icon

Predĺžený príspevok - neprijatie do škôlky

12. jún 2023

Ahojte chcem sa spytat.. Maleho nezobrali do školky stym ze zapis bol od 1 do 31.5 ja som sla 2.6 ale uz bol plmy počet takze mam papier ze kvoli plnej kapacite nebol prijaty.. Kedy to treba odniest na socialku mate uz niekto skusenost? A myslite ze to bude v poriadku aj ked žiadosť bola podana uz po zapise ďakujem

gazpalm
12. jún 2023

@simona20201309 to je sice pekne , ale ja som typ matky ,ktora sice svoje deti miluje ,ale potrebuje aj svoj priestor 😊 to ze ty obetujes seba pre potreby dietata ,je tvoja vec...je to sice krasne ....ale aj ja mam so svohimi detmi zatial dobry vztah ...ako aj so svojou mamou ,ktora nas tiez dala do skolky,mojho muza mala mama doma do 5 tich a teraz maju vztah ,ze o nicom ... ..univerzal navod nie je ...ale zbytocne sa tu dotahovat o veciach ,ktore ma kazdy inak je ...vlastne zbytocne 🤔

autor
Odpoveď bola odstránená
autor
12. jún 2023

@gazpalm ano vy mate viac detí ja mam len jedno a ja si aj snim dokážem nájsť cas pre seba pobede spi hodinku hodinku a pol a mam voľno mna nijako neobmedzuje upratat a navarit dokážem aj popri nom tak ako na materskej počas 3rokov

gazpalm
12. jún 2023

Jemine dievca sa ukludni 😂

dzulli1980
12. jún 2023

No ... po Tvojich reakciách musím len konštatovať ... chudák chlapec ... je veľký, potrebuje sa socializovať, získať isté návyky, zvyknúť si na povinnosti, pracovať v kolektíve atď. ... za mňa je toto opičia láska ... ani nevieš, ako mu do budúcna škodíš.

sofia1979
12. jún 2023

Ježiši také klišé zbaviť. Pane bože. Tu ani niet čo vysvetľovať. Ani sldo školy ho nedaj naj bude keď si už teraz zadá opatrovateľské na teba. Aj keby mal súrodencov je super ak chodí do MŠ nie kvôli tomu, aby si sa jo zbavila. Ale zistíš keď ti nastúpi do školy. Ako fungovať v kolektíve proste všetko o všetko ho ukracujes. Ty sedíš doma kvôli tomu či s kým je? Úbohé ak si niekto myslí, že len preto aby sa ich zbavili dávame dieťa do škôlky. Kde žiješ patrí tam nič mu nebude a ty môžeš zarábať ci ti je lepšie odzubat systém? To je správne? Odsudzuje no sama robíš horšie. Fuj

autor
12. jún 2023

@gazpalm nemôžem zato ze ma rozčuli to ked nejaka pizda povie ze moj syn je chudak lebo nechodi do školky tak to už je moc namna chudakov môže nazývať tyvh co skončili v detských domovoch matere sa opijaju alebo droguju... nie mojho syna

simona20201309
12. jún 2023

@gazpalm ale to je úplne v poriadku a to beriem. Uznávam, nie každý sa na materskej nájde, nie každého to napĺňa. Ale do nepricetna ma vytáča názor ako tu odznel, že,,chudak" lebo 4r nie je v škôlke. Vytáča ma názor, že deťom je v MS lepšie. Ja mam za sebou dlhoročnú prax v MS ako učiteľka a prisaham, že ma ta práca baví a tu prácu milujem (a to som sama do MS nechodila), ale PRAVE preto tvrdím, že NEEXISTUJE aby bolo deťom v škôlke lepšie, ako doma s mamou. Tento názor je neprípustné. Jedine v prípade, ak je doma dieta zanedbavane, či týrané.
Ale samozrejme, pobyt v škôlke dieťaťu neublíži, môže tam byt šťastné, ved v škôlke je super. Ale tvrdiť ze mu kolektív a cudzie tety nahradia mamu?

sofia1979
12. jún 2023

@gazpalm obetuje, alebo sa jej len nechce robiť ako ona posudzuje, že sa ho matky chcú zbavit

autor
12. jún 2023

@dzulli1980 tak povec ako mu škodím?? No daj

simona20201309
12. jún 2023

@dzulli1980 nepíš hluposti, nie si od toho studovana aby si mohla takéto veci tvrdiť. Skus si prečítať niečo od psychológa Hermana a jeho názor na výchovu dieťaťa do 6r.
Nájdi mi jeden odsek kde sa v akejkoľvek odbornej literature píše, že pobyt dietata doma s matkou zanechá na dietati nejaké stopy, alebo že ho o niečo ochudbnujes?
Nenájdeš! Lebo je to nezmysel.

sofia1979
Autor odpoveď zmazal
samkolea
12. jún 2023

No pozor, ziadne varenie a upratovanie, ani pranie v skolke je na to pani upratovacka, kucharka. Vy sa mu musite venovat plnohodnotne 100% 8 hodin denne v tyzdni. Pripravovat si kvalitne podklady zodpovedajuce pedagogickemu vzdelaniu, mat interaktivme materialy, tabule co maju vsetky moderne skolky, pre vysokoefektivme vzdelavanie deti adelvatne veku, mat nastudovane co v akom veku dieta ma ovladat a musi zvladat. Na toto je naozaj vhodna skolka a vzdelane pani ucitelky. Mate to? Dostava sa vasemindietatu aj tato odborna cast dna? Nikto vas tu nenazyva tak hlupo a skaredo, osopujete sa na zeny. Nie moc sofistikovane

