icon

Prišli vám už peniaze za OČR v čase koronavirusu?

adka_22
16. apr 2020

Ahojte 🙋🏼‍♀️, prosím Vás niekomu prišli už tento mesiac peniaze za OČR kvôli koronavirusu? Ďakujem 🙂

lenka7477
4. máj 2020

@adka_22 ja som dnes volala , nič mi pani nepovedala...vraj ona len vypomáha a nemá prístup k informáciam . Len ma clácholila, ako toho maju veľa ,,,ako ma chápe.... anakoniec mi povedala, že vyplácaju aj každý deň , ked maju určitý počet vyrátanýc žiadostí.

adka_22
autor
4. máj 2020

@lenka7477 No prosím, každý s kým sa rozprávam o tom, má iné informácie 🤷🏼‍♀️
Naozaj len čakať, raz tie peniaze musia prísť.

monika123654
4. máj 2020

@lenka7477 no to isté som sa dnes dozvedela aj ja, takže dokopy nič..... Ze vyplácajú skoro každý deň a ze majú na to zo zákona 60 dní

lilly30
4. máj 2020

Nám dnes vymer prisiel.tak snáď už aj tie peniaze raz prídu 😁

majakk
4. máj 2020

@lilly30 a odkial prisiel vymer,z BA?Dakujem

lilly30
4. máj 2020

@majakk áno z Bratislavy

meggi21
4. máj 2020

@monika123654 ja dnes to isté, som zvedavá ako to chcú stihnúť, bo u mňa ešte 6 dní, to znamená že ak mi peniaze neprídu do piatku v pondelok to už bude 61 deň. Tak som veľmi zvedavá, čo mi napíšu potom, asi iba že čakať . Nuž asi aj deťom budem musieť povedať, že teraz nebudeme pár dní jesť, lebo treba čakať 😡

monika123654
4. máj 2020

@meggi21 veru tak deťom povieme že treba čakať .... Ako že celé zle

stanulienkat
4. máj 2020

Mozno preto nestihaju,lebo cele dni dvihaju telefon a odpovedaju na blbe otazky.

angelinja
4. máj 2020

no tak mne dnes povedala ze 15 teho je vyplatny termina el VRAJ chcu dat este JEDEN pred 15.5

angelinja
4. máj 2020

@stanulienkat to neni pravda, cisla su zvverejnene len na callcentra cize ta co je za telefonom co dava informaciue URCITE nerobi vymery..to by si musela mat cislo priamo na pobocku a tam ..ale cisla na soc. poistovni su CALLCENTRA

angelinja
4. máj 2020

@555nika555 nidky nic neni spravodlive..a statni zamestnanci kde polovica nemala co robit doma dostali l100% lebo akoze homeoffice/nehadajte sa viem to z mojej ruky/ a ano viem aj to ze cely mesiac nemala polka ludi doma co robit.lebo ichpraca sa z domu vykonvat neda

m.a.r.t.i.n.a
4. máj 2020

Ahojte. Bola som u pediatričky žiadať o OČR ( korona ) , syn má už 11 rokov a nechcela mi ho dať. Dôvod uviedla, že syn nie je chorý

majakk
4. máj 2020

@m.a.r.t.i.n.a a nekasle, ani nema teplotu?

m.a.r.t.i.n.a
4. máj 2020

@majakk Nie, nič mu nie je, ani tam so mnou nebol. Chcela som OCR, nakolko si mame v praci vybrat RD ( alebo OCR )

angelinja
4. máj 2020

@m.a.r.t.i.n.a tak si jej to mala vysvetlit dobudnucna odporucam zmenit doktorku, akoze co ona ma z toho ze tebe sposobuje problemy..

adka_22
autor
4. máj 2020

@m.a.r.t.i.n.a ale veď to čo je za blbosť? Veď tá očr je vzhľadom k tomu, že tie deti nechodia do školy /škôlky a nie preto že sú choré 🤦🏼‍♀️
Ani moje dieťa nie je choré, ale nemám ho na koni nechať keďže nechodí do škôlky a ja nemôžem ísť tým pádom do roboty.

