces robit niečo podobné? Na RP mas narok ci už počas zamestnania tak aj pocas PN
Na PN platenú máš narok do 7dni od skončenia MD.