Prečo nemám nárok na žiadnu dávku?
Neviem kam mám túto tému zaradiť no asi nejskôr sem.Ste niektorá v situácii ako ja?Dostávam len 20 euro mesačne na mňa a dcérku.V novembri mi skončila materská a bola som sa spýtať na čo mám nárok no ale ževraj na nič,na hmotnú nudzu nemám lebo mám určené vysoké výživné od ex manžela,ktoré samozrejme neplatí ale to ich nezaujíma.Na sociálne dávky tiež nie lebo nemám 25 rokov.Tak kde teda žijeme ked ja s dcérkou musíme žiť s 20 eurami na mesiac ked len škôlka ma stojí 30 na mesiac...
@amouramour Akým telefonom?Neviem o tom.Včera som nestíhala všetkým odpísať tak šup sem kludne sa pýtajte.Neprajem si aby na mna niekto povedal, že klamem
@aliza
Suhlasim s tebou, tvoje nazory maju hlavu aj patu. Vacsina zien co tu pise, mlade matky odsudzuju za ich nezodpovednost.Ja som mala tiz maleho v 23ke, popri materskej som si dorobila VS a isla som do prace ked mal maly len 1,5roka. Teraz ma 4 a len nedavno som si kupila byt, lebo nechcem ostat nasim na krku. Nikomu tu neprjkazame ani nevadime, len uz je na case pohnut sa z miesta. Viete ake je to tazke v dnesnej dobe? Myslim, ze to najkritickejsie obdobie mam za zebou. Aspon som si teda myslela, teraz mi totiz doslo, ze som sa zadlzila na cely zivot. Co uz ☹. Taky je dnesny svet. Ani s pracou to nemam ruzove, musim dochadzat, nic si v NZ neviem najst a to mam VS! A este jedna vec, vacsina z vas na MK aj v inych diskusiach pise, ze su na MD alebo maju len rodicovsky, ale ze ich mm celkom dobre zaraba... Skuste si predstavit, ze by ste sa na nich spolahnut nemohli ako kikusa. 😒. Esteze mame rodicov, ktori pri nas stoja. Na to nie je nic zle, ved je to nasa krv a je hlupost ako niektore pisu, ze oni maju svoje roky a zasluzia si byt sami. Mam to stastie v zivote, ze moji su najlepsi na svete a nezastavaju sa takychto stupidnych nazorov. Ja budem k svojmu dietatu tiez taka matka, na ktoru sa bude moct vzdy spolahnut! RODINA JE PREDSA LEN JEDNA!!!!
amouramour no ja ta nepoznam ale nehnevaj sa musela som prispieť dievča ty sa spametaj neuražaj neponižuj nikdy nevieš čo teba stretne v živote nikdy rozumieš a ta maminka ktora je teraz v problemoch može o par rokov pisať tebe to čo ty teraz jej už nechapem takych ludi ako ty snad kikusa2111 neplanuje rodičom ostať na krkoch cely život čo stalo stao sa tak jej predsa pomožu a ty vôbec nevieš možno jej pomôžu bez vyčitiek to asi ty maš problem zo svojou rodinou ked o tom tak pišeš...tak ja ti prajem len to najlepšie do života a dobrý pôrod ale hlavne moja držim palce lebo takato povaha jak maš ty ti raz niekto riadne povie do oči čo si o tebe mysli aby si aj ty spadla na usta normalne som nahnevana..!!!!
@kikusa2111 no pisala si, ze zijes z 2O eur a nemas ani mobilny telefon a potom ti nejaka kocka napisala,ze preco mas potom na profile spravu, ze si bola reklamovat telefon a troska si uletele s nakupmi a prisla s plnymi taskami...
@amouramour Aha🙂No lahká odpoved 🙂 Lebo mám telefon,nie nový ale ešte bol v záruke a proste sa mi nedala načítať sim karta....a tak som ho dala reklamovať...Čo je na to zlé???To netuším..A s plnými taškami?ano,veci malej k meninám,mala ich 16 januara.A nepísala som že s toho žijem ale tolko dostávam.Dalej som písala že priatel nám pomáha s peniazmi ked vie...takže nerobte somna blbu dobre?