gazpalm
12. jún 2023

Ved ok,ja mam dve a tiez som zvladala a tiez som ich mala 2 roky po sebe ,nic svetoborne ,aj ,ked prvy bol extrem narocny ...narocne je to az teraz ,su vacsi ,maju milion zaujmov ,skolu ,ale ,este nie su samostatni ... a ja logistikujem tyzden ,aby sme vsetko stihli a do toho pracujem,manzel je 3-4 dni z tt v zahranici 😉 takze tvoje vykrikanie o tom ako nedas do skolky ,ale chces prispevok( kolko to je 300e?) A ostatne matky su truby ...lebo ty si nechas doma svoje 4 rocne dieta a toci sa ti okolo neho zivot je mega TRAPNE 🤣sa trosku uvedom ...neviem ci si troll,ci ozaj trosku mimo

sofia1979
12. jún 2023

No keď ho budeš učiť co píšeš panebože. Chudák preto ze by možno aj do tej škôlky chcel. A nesedel pri tebe doma.

gazpalm
12. jún 2023

Si proste precitlivela,nejake anonymne komentare si snad nemienis pripustat k srdiecku...jedine ak je na nich nieco pravdy?

autor
12. jún 2023

@sofia1979 moj syn do škôlky chodil ale chodil tam s plačom stym ze sa mu nechce vstavat o 6h.. Stym ze v školke robia druhé deti zle tym inym atd.. A preco pytam sa prečo by nemal byť doma somnou ked ma tu možnosť... Pride o niečo ked pojde do školky ako 5 ročný??!! Nechápem on sám tam chodiť nechce
@gazpalm

simona20201309
12. jún 2023

@sofia1979 prečo si myslíš, že matka, ktorá je doma s dieťaťom 5r je lenivá? Naozaj máš taký názor? Véd dnes budeme pracovať možno 50r.... to je taky hriech ukradnúť si 5 nádherných rokov pre svoje dieťa?
Véd nie je ciganka co rodí každý rok ako jabloň. Nemusí to byť hneď žena hnida, ktorá sa len vyhýba práci.
Možno je práve naopak obetava a pracovitá.
Véd kolke sú šťastné, že ráno supnu dieta do triedy a utekajú za svoj stôl do kancelárie vypiť v kľude kavu a pokecat s kolegyňou? Prizná sa tu niektorá?
Nie je to tak, ze byt doma s dieťaťom je niekedy oveľa náročnejšie???

autor
Odpoveď bola odstránená
simona20201309
12. jún 2023

Rozhodla si sa správne a naozaj sa tu pred nikým obhajovať nemusíš. Keby si založila diskusiu, že tvoj syn v škôlke plače a máš možnosť si ho nechať doma, 1000% by si dostala rady, jasneee ostaň s ním, ešte nie je pripravený, není mu psychiku, prečo ho trapis.... . . . .
Takže neobhajuj sa tu. Pre syna si urobila to najlepšie čo si urobiť mohla. Bez debaty.

mondolina
12. jún 2023

@simona20201309
a prečo jej má platiť štát,že bude do x rokov doma? 🙊

luliu
12. jún 2023

Vyjadrovanie úbohé, gramatika úbohá a tie pizdy, ako nás tu nazyvas, ti maju platiť zo svojich daní príspevky, aby ty si sa valala doma? Dobre vymyslené......

autor
12. jún 2023

@mondolina mne štát neplatí nic od 3 rokov.. Teraz som skúsila len využiť šancu..!! Prečo nie??

samkolea
12. jún 2023

Nebude este viac zkriknutu? Mozno mu budu ako staraiemu tobit ovela ine veci na, ktore neni zvyknuty, neprisiel do kontaktu a nebude vediet sa branit? A reagovat, ako toto budete riesit? Komunikacia v kolektive, mat lakte ako s hovori. Ja neviem 🙁

dzulli1980
12. jún 2023

@simona20201309 Ja Ti nemusím nič dokazovať ... mne je jedno, aj do 18-tky nech ho nechá doma, preto sú potom takíto "chlapi", takí, akí sú ... totálne bábovky, pri materinej sukni celý život ... chudera jeho budúca manželka ... už nehovoriac o tom, že takýto chalan vôbec nebude vedieť reagovať, keď do neho niekto sotí, keď ho niekto zbije kvôli hračke atď.

simona20201309
12. jún 2023

@mondolina ale prečo do X rokov? Písala niekde, že sa plánuje X rokov valat?
Sme na Slovensku. Tu je toľko nezmyselných nárokov na príspevky, žeby sa ti z toho hlava zatocila. Vieš o tom, že je kopu párov, ktoré nie sú zosobasene, a ženské čerpú príspevok pre slobdne mamicky? Preto sa ani nevydaju a nechajú si trvalý pobyt u rodičoch. A takých príspevkov je mrte. Vyuzivaju sa vo veľkom. Preto .i naozaj príde úbohé, ako sa tu tato téma už niekolky krát rozoberá.

samkolea
12. jún 2023

@simona20201309 tu ide o ten prispevok a to je jablko svaru. Kolko rokov sa fungovalo bez neho. My sme neni obetave zeny? Atd atd? Kolke z nas nemali moznost sedet doma a mozno sme chceli, kolke boli samozivotelky? A museli sme, deti museli vstavat a my sme museli sedet v kancelarii, plakali s nimi rano, mrzli v studenom aute, oskrabkavali auta, montovali policky, a neviem co.. za nic. A tu sa este vysmech do tvare! Chcem hrabat ale ani nemusim. Ale ved chyba statu, ti su ubohi…

autor
Odpoveď bola odstránená
mondolina
12. jún 2023

a čo ti má platiť štát od 3 rokov? 🤣

sofia1979
12. jún 2023

To si mala napísať na začiatku. V tomto prípade to chápem