Prispieva vám manžel k materskej?
Zaujíma ma váš názor. Stačí vám 400e mesačne na dieťa? Stravu, bývanie neplatím. Kupujem z toho čo príde a čo treba - oblečenie, lieky, kozmetiku, výlety (vstupné, detske centra, kúpalisko)
Pripadne ak má niekto sviatok, tak nejakú pozornosť. Sem tam nejakú hračku, knihu, plastelinu...
(Manžel má nadštandardný príjem, naozaj NAD)
@sissy27 nevravela som ze ma setrit. Nevravela som ze srandujem a rovnako i ona nevravela ci si jej manzel zije na vysokej nohe,napisala len,ze zaraba nad. 🫨😘
@anjelicek26 no mne by sa to vôbec nepáčilo keby môj muž toľko zarabál a ja by som nemala nič 🤣🤣 našťastie aj moj zarába lepšie a teda mám prístup k jeho účtu a keď mi niečo chybne tak ešte zoberiem aj neho ..a v podstate financie mám ja pod palcom čiže ja vydelujem čo kde ide a kam chcem ísť tento mesiac ...
@barbora19911 lenže keď mám doma sporák a potraviny, tak budem variť. Zvyšok nekomentujem, lebo neuznávam také, že 400€ miniem na wellnes a nechty a budem potom plakať.
Ja chápem, že sú to drahé položky, ale práve preto rozmýšľam, či mi to naozaj treba, či len nemám kde vyhodiť peniaze. Farbim si vlasy sama, manžel má pomasiruje, kúpať sa chodíme s deťmi, tam, kde je to lacnejšie, nepotrebujem ísť na tri dni do rezortu v Tatrách, keď inde môžem byť týždeň aj dlhšie a deti sa vybláznia. Niekto nevie čo od rozkoše. Ja si užívam život, nepotrebujem k tomu veľmi peniaze.
@monika4487 ďakujem! Toto určite urobím. Obaja budeme mať lepší prehľad, kam idú peniaze. Veľmi pekne ďakujem.
Tu ide nielen o to, či má autorka dosť peňazí na potreby pre seba a svoje dieťa, ale aj o to, či má prehľad o tom, kam idú zarobené peniaze. Lebo takto nemá vôbec prehľad o tom, či manžel šetrí pre rodinu, (keď ju teda takto vydelil) alebo si niekoho vydržiava, míňa na hazard a pod.
Autorka teraz si predstav ,že mám tri deti ,ktoré potrebujú tiež toľko topánok ,svetrov ,kolobežiek ,atď .... Dokonca chodia do školy... Takže si myslím ,že porozmýšľaj o tých 400 eurách .je to fakt dosť pre dieťa do troch rokov .
@kristinapetronela miesate tu jablka s hruskami🤦♀️. Ved ona vedela s kym si to dieta robi- ze nebude odkazana- na to, aby setrila( ( ine je - som zvyknuta na taky rozpocet- a casom, okolnostami, zivotom, situaciami- sa to moze zmenit) - ale ona je v tom ze muz zarobi tisice( 9000 v tomto pripade) a ona ma zivit dieta a seba zo 400 eur…Sak to kde sme?
@melindaaaa veď dobre ,aj ja dosť zarobím aj muž ale to neznamená že nakupujem ako zmyslov zbavená a nebude mi stačiť 400 eur mesačne na veci a hračky pre dieťa ... Zas keby každý takto nakupoval ,to by vyzeralo . Podľa mna má vsetko čo treba .iné by bolo keby chodia v roztrhanych veciach
@kristinapetronela Zmyslov zbavena je?- ze ona minie na seba a dieta 400 eur- pri vyplate manzela, ktory zarobi 9000 eur .(A inak - ako to tu teda vsetky prezentujete- ze to je rodinny rozpocet) a ona tam ma behat po second hande a on si bude kupovat kremy za 500 eur???? Ok- ak je toto spravny model rodiny- tak som v soku…
@melindaaaa ja neviem ale je doma s dieťaťom nikto jej to nejaké. Nech dá dieťa do škôlky a ide zarobiť aj ona potom sa môžu kupovať tiež krémy za 500 eur ... Nech zarobí aj 15 tisíc. To neznamená že ich treba hneď minút ... Určite chodia na dovolenku ,majú super autá ... A aj tak si myslím že je 400 eur na oblecko a blbosti dosť
Da sa vyzit aj z minima- ak je na to clovek odkazany_ ale toto je upne iny pripad✌️
@kristinapetronela nasi chodia aj v roztrhanych, co narobim. A to fakt vazne. Ked ai chalanisko rozdriape dvojo gati, tak tretie nekupim, ...este od jesene su mu dobre topanky, kozene. Tak ich obdral, okopal, horsi tento 9 rocny ako 2 rocny, no tak smola. Aj do kostola nosi take...Nebudem sa ja hanbit, vysvetlujem dokola, nepomaha 🙈.
Tak snáď keď je to manžel tak peniaze sú spoločné to ste si sľúbili pred oltárom že zdieľať budete všetko spolu ...
@kristinapetronela S velkou pravdepodobnostou maju bezdpodielove spoluvlastnictvo manzelov. To znamena, ze materska a aj vsetko co zarobi manzel su ich spolocne peniaze a mali by spolocne rozhodovat, na co budu pouzite. Ona sa stara o dieta a domacnost, kebyze to nerobi, tak by si tieto sluzby museli zaplatit inde.
