Predĺžený rodičovský a práca na plný úväzok
Ahojte,dcera bude mat tri roky,zobrali ju skor do skolky,ale odmieta jest.ledva vypije pohar vody.Uz to trva dva mesiace.Ja by som mala nastupit do prace na plny uvazok,ale chcela by som poziadat o predlzeny rodicak,lebo malu by som davala do skolky iba na 4 hodiny kym by sa rozhodla jedavat a plne si zvykla.Co potrebujem aby mi to schvalili a ako by to bolo potom u zamestnavatela?On by mi platil odvody alebo stat?Dakujem za vsetky rady.
No RD ti konci az vo februari ked dieta dovrsi tri roky ... takze dovtedy to moze byt ine ... ak dieta nebude dovtedy v skolke jest /a myslim ze to tak horuce nebude lebo by ti ju uz davno vratili ak by nic nejedla/ tak az potom sa to da riesit .. ale teda neviem ako toto vyriesis predlzenymm RP /ani si nemyslim ze ti na to predlzia dnes spekuluju aj pri auti detoch/
pokial dieta neje v skolke vobec /mam dvoch nejedakov maly sa dlho hybal v podvahe a bojovali sme o kazde deko ale on mal dost vazne gastro problemy/ treba skusit po porade s pediatrickou nejake vitaminy a sirupy na podporu chuti do jedla ...
na akom percentile je dieta vo vahe ? treba skusat .. mozno sa dohodnut ze jej nedaju pomazanku ale suchy chlebik alebo len s maslom atd... tiez sme s tym bojovali a naucili sa ..
Inak podla inych prispevkov mas dve deticky tak si netreba vymyslat...
No jo, ako som predpokladala - spekulantka + klamarka.
@loginexistuje myslim,ze sirupy a pod..preparaty na chut do.jedla nempomozu,ak je dieta zablokovane.. Nasa v skolke nic,nasledne doma dohana..
Predpokladam,ze problem s jedenim a pitim je len v tej skolke a doma je i pije (rovnako ako u nas). Oni to musia prekonat.
@robin_claire myslim,ze to skor myslela ako priklad,ze nikdy neviete,co je za tym,nie popis svojej realnej situacie...
@siska53 no tak minimalne zvysia chut do jedla ... jasne ak je tam blokacia tak to neni jedine riesenie ale dovolim si povedat ze vacsina deti ma prve mesiace problem s jedenim v skolke povacsinou je to vec zmeny a toho ze tie jedla nepoznaju ...
ucitelky v skolke su skolene na to aby vedeli ako pomoct tymto detom ... napr. ako som pisala u nas ze daju napr. suchy chlebik dieta zje len prilohu a pod... ale ak dieta dva mesiace neje v skolke nic len pohar vody tak to je na povazenie ci vobec dieta bolo zrele ist predcasne do skolky ... o pol roka skor ...
a fakt neverim proste neverim ze to dieta nic za cely den nezje okrem pohara vody denne po dobu dvoch mesiacov a ucitelky to intenzivne neriesia napr. prerusenim dochadzky...
zisti si to priamo na socialke - posudkovej komisii... ja mam tiez predlzenu RD do 6 rokov, ale tiez s tym robili obstrukcie, az na odvolanie mi to schvalili
ono tento problem ti asi neuznaju, lebo to mozu klasifikovat ako docasne, co sa da riesit u psychologa, skor by ti uznali, keby bol problem s imunitou, casta chorobnost....
@loginexistuje a presne v ktorej vete som si vymyslala?
@loginexistuje vsak prave su tam skolene..mojej ustupili,zacali ju krmit,aby aspon nieco zjedla. No akonsom pisala,teraz je po 2t.chorobe a odmieta i krmenie,pit nechce vobec.. A to ma 3,5r.,nie ze necele 3r.,take by tu vobec nezobrali do skolky,tu dakedy ani 4,5r.nevezmu,lebo je privela deti a malo miest.
