Prišli vám už peniaze za OČR v čase koronavirusu?
Ahojte 🙋🏼♀️, prosím Vás niekomu prišli už tento mesiac peniaze za OČR kvôli koronavirusu? Ďakujem 🙂
Mne tiez nic neprislo, dovolat sa do BA neviem, ....
ani mne nič ešte neprišlo, ale písala som im, a pani mi napísala, že prvý májoví týždeň budu zase posielať. Ja už nemám na to nervy, sale čakam a nič
Neviem, podla coho to teda robia, posielali sme tie tlaciva naraz styri kolegyne, oni uz maju a ja nic ☹
Ja som sa tam konečne do volala, ešte nemajú ani spracovanú moju žiadosť, pani povedala ze možno začiatkom mája by mi mohli prísť peniažky..... Akože dovidenia takto čakať
@adka_22 ženicky buďte radi ze nejaké peniažky dostanete aj keď treba čakať dlho. Mojej sestre ktorá je sama zo synom došlo smiešnych 5eur.za pol mesiaca ako do placu toto. Jej vyratali úžasné a teraz sa to snaží riešiť a nemôže sa niekde dovolať. Hamba štátu.. Hlavne ze Rómovia nič nerobia a maju..
@mimuska125 to vazne 🙄 tento stat je chory pracujucim co najmenej ja som od 11.3doma a stale mi nic neprislo
@ana_mt ako vazne ona chuderka nevie co ma robiť. Tak samozrejme ma nás jej pomôžeme. Ale. Si zoberte začala robiť na zmluvu akurat nastala korona.. A musela ísť na OCR plus mesiac a niečo bola na úrade a predtým materska ale. Už zvýšená. A. Vytvárali jej nejaké 30centov na deň. Hamba.. Hnus
@ana_mt tak isto najhoršie to čakanie ale verím ze každému prídu peniažky v poriadku.
@mimuska125 sek bol v schranke a vyslo mi to9ena den
@mimuska125 to ako vážne? Preboha, naozaj nemám slov je to na zaplakanie celé.
Baby,vy si uvedomte,ze mozme byt rady,ze nieco dostaneme. Sme doma s rodinou. Kazdy by chcel viac a hned teraz. A stat len daj a daj. Si uvedomte v akych srackach je stat a tym padom aj my. Urady su pretazene a na stranke soc.poist. maju vypisane,aby im ludia nevyvolavali a zbytocne sa nevypytovali blbosti,ze ich to brzdi v praci. Maju na to asi 60 dni,tak cakajme. Trochu pokory,skromnosti.
@stanulienkat 🤦♀️
@stanulienkat nehnevajte sa na mna ale ta pokora ani skromnosti nam podnajom ani ostatne vydavky nezaplati a mozme ist na luku travu jest
@ana_mt ved mate manzelov,nie? Keby nebola korona a prisli by ste o pracu,aky je to rozdiel? Potom by vam kto dal peniaze? Ja viem,ze je to tazke,ale kazdy by mal mysliet na taketo veci a trochu mysliet na zadne vratka. Ja nechapem ako moze niekto zit od davky k davke. Bez rezervy.
@stanulienkat priatel je tiez doma zavreta fabrika ja by som bola najradsej v robote ale je zavreta a asi nemate minimalnu mzdu ked sa vam da odkladat mali je auti dieta musi uzivat lieky nato a aj na alergiu a to niesu male peniaze.ja som dostala dost ale je mi luto mamiciek co dostali malo
@adka_22 ano ano uz sa tam dovolala takže je to v poriadku tak jej to vyšlo. Na mesiac za celý mesiac by mala dostať 10eur.Isto hamba.. Ale bude to riešiť zo zamestnávateľom ci jej nepomôže nejako. A bude musela čím skôr ist do prace.
@stanulienkat fu tak dúfajme, že to ani nikdy chápať nebudete, bo iba keď to zažijete tak to pochopíte.
Práve som sa odvolala do soc.poisť. BA, bola som na OČR od 23.3. do 5.4. a pani mi hovorí, že moja žiadosť ešte ani nebola spracovaná, že možno v mesiaci máj prídem na radu, je to celé zle, vraj to proste nestíhajú spracovávať 😔
Ja som tam tiež dnes volala keďže v pondelok ako mi pani volala som sa zabudla opýtať kedy mi teda peniaze prídu, tak mi povedala že až v máji, že okolo 13. majú uzávierku a prídu mi aj za marec aj za apríl spolu už.
Takže zas len čakať, ale už aspoň viem že prídu 🙏🏻
@adka_22 och mne ked volala povedala nech poslem obratom vyhlasenia tak som dufala ze to este pride teraz v marci :( takze nic. Stratili mi vyhlasenie a peniaze v nedohladne no super.
@martinusik91 tiež som dúfala že prídu tento týždeň, keď mi volali v pondelok, ale tak nič. Verím, že toho majú veľa
Dnes mi volali z SP, že evidujú moju aprilovu žiadosť ale nemajú marcovu,... Tak som ju posielal zas... Obe dávky že mi vyplatia 13.5...
Tak vyzerá to tak, že všetci ktorí nedostali tento mesiac dostanú až toho 13. skôr už asi nie
Neviem podľa čoho to vybavovali, keďže niektorí čo posielali rovnako ako ja napríklad už majú a niektorí nie 🤷🏼♀️
@meggi21 Súhlasím 👍🏻 u nás aspoň manžel chodí normálne do práce, ale predsa sme o jeden príjem ukrátení.
Ako som písala, verím že toho majú veľa, ale nikto nám neodpustí kvôli tomu šeky, nájom atď, že nám nestihli vyplatiť peniaze a ako niekto napíše trebalo s tým počítať a nechať si rezervu, ma to maximálne vytáča pretože niekto nemá takú možnosť si nechať rezervu, niekto je naozaj odkázaný na peniažky z mesiaca na mesiac.
ani ja som nedostala peniaze zo SP za marec, na OČR som s malym od 16.3.2020 , čestné vyhlásenie odoslané načas 31.3.2020 a už som im poslala aj dalsie cestne vyhlasenie 30.4.2020 za apríl, za mesiac marec som nedostala ani cent, keby nepride aspon za polovičku mesiaca vyplata z prace, tak nemam ani na zakladne potraviny, rezerva sa zakazdym robit neda, preto setrim teraz kazdy cent a nechapem tie dlhe rady v potravinach, len dufam ze uz poslu tie peniaze za marec a cely april lebo zachvilku sa minu aj tieto a nebudem mat z coho, rada by som isla do prace ale kto ostane s malym doma? ako mnoho mamiciek pisalo, ucty je nutne platit, pokuty neminu.. štát to zle vymyslel.. kde su zatvorene firmy, dostanu zamestnanci 80 % z príjmu a my mamicky na OČR len 55% z prijmu, je to nespravodlive, tiez nemozme za to ze nastal koronavirus a zatvorili školky a školy... som nastvana na toto vsetko, nech uz to vsetko skonci
Ani dnes nie

@lenka7477 super ďakujem vyskúšam zavolat