Myslím, že nám by stačilo 400 eur na tebou spomínané veci. Ale rozhodne by mne nestačilo, aby tých 400 eur bol akože môj príjem a manžel by mal ten svoj. Príjmy a výdavky sú naše.
@kristinapetronela neexistuje, ze chlap bude zit z 9000€ a autorka bude zgrlosit s dietatom zo 400€. Su manzelia, maju hospodarit spolu. Ked tak dobre zaraba, ma si vydrziavat ako manzelku tak dieta.
Od zaciatku to maju cele zle nastavene. Ale samozrejme autorka toto ma riesit s manzelom a nie na modrom konikovi. Ved to uz co je za dementa ked ich takto vydeluje z penazi?!?
@lauriik ale veď on im platí bývanie a stravu .... Mne je divné dať na malé dieťa viac ako 400 eur ...neviem ako to majú nebývam s nimi.len som napísala svoj názor
@nevenka veď o tom píšem .2 ročné dieťa tak nezničí topánky ako 9 ročne ktoré potrebuje aspoň dvoje do školy,na telesnú ,papuče do školy ,do družiny ,a xy veci. A jasné zas aj ja zasijem tepláky a nosia veď to nevidno až tak. Ale nekúpim 20teplakov z lindexu po 30 eur, len aby bolo, lebo muž dobre zarába.
Nie neprispieval mi. Ani sme nikdy nemali účet, niesme ani manželia... Ale vždy mi dal koľko mal, "moje peniaze" som mala na moje rozhadzovanie, ked som objednala hocičo na dobierku, tak automaticky prevzal a vyplatil. Kedykoľvek prišiel, dal mi peniaze, sám, nikdy som nemusela pýtať.. Boli rôzne obdobia, aj také kedy sme sa museli uskromniť, dokonca obdobia kedy som mala stály príjem len ja a bolo to viac na mne, no a aj také, kedy som rozhadzovala viac a zbytočne. Ale nikdy som nemusela prosiť či pýtať o peniaze.. V tvojom prípade by som asi povedala ocinkovi že dieťaťu treba nakúpiť veci na ďalšiu sezónu, prinesiem bloky a minimálne polovicu žiadam preplatiť. A tak by som to robila zo všetkým, jednorazový veľký nákup a ideme na pol... U mňa by taký chlap skončil, chlap má byť chlap.. Nie držgroš ktorý šetrí na žene a deťoch. Nemohla by som mať po boku "chlapa" ktorý sebe s radosťou dopraje a žene a dieťaťu nie.
@kristinapetronela tak moj muz tiez plati byvanie aj stravu, mesacne mi posiela 400€ na vydavky na deti a este mam kartu od jeho uctu ked nieco potrebujem kupit. A plus teda mam svoj plat, ktory je pre mna. Podla mna je jednoducho nepriatelne aby muz si zil z 9000€ a svoju rodinu nechal zivorit. Neni to o tom, ze autorka nevie vyzit z 400€ ale ze je nepriatelne aby bol takyto nepomer medzi partnermi, ktory su manzelia a ich peniaze su spolocne.
@lauriik dobre ,no spomínaš deti .je rozdiel jedno dieťa a viac tých detí .nevieme ako to je .podľa mňa len aby mu naschvál spravila ,tak by si objednala tiež krémy za 500 eur
Nie, neprispieval. Od začiatku sme to mali nastavené tak, že každý mal svoje peniaze. Ja som riesila bežne vydavky, manzel šetril na dom. Uprimne, kým som pracovala, vyhovovalo mi to. Po tom, ako som ostala na rodicaku (vtedy bol 200 e) to bol dosť veľký problém. Zial, mali sme neustále kvôli tomu veľa nezhôd a nedopadlo to dobre. Aktualne mame rozdelené BSM, obaja pracujeme a každý prispieva na domácnosť a vydavky pre deti podobnou sumou, inak ma každý svoje - ako vlastne od začiatku - plus ja ešte splácam dlh. Urcite treba trvať na vážnom rozhovore, aj ked “mas problem len ty”. ale nejako to nastaviť musíte, s tým, ako rastu deti, rastu aj vydavky. manzel to musí pochopit, že dieťa aj domácnosť sú vase spoločne. A aby som odpovedala na tvoju otázku - stravu a byvanie neplatíš, takze 400 e je celkom slusna suma na “zabavu”. Stále si ale myslím, že manželia by nemali mat pocas materskej zaužívané “prispievanie manzelke” a rozdelene moje/tvoje financie. Ale to už asi každý vníma inak, zvlášť v dnešnej dobe 🙂
400 eur je prispevok pre dieta, milemu manzelovi by som zahlasila, ze idem do prace a mozeme si to vymenit☺️ty prichadzas o svoj prijem kvoli starostlivosti o dieta a on ta este vydeluje
Ahoj, ako si dopadla? Ja riešim niečo veľmi podobné ;/ môžeš aj súkromnú správu. .

Presne tak veď to sa nedá ja som tiež na RD a tiež tomu nerozumiem ..a to mam každý mesiac 900 eur čo mi dáva este manžel k rodicaku ale všetko je tak drahé že dovidenia ...