icon

Predĺžená rodičovská dovolenka, práca a škôlka

gizmo22
14. sep 2012

Ahojte... vie mi niekto poradit, kto pobera rodicovsky prispevok po 3 roku dietata ,predlzeny plateny zo zdravotnych dovodov..
Viem ,ze to bolo tak ,ze dieta mohlo chodit do skolky max na 4 hodiny a matka nemohla pracovat..
Teraz mam informaciu ale este som nenasla- zakon ,teda nemam to potvrdene ,ze by som na vlastne oci citala ten zakon...Vraj matka moze dat dieta do skolky na cely den, a pracovat moze na plny uväzok.. Co sa mi nejako nezda..
🙂

nibiru
27. nov 2015

@kacena85 nie na platenom možu byť 8h. ale na neplatenom len 4h to len keby si nahodou nemala ešte rozhodnutie že ti ju schvalili tak sa na tých pár dní kým ti dojde rozhodnutie prihlásiš na neplatenú rp.

janulik27
15. dec 2015

@nibiru ahoj, chcela by som sa ta opytat ako mam postupovat, schvalili mi predlzeny RP, ale od 1.12.2015 pracujem a v praci by som chcela normalne pokracovat aj nadalej, je to mozne? mala je doma do skolky nechodi, stara sa o nu babka, treba to niekde aj nahlasit, som teraz z toho trosku zmatena 😒

sandey
15. dec 2015

mozes robit,, ja som to nikde nenahlasovala...

danadany
21. dec 2015

Maminy k žiadosti ste dávali aj nálezy z výterov?

kacena85
21. dec 2015

@danadany vsetko co mas od roznych dr okopirovat

danadany
21. dec 2015

@kacena85 to som skopírovala, ale či aj nálezy z výterov, vlastne v papieri od Dr. sa píše či mal nejakú baktériu alebo nie

kacena85
22. dec 2015

@danadany ja som vsetko.cim viac tym lepsie

danadany
22. dec 2015

@kacena85 a schválili? Lebo mi sme sledovaný na ORL, imuno a kardio. Lenže veľa krát aj keď som s malým bola doma, tak som k Dr ani nešla. Vydrží v škôlke max dva týždne.

kacena85
22. dec 2015

@danadany nase su predcasne .chodime na orto.plucne.kozne.nic vazne nemaju ale toto mi dr vravela ze co mi tam napise ze pol roka tam nema zapis lebo ja tiwz doma najprv az potom k dr.tak odteraz jej vzdy aspon zavolam nech si to tam poznaci a nase boli v novembri 3t chore doma.po 2t su teraz zase doma chore...schvalili do augusta na obe

natylly
4. jan 2016

Prosim dievcata,viete mi poradit ako je to o zivnostou alebo dicom? som na predlzenom rodicovskom,do prace ist nemozem koli malemu, je stale chory,preto mam aj predlzenie,ale mam moznost si privyrobit z domu,ale musim si zalozit dico. Mozem to? mate skusenost?

asturia26
8. jan 2016

Ako citam,tak citam v zakone,nic tam o skolke nie je spomenute.Prosim mohli by ste mi poslat ten zakon o tom,ze mozem poberat rodicak aj po dovrseni 3 rokov a mala moze chodit do skolky na cely den...dakujem

danadany
8. jan 2016

@asturia26 mne na úrade povedala, že v zákone nie je napísané že dieťa nesmie chodiť do škôlky a ja nemôžem pracovať. Ale že prečo potom žiadam o predĺženie? Tak jej vravím, lebo som musela dať z roboty výpoveď, lebo je furt chorý a nedá sa mi robiť na 8 hodín denne.

kacena85
8. jan 2016

@danadany presne to iste aj u nas.aj teraz 3t doma chore uz bolo lepsie a jasnee dnes zacali zase kaslat aj soplit...a to dufam.ze pondelok pojdu do skolky

danadany
8. jan 2016

@kacena85 môj keď už aj kašle tak mám týždeň doma istý

kacena85
8. jan 2016

@danadany ja mam dvojky.vecne chore postupne a dokola.v novembri sme boli 3t doma.december az do 11.1 tiez 3t kvoli aj prazdninam

nikusssik
8. jan 2016

dievčatá, poviete mi kde začať, keď si chcem predlžiť rodičovskú? a ako rozhodujú medzi platenou a neplatenou?

danadany
8. jan 2016

@nikusssik čo ja viem tak na neplatenej nemôžeš robiť a ani dieťa dať do škôlky takže rozhodne platená, ísť na úrad si pýtať žiadosť, potom dať Dr. prefotiť všetku dokumentáciu za posledný rok od Dr a zaniesť papiere a čakať

nibiru
10. jan 2016

@asturia26 na predlženy rp pre nepriaznivy zdravotný stav sa vztahuje ten isty zakon ako na bežny rp do 3r. ked zakažu matkam pracovat popri rp do 3r. bude to platiť aj pre nepriaznivý zdravotný stav.

si31si
10. jan 2016

ahojte, viete mi poradiť keď mám predlžený platený rodičák, môžem dať dieťa na 8 hodín do škôlky a štát mi platí aj zdravotné poistenie ak som bola predtým nezamestnaná alebo ho môžem dať len na 4 hodiny aby mi platil zdravotné poistenie?

evita68
10. jan 2016

@si31si môžeš aj na 8, ak to dovoľuje zdravotný stav dieťaťa..

si31si
11. jan 2016

@evita68 na úrade mi povedali, že len na 4 hodiny aj v zdravotnej mi tak povedali ináč si musím platiť sama

nikusssik
11. jan 2016

ja si chcem vybaviť predlženie pre nepriaznivý zdravotný stav, dcérka má nábeh na astmu, dva krát ležalav nemocnici s ťažkým zápalom priedušiek, my sme ju skúsili dať do súkromnej, hneď ochorela, tak nám ju stražila rodina, teraz ju dávam ku opatrovateľke, kde je 5 detičiek. Ako postupvoať v takomto prípade? Je aj predčasne narodená, ide mať 3 ročky a chceme, aby bola aj s detičkami, ale do normálnej škôlky sa ešte bojíme...na ako dlho sa to dá predlžiť?

si31si
11. jan 2016

treba niečo aj poslať do zdravotnej, sociálnej poisťovne, že poberám RP?

salome123
11. jan 2016

@si31si len na 4 hodiny, inak si to zp platis sama.

salome123
11. jan 2016

@evita68 moze aj na 8hod, ale zdrav.poistenie si musi platit sama.

si31si
11. jan 2016

@salome123 a treba niečo poslať do zdravotnej alebo sociálnej poisťovne, že poberám rp?

slniecko174
11. jan 2016

@nikusssik Ja som doma na platenej predlzenej rodicovskej z nepriazniveho stavu dcerky. Najprv mi to schvalili na dva roky, no opätovne som ziadala a schvalili mi to este na rok, cize do jej 6 rokov. Ak by si sa chcela nieco opytat tak kludne napis na IP.

evita68
11. jan 2016

@si31si poberáš ďalej RP? ak áno, tak môže na 8 hodín a ZP platí za teba štát.. veď si pozri zákon o zdr. poistení..

evita68
11. jan 2016

@salome123 mýliš sa

si31si
11. jan 2016

@evita68 áno poberám RP len mi povedali že môžem dať dieťa len na 4 hodiny, ináč si musím platiť sama zdravotné ak by som dala na 8 hodín dieťa do škôlky. Tak teraz neviem lebo niekto hovorí, že len na 4 hodky a niekto že môžem aj 8 hodín ale bude mi štát platiť zdravotné?