icon

Pracujúce mamičky popri poberaní rodičovského príspevku od 1.1.2014

raszuz
2. júl 2013

Ahojte mamičky, ktoré poberáte rodičovský príspevok a zároveň pracujete, tak nás ide naša vláda zase raz a znova "potešiť". Práve som pri čítaní správ na internete objavila túto správu http://www.topky.sk/cl/7/1354371/Dalsie-skrty-v...

evittam
23. sep 2018

@petruldo Ak nastúpis na PN do 7dni od skoncenia MD máš normálne nárok na PN+RP. Pripadne kedykoľvek pocas RD len sa musí obnoviť NP-napr.jeden den dovolenka v práci.

martuska2
23. sep 2018

@petruldo
@evittam dakujem..muz bol na materskej..ja som medzitym otehotnela tsk som sla na rizikovu pn..dovtefy som bola na rodic.dovolenke bez prisoevku. A dnes ma v noci nejak isvietilo ci som si to nemala obnovit od sugusta kedy muzovi skoncila materska. Nejak som sa pozabudla. Dakujem pekne

petruldo
23. sep 2018

@evittam mne nebolo jasné, prečo nemá rodičák, to že mála muža na materskej ma nenapadlo, tuším ešte spím

martuska2
Autor odpoveď zmazal
evittam
23. sep 2018

@petruldo Ved to napísala az teraz....

evittam
23. sep 2018

@martuska2 A PN poberas?

martuska2
23. sep 2018

@evittam dakujem kazdemu. Uz je mi jasne. Ano obnovila som prac.uvazok a sla som na pnku. V okt.nastup na matersku

sabad
21. nov 2018

ahojte, neviem sa tu dočítať ako si vypočítam výšku druhej materskej, ked prvá mi skončila 06.10.2018 a na druhú nastupujem 10.01.2019 a medzi tým riadne pracujem. Dakujem

bale1rinka
23. nov 2018

@sabad však choď do sociálnej poisťovne,nech ti vytlačia všetky vaše odvody a povedia z akého roku to budú brať

evittam
23. nov 2018

@sabad Pises o konci MD ci RD?!

evittam
23. nov 2018

@bale1rinka Tam ti fakt pomôžu.😁😁😁

bale1rinka
26. nov 2018

@evittam mne pomohli, povedali, vyrátali😘

evittam
26. nov 2018

@bale1rinka Tak to si mala veľké šťastie. Že vôbec vedeli a dokonca pomohli.

klaudy2803
14. mar 2019

@evittam Ahojte, prosim Vas mohli by ste mi poradit. Som na rodicovskej dovolenke, a poberam rodicovsky prispevok. Syn bude mat 3 roky az v marci 2020. Zamestnanie mi plynie este, nechcem dať vypoveď. Ale uvazujem ze sa zamestnam este u ineho zamestnavatela. Zaujimalo by ma ci to bude mat nejaky vlyv na odvody. Ci ten novy zamestnavatel ma nejake uľavy na odvodoch ak som ja este na rodicovskej dovolenke . Je potrebne sa niekde odhlasit/prihlasit? Dakujem za rady.

evittam
14. mar 2019

@klaudy2803 Nie nikde nic. Odvody bude odvádzať novy zamestnavatel. S pôvodným to nic nema.

klaudy2803
14. mar 2019

@evittam ďakujem velmi pekne 🙂

annamisi2016
17. jún 2019

Ahojte, prosím o radu, v práci som musela dať výpoveď kvôli zdravotnému stavu dieťaťa, teda ostávam na predĺženej rodičovskej dovolenke, ktorú už mám aj vybavenú. Pracujem ešte do konca mesiaca, chcem sa opýtať čo a kde treba nahlásiť? ďakujem

evittam
17. jún 2019

@annamisi2016 Preco si dávala výpoveď ak máš platenú predĺženú RD?

annamisi2016
17. jún 2019

@evittam musela som mám problém zabezpečiť k malému niekoho a v práci som podchvíľou na očr resp. keď to inak nejde čerpám P a dovolenky, je to náročné, nie sú tomu veľmi nadšení aj kolegyne aj šéf

evittam
17. jún 2019

@annamisi2016 Pokial mas schváleny predlzeny RP zo zdravotných dôvodov dietata tak zamestnavatel ti je povinný poskytnúť RD ako pri normálnej RD. Cize žiadnu vypoved si nemusela davat.

1bubko2
30. sep 2019

ahojte, čitala som, že popri RD mozem pracovat a nadalej dostavat rodičak. CHcem sa len uistit ze je to naozaj tak. Syn ma 14 mes. chcem nastupit na dohodu s trvalym prijmom a ak sa podari otehotniet tak sa aj pokusit zamestnat na normalny prac pomer, aby som dostala max. matersku ( predtym som nepracovala nikde). Nepridem o rodicak pri dohode ani pri klasickej praci aj ked budem mat prijem akokolvek vysoky alebo je to nejako obmedzene? Dakujem znalym za odpoved 🙂

evittam
30. sep 2019

@1bubko2 Nie neprides. Mozes pracovat kolko len chces.

1bubko2
30. sep 2019

@evittam dakujem....a prosim ta, co sa tyka zamestania na minimalne 90 dni pred nastupom na matersku...nemaju ti zamestnavatelia z toho problemy? lebo na socialke im musi byt jasne, ze je to kvoli max.materskej. lebo bezne vacsinou si myslim ze nikto nechce zamestnavat vysoko tehotnu zensku pred nastupom na matersku

evittam
30. sep 2019

@1bubko2 Odporúčam urcite viac dni, aspon 100. Lebo ano uz to kontrolujú a vyhodnocujú ako účelové.

nuklia
10. dec 2019

@evittam Prosim ta, ked som na RD a zamestnala by som sa niekde, aby som dostala MD s dalsim babom. Tak zamestnavatel za mna musi normalne platit vsetky odvody, aj ked som na RD?

bale1rinka
10. dec 2019

@nuklia ja som tak pracovala na plný úväzok a dostávala som rodičovský príspevok do 3 rokov dieťaťa a mzdu samozrejme že platili odvody,ono táto možnosť je najlepšia možná varianta lebo keď si na rodicaku tak je to ako keby si zarábala z " minimálnej mzdy" ale keď pracuješ tak sa ti do dôchodku ráta z tvojho hrubého príjmu

evittam
10. dec 2019

@nuklia Samozrejme. A ak pracuješ nie si na RD len poberás RP.

zarabajteraz
Odpoveď bola odstránená
nika2212
15. júl 2020

Už to tak je nemôžeme pracovat aj poberat Rodičak!! https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...

gurags
17. júl 2020

@nika2212 fakt? V auguste mam nastúpiť a dcéra má 3r.az vo februári. Ja som s RD počítala.