icon

Predĺžený rodičovský príspevok

13. dec 2021

Pekný deň prajem 🙂
V januári bude mať mladší syn 3 roky. Končí mi rodičovský príspevok a ja ostávam ďalej na neplatenej predĺženej rodičovskej dovolenke do septembra. Správne sa to zrejme volá "starostlivosť o dieťa do 6 rokov".
Nájde sa niekto, kto mi bude vedieť poradiť, kam sa hlásiť? Čo vybaviť?
Pred materskou som mala odpracované viac ako 2 roky. Spolu s materskou mi skončila aj zmluva v práci a samozrejme, keďže som ostala doma s dieťaťom, tak mi zmluva nebola predĺžená. Poradili mi, že mám nárok na podporu v nezamestnanosti, keďže som mala odpracované viac ako 2 roky. Takže sme to využili a urobili sme to tak, že po materskej začal poberať rodičovský príspevok pracujúci manžel a ja som bola vedená na úrade prace a pol roka poberala davku v nezamestnanosti. Po pol roku som začala poberať rodičovský ja. Až doteraz. V januari mi konci a teda, ako som písala, ostavam doma.
Ako sa to vybavuje? Mam sa opäť hlásiť na urad práce a nahlásiť, že ostavam doma na neplatenom rodicovskom? Treba na to nejaký špeciálny papier vypísať? Tym pádom uz nebudem dostávať rodičovský príspevok, ale zdravotnú bude za mna platiť štát? Potom sa hlásiť aj na zdravotnej a dat im o tom vedieť? Viete mi niekto poradiť, aky je postup? Nechcem nič "pokazit" aby som nemala neskôr problemy 🙈
V 3 rokoch dieťaťa chodí domov aj nejaký papier z uradu, že kde sa dieťa nachadza, však? Či ostava doma alebo bude chodiť do škôlky? Tam sa tiež len zaskrtne, že dieťa je doma?
Za každú radu vopred ďakujem 🙏

Strana
z2
rachel36a
31. dec 2021

@jucin dg je velmi vela...zalezi co ma vase dietatko

Strana
z2