Poberá niekto materskú z Rakúska a žije na Slovensku?
Chcela by som sa poinformovať, či tu je niekto kto poberá materskú z Rakúska. Môj manžel tam pracuje, ja som na SR nezamestnaná, tak mám nárok poberať materskú a rodinné prídavky odtiaľ. Je tu ešte niekto taký ským by sme mohli otom pokecať?
@dada200 tak to je super,čo sa rodičáku týka tak ak poberáš na SK niečo tak schvália len alikvotnú čast okolo 2-3 eurá na den a zbytok dostaneš po odrátaní všetkých dávok poberaných na SK po 3.rokoch,ale asi to už vieš 🙂 čo sa tých rodinných týka,je super že až pomaly na vyše dva roky to schválili,ja poberám roky na malého,teraz pribudla malá a veru sme mali odmlku ak rok a pol...tak vidíš aké rozdiely sú v tomto...paráda,teším sa 🙂 pekný den
@1975renca zo Slovenska nepoberám vôbec nič, všetko z AT. Ja na dcéru tiež už 10 rokov beriem prídavky a teraz v apríli sa narodil syn,som myslela,že budeme čakať večnosť a prekvapili nás.Pri dcere sme tiez nikdy necakali viac ako 30 dni na schvalenie,ale teraz som vobec nedúfala v taku rýchlosť.Rodičovský by tiež mohli bezproblém schváliť,keďže ten sa viaže na rodinné ak sa nemýlim. Aj tebe pekný deň.
Ahojte, aj ja sa mozem uz podelit o skusenost, pridavky priznane do juna 2018 a prispevok mi vyplatili, ale zatial len cast, maly sa narodil v septembri, ziadost sme podavali v januari a poslali zatial iba za 5 mesiacov, snad doplatia zvysok
@katlinkamt Aj wochengeld ste brali? A prispevok to myslite Beihilfe tych 6,06€ na den?
Ano wochengeld som poberala, nie malela som kgb, tam si vyberate varianto kolko chcete byt doma
@katlinkamt tak kbg Vam asi poslali vsetko do dnes -november-april...a od teraz Vam bude chodit kazdy mesiac okolo 8meho za predchadzajuci mesiac
@balkica ved to stale neviem aj sa pytam kadekoho aj tu som pisala uz od kedy sa to vlastne vyplaca to kgb, niekto mi povie od narodenia, iny zase ze od skoncenia wochengeld, tak uz mam v tom zmatok, vlastne aj v ziadosti o kgb bol datum od narodenia, tak vam dakujem, ze ste mi to ozrejmili 🙂
@balkica ahoj, a kbg sa teda vypláca od skončenia poberania wochengeld,nie? Pýtam sa preto,lebo zajtra idem na úrad potvrdit tlačivá za rok 2015,čo som vtedy písala že mi to pani potvrdila až od 1.1.16 a mesiac a pol im bude chýbat,a zase mi tvrdila že si vyžiadali dátum od oktobra,ale ja som skončila wochengeld 12.11.tak si chcem byt istá...dik
@katlinkamt ked je otec dietata zamestnany v AT a wchg sa tym padom neberie tak je kbg od narodenia...Alebo ak mamina nema narok na wchg tak je kbg tiez od narodenia...Ale ak berie wchg tak kbg je narok az od nasledujuceho dna po skonceni wchg 🙂 👍👍
@balkica
Ani my obidvaja pracujeme v AT, takze vsetko mame odrial, wochengeld som mala do 9.11, takze odvtedy mi budu 20 mesiacov vyplacat kbg a nieco som pocula ze sa musim vratit do dvoch rokov do prace to sa asi tiez rata od narodenia? A este prosim stalo sa nam ze sme mali preukaz europsky na svk ale dostali svk info ze uz na to nemam narok to asi preto ze som este nemala schvalene kbg vtedy ze? Prepacte uz som sa to tu asi pytala ale este pre istotu vdaka
@katlinkamt tak od 10.11.zacal narok na kbg..a do 20 mesiacov dietata..cize 18 mesiacov budete poberat KBG ak mate varia tu 20+4..a ano ked ma dieta dva roky a chcete brat dalej pridavky tak treba uz pracovat..No ak ste poistena.v AT a na SK mate E106 a zivnost je stale aktivna tak stale mate mat EU preukaz..KBG s tym nic nema.
Iba ak ste pozastavili zivnost alebo ste si dali vynimku tak sa treba na SK prihlasit do poistovne kym ste na.materskej
@balkica dakujem za odpoved, my nepracujeme na zivnost, obaja pracujeme na zmluvu
@katlinkamt tak potom je to podla toho ako ste sa so zamestnavatelom dohodli kedy sa vratite do prace. A Ak mate 20+4 tak tie +4 si ziada potom muz KBG..
@balkica tak ja som to ratala 20 mesiacov od skoncenia wchg, takze mi dali papier ze karenz mam do 10.7, preco potom je to inak variant 20 mesiacov, ked realne vyplacaju iba 18, ked ste napisali , ze budem mat 18 mesiacov kbg, prepacte ze take otazky davam, ale ja uz som z toho taka domotana 😞
@katlinkamt lebo je to varianta 20+4 cize DO 20mesiacov veku dietata..preto sa tak nazyva ta varianta 🙂 oznacuje vek dietata... a ti co nemaju wochenteld aj realne beru 20 mesiacov to kbg 🙂
KOČKY,ktoré viete a máte skúsenosť,prosím vás aký formulár treba podat na FA,včera mi stopli na SK prídavky na malého,lebo ex pracuje vo Švajčiarsku,doteraz som mala doplatok z AT,teraz si budem musiet na syna požiadat o vyplatenie plnej výšky z AT,ktoré z tých E formulárov na to treba,sú iné ako obvykle ?dik 🙂
@marcah super,dakujem,no ostatné doložím,ako rozhodnutie že mi pozastavili a teda potom tu E411 z AT poslú na potvrdenie na SK,len sa bojím či mi začnu vyplácat kompletnú sumu na syna,raz som už takto žiadala a dlho som sa odvolávala ked ex robil v AT,aj ja a nikdy mi to nedoplatili,len to som žiadala spätne...toto bude pozastavené na SK od 1.5. a hned to tam aj osobne vezmem,mám cestu do viedne,tak sa spýtam priamo...každopádne dik 🙂pekný den 🙂
Zienky, prosiim mozem sa este spytat tehotensky preukaz ste davali prekladat? Ja som chodila k dr na svk a dolozila som v ziadosti o kbg kopiu a dalsi papier kde bolo potvrdenie v nj ze som chodila na prehliadky no aj napriek tomu ze som to dolozila to odomna ziadaju znovu. Niekde som aj pocula ze svk dr neakceptuju a tak vyplacaju len polovicu kbg DAKUJEM

Baby,pridávam našu skúsenosť s úradmi v AT. Minulý mesiac 20.4. sme podávali všetky papier na rodinné prídavky aj rodičovský príspevok. Rodinné už máme schválené do 10.8.2019 aj peniaze dnes prišli na účet a na rodičovský potrebujú doložiť už iba schválenie z finanzamtu + tehu.knizku a prvú prehliadku od pediatra a dúfam,že tiež tak rýchlo schvália. Teším sa,lebo som myslela,že budem čakať neskutočne dlho po všetkých skúsenostiach či som si prečítala.