@julka154 Dakujem za pochopenie..Nepísala som tu nič zlé a ja neviem prečo sa domna naváža.Ked nechce pomôcť načo sa zapája do debaty???
@julka154 ja nikoho neponizujem, len mi pride nezodpovedne prist na starost rodicom aj s malym dietatom a partnerom, ktory nema normalnu pracu...mne by to proste srdce nedovolilo...ja s mojou rodinou problem nemam, nasi ma viedli k samostatnosti od malicka a aj celu vysku som makala a ked nebola ina praca aj chodby na skole som umyvala...ja chapem je lahsie sa polutovat, ale da sa nieco robit a ja nehovorim, ze kikusa je zla, ale tak aj napriklad jej frajer je zdravy chlap a urcite by aj nieco navyse mohol spravit....a ja sa o nejaky osud a bozie mlyny nebojim, velmi rada ludom pomaham, ale hlavne tym, co sa snazia a su ochotni nieco urobit pre to aby sa mali lepsie a nielen vyplakavat a cakat co im spadne z neba...ja som dieta chcela aj v 20tke, len som vedela, ze na to nemam a tak som si na neho pockala a pracovala na sebe aby som mu mala co ponuknut....a viem, ze ked sa chceme mat lepsie, nebudem sediet na materskej tri roky, taktiez partner pride domov a robi este z domu...vieme, ze mame zodpovednost a snazime sa co najviac aby sme mohli dopriat nasmu dietatu vsetko co potrebuje...
kikusa2111 ja som to nerobila kôli tebe ale kôli všetkym sice ja som v takej situacií nebola ale mam vela kamošiek čo sa vnej ocitli tak vždy su na taketo veci dvaja a je tažke ak si nato sama chapeš ja si ťa važim a nebudem tebou opovrhovať nemaš to lahke držim palec nech sa maš lepšie a lepšie aj malej vela šťastia
@ivetka2007 Tiež dakujem za pochopenie...začala som hladať prácu už aj v nitre...uvidím čo mi povedia na tom konkurze čo mi volali...Začiatky sú ťažke ale potom bude vždy lepšie,aspoň na to treba myslieť a snažiť sa.Nevhupnem do ,,hovna" ked nevjem s čoho by som platila nájom a všetko.
amouramour ok každy ma svoje priority ja take ženy obdivujem dufam že v takej situacií nikdy nebudem lebo maju to ťazke a robota v terajšej dobe som podnikatel tak viem ako to funguje všetci chcu len bezdetne mlade skusenosti takže jej verim že nieje lahke len tak niečo zohnať asi fakt len niake umyvanie schodou ja som len prispela k tvojmu nazoru ktory sa mi nepačil to je všetko pekny zvyšok dna a prosim nenavažaj sa do nej ak možeš ignoruj to ak ti to robi zle lebo aj ona sa musi citiť zle
@julka154 pekny den aj tebe🙂
@amouramour A ja sa akože nesnažím mať sa lepšie?Práveže ma odsudzuješ lebo si niečo viac,bola si v inej rodine a všetko...Aj mňa učili k samostatnosti.Môj priatel má prácu ktorú robiť chce a popri nej si hladá inú ale to som už písala.Nebojím sa čo bude lebo viem že sa dokážem postaviť na nohy aj zo samého dna.Nelutujem sa tu len som kládla otázku a áno urážala si tým že som nezodpovedná mladá matka ktorá sa nevie postarať ani samá o seba!!!!!!!!!!!!!!!!!!Prosím nezapájaj sa dalej do debaty ked máš so mnou nejaký problém,a píšem to tu naposledy
@kikusa2111
to ani nemusis, mas kde byvat, ako si pisala dom mate velky a rodicia su podla mna tiez radi, ze tam nie su sami. bolo by to ine, keby ste si nerozumeli. si mlada a este trochu pochaba, ale to patri k tvojmu veku. vsetko pride, aj ja som bola mlada ked som mala maleho. ja som velmi chcela diezta uz od 20tky,proste to v tom veku na mna prislo a teraz mi ti pride ako super napad. nic malemu nechyba. asi o 2 tyzdne sa konecne stahujeme do svojho a velmi sa na to maly tesi. sam si vybral koberec a ine dekoracie do izbicky. ale myslim si, ze mu bude babka a dedko chybat. este si to podla mna nezvedomuje, ze tam nebudu s nami.