@brinkley ze tri roky nestacili ... co tvoja dcerka ani nema bude mat vo februari, ze mas pat deti pritom na inych miestach vsade spominas len dve ...
ale to je jedno ja som ti dala konstruktivny prispevok ako to riesit a ze nie si sama co to riesila ... ze dieta nechce jest ...
ja mam dieta s ktorym som mala predlzeny RP do 6 rokov na prvy krat s viacerymi diagnozami a borime sa s nimi stale lebo tie uderom sest rokov nepominu a teda nikomu neprajem to riesit... takze neviem o akej prajnosti hovoris...
v kazdom pripade to mozes riesit az po tretich narodeninach a tahat kvoli tomu dieta po psychiatroch je pre mna silna kava....
ahojte ja som tiez na predlzenej rodicovskej dovolenke,moja mala bude ma 5r. zial je neustale chorá t.j.alergie na vsetky travy+roztoce+obilniny........tyzden v skôlke 2tyzdne doma,pri takomto stave ma ani nikto do prace nevezme,aj u nas adaptacia v skôlke trvala dlhsie, na 3roky som ju davala ale museli sme prerusit lebo sa mi v noci budila,stale plakala....o pol roka neskôr sme skusili znova,no zial na vine boli aj ucitelky,vkuse mi volali,podte place,bola som trpezliva ale potom som doniesla post.pradlo bud bude spat alebo ju beriem resp.obe deti,mam o rok starsieho syna,ten chodila do skôlky na 2,5r pravy opak
@loginexistuje inak kolegynu poslali k psychologicke s malou ucitelky z MS - tiez problem - neje,nepije,rano place, a to uz do skolky vlani chodila. Psychologicka len skonstatovala,ze je to dieta,ktoremu dlhsie trva adaptacia. Tak doniesla doklad do skolky a ucitelky musia vydrzat.
@brinkley
robin_claire nedalo mi to a musela som sa sem vratit pretoze tvoje vyroky ako spekulantka a klamarka su ohromujuce.Ako si mozes vobec dovolit taketo nieco povedat o cloveku o ktorom nic nevies,ktory sem pride aby dostal nejaku informaciu.Mozes sa hanbit.Pre tvoju informaciu,moj pripad nakoniec skoncil tak,ze sme na onkologii,takze chvalabohu ze som veci riesila a vsetkych odbornikov som navstivila a tu rodicovsku mi predlzili,pretoze to bolo v plnom rozsahu opodstatnene.Takze pre buducnost,vaz slova!!!!Je toto uz rok stare ale nedalo mi to,pretoze vtedy si ma hnusne zmietla pod stol.
ked si na predlženej materskej na plnej tam nemôžeš pracovať lebo prijem máš tam sa nerozlišuje že dcérka bude chodiť do škôlky na 4 hodiny bud si vyberieš že od 3 do 6 rokov s ňou budeš doma stále alebo ju necháš v škôlke a pôjdeš pracovať nemôžeš brať aj predlženú matersku aj isť pracovať na plný uväzok to sa nedá a okrem toho pišeš že dcérka v škôlke len nechce jesť a na toto predlženu rodičovsku nedavajú tam musi byť určena od detskej lekárky diagnoza s tým že ju musi poslať na kopec vyšetreni a až tak sa rozhodne aj to nie ONA ale komisia na sociálnej poisťovni a dôvod na to že nechce jesť v škôlke nieje na to aby si ostala na predlženej materskej tak že bud jedno alebo druhe ja som nemohla pracovať ked som bola na predlženej materskej to sa nedá to by si vybavila každa aby si prilepšila mám kamaratku ktorj sa to podarilo že aj robila aj brala predlženu matersku a nahlásil ju niekto všetko čo poberala predlženu musela vratiť a doplatiť do zdravotnej a socialnej poisťovňe že poberala neopravnene tak radšej si rozmysli jedno alebo druhe.
@brinkley Ale ved nie som jedina, kto na teba tak reagoval. Ty chces aj pracu na plny uvazok, aj predlzeny rodicak, aj dieta v skolke....Trosku mimo, nie? S tou onkologiou by som ti rada uverila, ale neverim ti to, od zaciatku sa mi tu vela veci nezda
No mne povedali na urade ze zena moze ist normalne do prace a dieta do skolky pokial to posudkova doporuci.ja som bola pocas predlzeneho rodicaku pn a socialka mi pn normalne posielala peniaze.nam sice posudkova odporucila byt doma tak som maleho nechala doma a starala sa on.ale takto mi to aj posudkova povedala ze zena moze ist pracovat .
robin_claire Ty nie si v poriadku.
Úplne zavádzajúce info, ja som si to všetko pozistovala, môžeš mať predĺžený môžeš dat dieťa do škôlky na celý deň a môžeš pracovať...

Osobne si myslim, ze ani nik neumrel, ani neni ziadnych 5 deti....sup to sem flexibilne hodime, aby ma lutovali