icon

Prídavok na dieťa a prídavok pre osamelú matku

dominicka28
22. jún 2021

Ahojte baby,
Nedávno som zistila, že čakám babatko. Skončila som druhý ročník na vysokej a idem si robiť bakalára. S partnerom sa veľmi tešíme, avšak ja teraz nie som schopná zarábať nejakú normálnu sumu. Veľa si z toho neodlozime na babo. Snažíme sa nahrabať peniažky kde sa dá. Teraz budem dostavať mesačne 200e tehotenské štipendium a chcem ešte vedieť na aké iné peniažky mám nárok po pôrode. Na materskú nemám nárok určite, to som si už zistila. Známa mi poradila aby som si zistila ako to je s prídavkom na dieťa, jednorázovým prídavkom po pôrode a hlavne vraj existuje prídavok pre osamelú (slobodnú) matku ale nechápem kto na to vlastne má nárok. Ktorá z vás s tým má skúsenosti? Ďakujem za všetky normálne rozumne odpovede.

Strana
z2
zuzanockamt
22. jún 2021

@terezka1947 tiež poznám takúto, čo obišla systém a vybavila všetko ako osamelá a normálne žije s partnerom v jednej domácnosti...a že potom chýbajú peniaze, keď sa takto prehajdákajú

scacchi
22. jún 2021

@terina25 spravne !!!!!! - pracujem od kedy som skoncila skolu a to je uz daavno - ani raz som nepoberala ziadne davky - ked som ostala tehotna - tiez som si obehala na co vsetko mam narok za tych vyse 20 rokov co som odvadzala dane atd,.....!

terezka1947
22. jún 2021

@zuzanockamt vies,kee sa rozhodli tak.riskovat o.obchadzat system,nech. Ja im.ich peniaze nezavidim.
Ale irituje ma stazovanie sa takychto zien na to,ze su same.

zuzanockamt
22. jún 2021

@terezka1947 ani ja im to nezávidím, na deti som si našetrila do práce som išla hneď ako to bolo možné, žiadne, že byť doma do 3 rokov

dominicka28
autor
22. jún 2021

@terina25 no presne. Moji rodičia majú mozole na rukách aby išli potom dávky rómom ktorí nepracovali nikdy v živote?😀ja pracovať chcem a aj budem. Do teraz som mala šuťomba tri prace naraz. Myslím že ja si to ešte v živote aj tri krát odrobim😂 chcem len byt v takej situácii že budem môcť byt doma s bábätkom kým sa bude dať, nechcem aby ho vychovávali moji rodičia alebo cudzí ľudia. Nuž stalo sa že aj napriek tomu že som mala antikoncepciu som tehotna. Nepôjdem kvôli tomu teraz na potrat. Budem sa snažiť robiť kým sa bude dať a keď budem s bábätkom doma tak sa budem musieť spoľahnúť na našetrené, na priateľa a na štát. Svet sa nezrúti nie?😀🤷🏼‍♀️

dominicka28
autor
22. jún 2021

@zuzanockamt nechcem byt doma do troch rokov ale ak bude priateľ zarábať dosť tak asi skúsim dokončiť aj magistru z domu, postarám sa o dieťatko a pekne šup do roboty. Ak nie tak magistra počka a pekne robiť pôjdem. Síce mi je ľúto nechať dieťa aby bolo vychovane cudzími ľudmi

zuzanockamt
22. jún 2021

@dominicka28 ja som išla do práce, keď malo staršie dieťa 2 roky a potom pri mladšom, keď malo rok. Študovala som našťastie bez detí, to bola moja priorita, najskôr VŠ, práca, cestovať a deti až potom.

dominicka28
autor
22. jún 2021

@zuzanockamt no a ja systém obchádzať nechcem tak že na to ešte aj doplatím. Skôr som mala takú informáciu že ako slobodná matka by som bola aj keby žijem s partnerom. A preto sem píšem no😁

tanisha
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
22. jún 2021

@tanisha ale to by musela byť osamelá bez partnera, ona toto nespĺňa

dominicka28
autor
22. jún 2021

@zuzanockamt ja som sa snažila veď aj antiku som mala nasadenú. Rok fungovala a potom zrazu to takto dopadlo😀🤷🏼‍♀️Ale svet sa nezrúti. Nejako sa to zvladnuť dá. Ľudia aj ťažšie školy študovali ako ja a pekne si školy dokončili s dieťaťom na prse zavesenom😁

lienka.7
Odpoveď bola odstránená
marryen
22. jún 2021

@dominicka28 jedine ten tehotenský príspevok, všetko ostatné až po pôrode. Inak buď rada, keby si otehotnela napr. pred rokom, tak by si nemala ani to. Ostatné sa vybavuje až s rodným listom. Dovtedy máš ešte koopec času. Prepáč, ale trošku nešťastne si to sformulovala, preto to vyzerá blbo. Som tehotná, načo mám nárok......peniaze nemám, dieťa nikomu cudziemu nedám.......

dominicka28
autor
22. jún 2021

@marryen jasne chápem už všetko. Baby to tu pekne vysvetlili😊 tak nenapisala som že peniaze nemám. Peniaze mám. Ale tak keď sa jedna o deti tak peňazí nikdy nie je dosť 😀to je celoživotný výdavok ako mamka hovorí vždy😁a s tou výchovou cudzími ľudmi som myslela to že nechcem robiť dvanástky a mať dieťatko dakde u cudzej osoby. Radšej sa uskromnim a spoľahneme sa na úspory a veci z druhej ruky a budem robiť menej aby som bola s deculom. Aj z tej tehotenskej dávky sa chystám všetko odložiť pre horšie časy🤷🏼‍♀️

martinkatinka
22. jún 2021

@dominicka28 rodicovsky prispevok na UPSVaR a priatel ak pracuje, danovy bonus.
Uz nic viac okrem vyssie spomenuteho.

martina1201
22. jún 2021

@dominicka28 ahoj prečo píšeš že na materské nárok mať nebudeš keď píšeš že máš stálu prácu niekoľko rokov? Neprotirecis si tak trošku?

lienka.7
22. jún 2021

@martina1201 lebo je studentka a robi len brigadnicky v rodinnej firme. Aby za nu nemuseli odvadzat odvody. Udajne studentka nemoze robit na TPP ( to je jej vysvetlenie). 👎👎👎

martina1201
22. jún 2021

@lienka.7 aha, to som musela prehliadnuť teda....

lienka.7
22. jún 2021

@martina1201 to mi odpisala v inej diskusii. Tiez som jej napisala ako moze niekolko rokov robit a nemat narok na materske.

moni73
22. jún 2021

@dominicka28 jak sebavedome a dokonale dievca. Nehnevaj sa na mna, ale prides mi statocne arogantna...

matkahelka
22. jún 2021

@moni73 to ona takto v kazdej diskusii 😉

Strana
z2