@kikusa2111 ťažšie chape ten ktory sa do takejto situacie nedostal,ja som zatial na rodičovskom prispevku,do zamestnania ma späť nezoberu,takže si musim pracu tiež hladať avšak ked budem mať dieťa v škôlke takže potrebujem pracu len na rannu smenu,lebo manžel mi robi na tyždnovky a pokial by som robila pobedne nemal by mi kto byť pri malej a tiež mi ex plati ako sa mu chce,na 11 ročneho syna 73 euro,ešte v auguste som si podala žiadosť o zvyšenie vyživneho a do teraz žiadny sud nebol ☹ 😒 ,ale mohla by si si na urade prace vybaviť aspon dotaciu na škôlku,by si doplacala len minimum za obedy 🙂 😉
@kikusa2111 určite si nejaku pracu najdeš a bude lepšie 🙂 😉 ,no v niektorych regionoch sa ozaj ťažko hlada praca
@kikusa2111 nech ta partnar vezme na absolvensku prax,ked chce on a aj ty tak nie je problem to vybavit 😉 neviem ako sa vam v tej krcme dari ale kym budes tam a nebudete mat ludi rob nieco ,hackuj,strikuj,tvor nieco.... neviem co vies a predavaj to,aj ked len za paru eur...babca k babce budu kapce 😀
a k tomu ex uz pisali baby urcite vyskusaj vsetky metody ako to vyzivne vymamit
@ivetka2007 Naši malú milujú sú velmi radi že sme s nimi.Ja a sestra,čo sme dvojičky sme adoptované,ked sme mali 6 mesiac odoptovali si nás.Ked budem mať prácu a všetko okolo toho,teda za nejaký čas ked budem vedieť,že vlastne ten čas prišiel,aj ja si adoptujem dieťa...je to skvelý pocit dať niekomu domov.Som s rodiny ktorá je pre mňa tá naj.Nechcem aby som odišla niekam daleko a o rodičov sa za čas nemal kto postarať,chcem im pomáhať ako viem aj pre to že oni pomohli nám ked sme to najviac potrebovali
@nikolca na to nemám nárok.kôli tomu že peniaze od ex mám dostávať 120 euro keby to bolo o 50 centov menej mala by som nárok,dosť smutné však?
Nečítala som všetky príspevky a v soc. dávkach sa nevyznám, takže v tom neporadím, ale @kikusa2111 ty nie si povinná tu nikomu vysvetľovať prečo máš/nemáš mobil a internet - mne je až smiešne ako sa internet a mobil považuje za luxus v 21. storočí! Ako chcete aby si teda bez internetu a mobilu hľadala prácu? Má chodiť do supermarketu pozerať na nástenku či kam? Na úrad práce? Veď tam sú zväčša tie najhoršie ponuky.. A ak aj nejakú ponuku nájde a osloví ju, aký kontakt na seba zanechá? Väčšina firiem komunikuje cez email, má im povedať, že nemá internet ani mobil a majú jej dať vedieť listom či ako si to predstavujete? Veď dnes sa dá internet vybaviť za 10eur mesačne, tak o čom tu poniektoré točíte?
