Predĺžená rodičovská dovolenka, práca a škôlka
Ahojte... vie mi niekto poradit, kto pobera rodicovsky prispevok po 3 roku dietata ,predlzeny plateny zo zdravotnych dovodov..
Viem ,ze to bolo tak ,ze dieta mohlo chodit do skolky max na 4 hodiny a matka nemohla pracovat..
Teraz mam informaciu ale este som nenasla- zakon ,teda nemam to potvrdene ,ze by som na vlastne oci citala ten zakon...Vraj matka moze dat dieta do skolky na cely den, a pracovat moze na plny uväzok.. Co sa mi nejako nezda..
🙂
@nibiru ahoj, chcela by som sa ta opytat ako mam postupovat, schvalili mi predlzeny RP, ale od 1.12.2015 pracujem a v praci by som chcela normalne pokracovat aj nadalej, je to mozne? mala je doma do skolky nechodi, stara sa o nu babka, treba to niekde aj nahlasit, som teraz z toho trosku zmatena 😒
mozes robit,, ja som to nikde nenahlasovala...
Maminy k žiadosti ste dávali aj nálezy z výterov?
@danadany nase su predcasne .chodime na orto.plucne.kozne.nic vazne nemaju ale toto mi dr vravela ze co mi tam napise ze pol roka tam nema zapis lebo ja tiwz doma najprv az potom k dr.tak odteraz jej vzdy aspon zavolam nech si to tam poznaci a nase boli v novembri 3t chore doma.po 2t su teraz zase doma chore...schvalili do augusta na obe
Prosim dievcata,viete mi poradit ako je to o zivnostou alebo dicom? som na predlzenom rodicovskom,do prace ist nemozem koli malemu, je stale chory,preto mam aj predlzenie,ale mam moznost si privyrobit z domu,ale musim si zalozit dico. Mozem to? mate skusenost?
Ako citam,tak citam v zakone,nic tam o skolke nie je spomenute.Prosim mohli by ste mi poslat ten zakon o tom,ze mozem poberat rodicak aj po dovrseni 3 rokov a mala moze chodit do skolky na cely den...dakujem
dievčatá, poviete mi kde začať, keď si chcem predlžiť rodičovskú? a ako rozhodujú medzi platenou a neplatenou?
ahojte, viete mi poradiť keď mám predlžený platený rodičák, môžem dať dieťa na 8 hodín do škôlky a štát mi platí aj zdravotné poistenie ak som bola predtým nezamestnaná alebo ho môžem dať len na 4 hodiny aby mi platil zdravotné poistenie?
ja si chcem vybaviť predlženie pre nepriaznivý zdravotný stav, dcérka má nábeh na astmu, dva krát ležalav nemocnici s ťažkým zápalom priedušiek, my sme ju skúsili dať do súkromnej, hneď ochorela, tak nám ju stražila rodina, teraz ju dávam ku opatrovateľke, kde je 5 detičiek. Ako postupvoať v takomto prípade? Je aj predčasne narodená, ide mať 3 ročky a chceme, aby bola aj s detičkami, ale do normálnej škôlky sa ešte bojíme...na ako dlho sa to dá predlžiť?
treba niečo aj poslať do zdravotnej, sociálnej poisťovne, že poberám RP?
@nikusssik Ja som doma na platenej predlzenej rodicovskej z nepriazniveho stavu dcerky. Najprv mi to schvalili na dva roky, no opätovne som ziadala a schvalili mi to este na rok, cize do jej 6 rokov. Ak by si sa chcela nieco opytat tak kludne napis na IP.

@kacena85 nie na platenom možu byť 8h. ale na neplatenom len 4h to len keby si nahodou nemala ešte rozhodnutie že ti ju schvalili tak sa na tých pár dní kým ti dojde rozhodnutie prihlásiš na neplatenú rp.