Pracujúce mamičky popri poberaní rodičovského príspevku od 1.1.2014
Ahojte mamičky, ktoré poberáte rodičovský príspevok a zároveň pracujete, tak nás ide naša vláda zase raz a znova "potešiť". Práve som pri čítaní správ na internete objavila túto správu http://www.topky.sk/cl/7/1354371/Dalsie-skrty-v...
ahojte, neviem sa tu dočítať ako si vypočítam výšku druhej materskej, ked prvá mi skončila 06.10.2018 a na druhú nastupujem 10.01.2019 a medzi tým riadne pracujem. Dakujem
@sabad však choď do sociálnej poisťovne,nech ti vytlačia všetky vaše odvody a povedia z akého roku to budú brať
@bale1rinka Tam ti fakt pomôžu.😁😁😁
@evittam mne pomohli, povedali, vyrátali😘
@bale1rinka Tak to si mala veľké šťastie. Že vôbec vedeli a dokonca pomohli.
@evittam Ahojte, prosim Vas mohli by ste mi poradit. Som na rodicovskej dovolenke, a poberam rodicovsky prispevok. Syn bude mat 3 roky az v marci 2020. Zamestnanie mi plynie este, nechcem dať vypoveď. Ale uvazujem ze sa zamestnam este u ineho zamestnavatela. Zaujimalo by ma ci to bude mat nejaky vlyv na odvody. Ci ten novy zamestnavatel ma nejake uľavy na odvodoch ak som ja este na rodicovskej dovolenke . Je potrebne sa niekde odhlasit/prihlasit? Dakujem za rady.
@klaudy2803 Nie nikde nic. Odvody bude odvádzať novy zamestnavatel. S pôvodným to nic nema.
@evittam ďakujem velmi pekne 🙂
Ahojte, prosím o radu, v práci som musela dať výpoveď kvôli zdravotnému stavu dieťaťa, teda ostávam na predĺženej rodičovskej dovolenke, ktorú už mám aj vybavenú. Pracujem ešte do konca mesiaca, chcem sa opýtať čo a kde treba nahlásiť? ďakujem
@annamisi2016 Preco si dávala výpoveď ak máš platenú predĺženú RD?
@evittam musela som mám problém zabezpečiť k malému niekoho a v práci som podchvíľou na očr resp. keď to inak nejde čerpám P a dovolenky, je to náročné, nie sú tomu veľmi nadšení aj kolegyne aj šéf
@annamisi2016 Pokial mas schváleny predlzeny RP zo zdravotných dôvodov dietata tak zamestnavatel ti je povinný poskytnúť RD ako pri normálnej RD. Cize žiadnu vypoved si nemusela davat.
ahojte, čitala som, že popri RD mozem pracovat a nadalej dostavat rodičak. CHcem sa len uistit ze je to naozaj tak. Syn ma 14 mes. chcem nastupit na dohodu s trvalym prijmom a ak sa podari otehotniet tak sa aj pokusit zamestnat na normalny prac pomer, aby som dostala max. matersku ( predtym som nepracovala nikde). Nepridem o rodicak pri dohode ani pri klasickej praci aj ked budem mat prijem akokolvek vysoky alebo je to nejako obmedzene? Dakujem znalym za odpoved 🙂
@evittam dakujem....a prosim ta, co sa tyka zamestania na minimalne 90 dni pred nastupom na matersku...nemaju ti zamestnavatelia z toho problemy? lebo na socialke im musi byt jasne, ze je to kvoli max.materskej. lebo bezne vacsinou si myslim ze nikto nechce zamestnavat vysoko tehotnu zensku pred nastupom na matersku
@nuklia ja som tak pracovala na plný úväzok a dostávala som rodičovský príspevok do 3 rokov dieťaťa a mzdu samozrejme že platili odvody,ono táto možnosť je najlepšia možná varianta lebo keď si na rodicaku tak je to ako keby si zarábala z " minimálnej mzdy" ale keď pracuješ tak sa ti do dôchodku ráta z tvojho hrubého príjmu
Už to tak je nemôžeme pracovat aj poberat Rodičak!! https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...

@petruldo Ak nastúpis na PN do 7dni od skoncenia MD máš normálne nárok na PN+RP. Pripadne kedykoľvek pocas RD len sa musí obnoviť NP-napr.jeden den dovolenka v práci.