Rovnako vám môže niekto povedať, prečo máte doma napr. telku či mikrovlnku keď sa potom vzápätí sťažujete, aké je ťažké vyžiť z 190 eur mesačne a manželovho platu.. Veď je to trápne a pokrytecké.. A takisto, ak ste nikdy nežili na dedine v regióne s vysokou nezamestnanosťou tak nesúďte..
A ešte k výživnému - @kikusa2111 dobre, že si podala trestné oznámenie..
@silvia.t Tam si to práve chystám odpapierovať,teda tú absolventskú prax.....už nejaké papiere mám len chýba niečo zo živnostenského úradu pre priatela a potom to bude ok...práve sa účím háčkovať tak to dúfam zvládnem🙂
@kikusa2111 ahoj, skus toto 😉 http://www.profesia.sk/praca/spirit/O1202063
Su tam aj NZ. Vela stastia.
@zexi Presne,to že mám telefon nieje luxus,ved si ho nabijem kedy chcem ja a internet,no ved kto ho nemá?Vdaka nemu viem rozposlať životopisi a pozrieť sa kde všade sú volné miesta čo dnes pozerám už asi 10 hodín.Obvolala som 7 miest ale bez úspechu,no hladám dalej,niekde ma vziať musia a ja to miesto nájdem aj keby mám ísť kôli tomu hocikam....Mám TV a dokonca najnovší LCD ale to neznamená že som milionár.V krčme sa darí ako kedy.V lete je to za piatok aj 800 euro ked je akcia,,rock fest" či niečo podobné.V zime je to horšie.ved komu by sa chcelo piť pivo napríklad v chladnom počasí?Na disco prídu ako kedy,no chodia okolo 14 do 20teho ked sú výplaty a dávky
@leeenka26 dakujem🙂
@kikusa2111
Ja nasim budem do konca zivota ruky nohy bozkavat, ze sa prestahovali do mesta, ked som mala 5. Keby sme ostali na dedine, neviem kde by som pracovala. Sice aj teraz dochadzam, ale nie je dedina a dedina. Niektore maju priame spoje do mesta a niektore nie. Drzim palce, urcite nieco najdes. Nikdy nevies, co ti zivot prichysta. Mozno skoncis niekde uplne inde alebo s niekym uplne inym. Si mlada a mas cely zivot pred sebou. Teraz prisliel cas, aby si ukazala co je v tebe a zacala pracovat za lepsiu buducnost, lebo stat ani nikto iny ti nic zadarmo neda ☹
@kikusa2111 mne tiež byvaly neplatil vyživne,zostal bez roboty,kde robil to rušili,bol na podpore,mne vyživne prestal platiť,po troch mesiacoch som ho šla policajtom nahlasiť,a všetko čo bol dlžny mi vyplatil,mali sme to aj u prokuratorky ktora po tom trestne stihanie zastavila,a dokonca u policajtov povedal že mu kamarat povedal že aby to nedoplacal,že to nemusi a vraj niektory chlapi neplatia ani tolko,boooože z jeho reči ako keby platil 400 euro a pritom plati 73,ale mohla som to dať radšej exekutorovi,aspon by zaplatil viac ako mi bol dlžny,a kedže vlastni aj dom aj auto mali by mu čo vziať,druhykrat by si rozmyslel či bude platiť alebo nie 😠 😠
@nikolca Veru človek nikdy nevie do čoho ide a všade radia inak a potom som aj ja popletená čo vlastne spraviť aby som nespravila hlúposť
@kikusa2111 a ten tvoj byvaly je riadne zamestnany?
@nikolca hej je.je živnostník a pracuje pre ADLO bezpečnostné dvere,zarába cca 800 euro ale má zablokované účty kôli exekútorom
@kikusa2111 no pokial je zamestnany,tak je aspon šanca že peniažky dostaneš späť,inak to je sila ved to celkom slušne zarobi a na dieťa neda ani cent ☹ 😒 ,

@kikusa2111 no napriklad ako to bolo s tym telefonom, nikomu si to nevysvetlila....a pytalo sa tu viacero ludi