m.a.r.t.i.n.a
4. máj 2020

@angelinja presne vedela o co ide, ale neviem z akeho dovodu si zaumienila,ze mi to neda. Povedala,ze je to klamstvo,ked ma napisat,ze syn je chory a pritom nie je

adka_22
autor
4. máj 2020

@m.a.r.t.i.n.a ale veď tam sa nikde nemá písať, že je chorý, na túto očr ma každý nárok bez ohľadu že je dieťa choré. Tiež odporúčam zmeniť doktorku, zjavne nemá poňatia o čom je očr koronavirus. Mne naša doktorka sama zavolala, či som to vyplnila že mám na to nárok.
Nedajte sa obrať o peniaze, ktoré Vám patria a choďte za ňou ešte raz jej to pekne vysvetliť.

stanulienkat
4. máj 2020

@adka_22
@m.a.r.t.i.n.a ved ta icr nie je do 10,99 roka?

adka_22
autor
4. máj 2020

@stanulienkat do 10,99 je bez potvrdenia lekára ak mám dobre informácie a od 11 roka musí byť s potvrdením od lekára.

stanulienkat
4. máj 2020

@adka_22 s potvrdenim ale znamena,ze by mal mat diagnozu,nie? Ak je zdravy,ona nema povinnost vypisat ocr. Okrem toho 11 rocny vie zostat sam doma.

adka_22
autor
4. máj 2020

V prípade dieťaťa, ktoré má 11 a viac rokov – do dovŕšenia 16. roku veku – a nie je spôsobilé mentálne alebo fyzicky sa samé o seba postarať, potrebuje rodič potvrdenie lekára. Treba telefonicky kontaktovať pediatra, ktorý ak to uzná za vhodné, vystaví žiadosť o ošetrovné a pošle ju do Sociálnej poisťovne. Následne Sociálna poisťovňa postupuje podľa vyššie uvedených bodov.
Toto som našla.

adka_22
autor
4. máj 2020

@stanulienkat takže áno máte pravdu, v podstate nemusí vypísať
Záleží to aj od doktorky, ak chce vypíše ak nechce nevypíše.

stanulienkat
4. máj 2020

@adka_22 ved to. Nie iba nadavat na stat a natahovat ruky. To nemyslim vas samozrejme.

adka_22
autor
4. máj 2020

@stanulienkat ja som to až tak neštudovala ako je to pri tých starších detičkach, keďže moja ma 6 mne doktorka iba vysvetlila, že nemusím mať od nej potvrdenie že do 10,99 roka stačí poslať elektronicky. Ale tak Vám @m.a.r.t.i.n.a mohla doktorka, aspoň lepšie vysvetliť prečo Vám to teda nevypíše a nie iba Vás odbiť ako nič keď už ste sa informovala u nej.

matabb73
4. máj 2020

@stanulienkat nie každé 11 ročné dieťa je schopné byť bola 9 hodín same, ked su rodičia v práci a ešte sa aj samé pripravovať do školy. Je tiež musím moju 11 ročnú dcéru dohliadať a pomáhať jej s niektorými predmetmi. Omnoho radšej by som bola, keby chodila do školy a ja by som sa mohla plne venovať svojej práci. Nie každý kto žiada očr ns staršie dieťa je špekulant, niekedy je to naozaj potrebné.

matabb73
4. máj 2020

@m.a.r.t.i.n.a na očr ti musí napísať kód na koronu. Mne to tak lekárka napísala, tiež mám 11 ročné dieťa. Nemusí byť choré, sú doma kvôli zavretým školám, nie preto, že sme si to vymysleli my.

katarinabelakova
5. máj 2020

@555nika555 presne tak aj ja. ja pracujem v Tescu a na ocr som od 16 marca, tiez som cestne poslala skoro dokocna uz 27 marca som poslala. a neprislo mi nic este ani nejaky potvrdzujuci email. za april ked som poslala cestne tak mi prisiel potvrdzujuci mail. 2 moje kolegyne dostali uz peniazky a dalsie ktore tam skusali volat tak vraj ich nemaju este ani evidovane. ta ked sme este nedostali za marec kto vie kedy to bude za april... ach jaj

kafri1
5. máj 2020

@katarinabelakova ja detto, 27.3. som poslala, kolegyne majú, ja nič... super...