Príspevky - dvojročné dieťa a novorodenec
ahojte zienky, viem mozno ma ukamenujete ze uz to tu je ale ja som nasla iba materska a zas materska,...tak idem na skusenejsie z otazkou, co musim vybavit, dcerka bude mat teraz v oktobri 2 roky, v decembri mam termin, kedze som zial nerobila, tak viem ze narok na materske nemam. Len moja otazka znie, vraj davaju volakyh 41e na dobu 6 tyzdou ci ako, po porode, ale na starsie dieta, no neviem podmienky. A co je najdolezitejsie, co musim ist vybavit, ci ani nic nebudem musiet?
Je to moj prvy retazovy porod, a na urad doposial nebolo kedy ist, no uz sa tam vseliak chystam.
Dakujem za rady
@mamina2388 A este co sa tyka ostatnych vybavovaciek na urade, tak minimalne potrebujete pridavky na druhe dietatko vybavit a ten cca 800€ prispevok, alvybavuje az po doziti 28 dni babatka, ale pridavok na dieta hned po narodeni, spolu s rodnym listom.
Ahojte ja mam podobny pripad .... v januari 2016 mam termin a syn bude mat v maji 2016 3roky, to znamená ze do toho mája budem na obe deturence poberat 2x203e???
@erienka Tento prispevok na starostlivost o dieta sa vyplaca len po dobu 6 tyzdnov od porodu. Treba k nemu rodny list dietata, ktore este nedovrsilo 3 roky, rodny list novorodenca a potvrdenie zo socialnej poistovne o naroku na materske (netreba sa odradit na socialnej poistovni, neradi totiz tento doklad vydavaju).
marta83 chcela by som sa spytat ten prispevok 41€ sa ako vyplaca? Ze po dobu 6 tyzdnov... To mi budu davat tyzdenne 41€??? Ci jeto jednorazovy priplatok? Dakujem
@marciatko ale musis mat narok na materske .. nie poberat len RP, cize si musela odpracovat min. 270 dni
inak narok na tento prispevok nevznika
@loginexistuje mam narok na materske
ahojte takže ak som to dobre pochopila.....dcérka bude mat 1/2016 2roky a 1/2016 sa mi narodi druhe bábo a mám narok na materské tak dostanem za januar a februar na staršiu dcérku 41,10e a od marca už len prídavok 23,56?
@andromeda_ja este jednu otazku sa spytam: prosim ta, kde mam o tento prispevok na starostlivost poziadat? Hovoris, ze budem potrebovat aj potvrdenie zo socialnej poistovne o naroku na materske, ale nema sa aj o ten prispevok ziadat v soc. poistovni? dakujem
To je prispevok z uradu prace. Vola sa to prispevok na starostlivost o dieta.
@andromeda_ja prepac, ze zasa s tymto zacinam, no som z toho celeho zmatena. Kedze som pripad retazoveho porodu, ziadost o materske som poslala zamestnavatelovi, ktory upovedomi socialku. Takze nie som to ja, kto na socialku ide. Teraz vsak nie celkom rozumiem tomu, ako sa dostanem k tomu potvrdeniu zo socialnej poistovne, aby som mohla ziadat o prispevok na starostlivost o dieta. Mohla by si mi prosim poradit? Dakujem vopred
@erienka ahoj, pojdes na UPSVAR s vymerom o materskom na druhe dieta. Poziadas o zastavenie rodicovskeho prispevku a vypisrs papiere na Prispevok na starostlivost. Mas nan narok os zacatia materskej do 6 tyzdnov od narodenia druheho dietata, ale nesmies vtedy poberat zaroven rodicak. Cize ty ides na matersku vo februari, dostanes aj materske aj rodicak cely za februar. Takze prispevok dostanes najskor za marec. Potom zalezi, kedy sa babo narodi, ci aj za april alebo aj za maj. 🙂
@majka99999 uz len jedna otazka: ten vymer o materskom mi posle socialka?
@erienka ano, pride ti domov ako pri prvom dietati. 🙂

@mamina2388 Ten 41€ prispevok dostavaju len tie maminy co maju narok na matersku a 1 dietatko nema este 3 roky, ale kedze Vy nemate narok na matersku tak ho nedostanete,