icon

RD, zrušenie pracovného miesta

8. jan 2022

Ahojte, v maji som planovala nastupit do prace, dcerka bude mat dva roky, ale dozvedela som sa, ze moje miesto bude 100%zrusene, pri nastupe dostanem pravdepodobne vypoved. Chcela by som sa informovat, ci mam "nejake vyhody", ak by som nastupila do prace este pocas RD, teda ci som este v nejakej ochrannej dobe.
Dakujem.

loginexistuje
•
8. jan 2022

nie je ziadna ochranna doba po nastupe po RD

romea
•
8. jan 2022

Oni ta tak ľahko prepustiť nemôžu, musia ti ponúknuť 2 pracovné miesta, a ty keď ich odmietne tak až potom ta môžu prepustiť, alebo ti musia dať odstupné ak máš odpracované

zalka
•
8. jan 2022

@romea prosím ťa odkiaľ máš info o ponuknutí 2 pracovných miest. Ak nemajú prácu, tak s nou môžu ukončiť PP, ak nastúpi do práce. Nemá žiadnu ochranu lebo poberá RP.
Zákonne môžu skončiť PP výpovedou, alebo dohodou. Aj bez ponúknutia iného miesta.
A súhlasím nárok na odstupné má, ak ju prepustia či už výpovedou alebo dohodou ktorú iniciovali oni.

romea
•
8. jan 2022

@zalka u mňa v praci to tak bolo, len teraz som si spomenula, či to náhodou nebolo zakotvené v kolektívnej zmluve🤔, nepamätám si

zalka
•
8. jan 2022

@romea mohli ste to mať v kolektívke, zákonník práce o ničom takom nehovorí.

romea
•
8. jan 2022

@zalka aha tak ano

romea
•
8. jan 2022

@zalka jednoznačne odstupné na to nárok ma

autor
•
8. jan 2022

Dakujem, aj som si myslela, ze bude jedno, ci nastupim pocas, alebo po RD. Na odstupne narok nemam, nemam tolko odpracovane. Informujem ich teda o nastupe, nech mam formality vybavene a mozem hladat nove zamestnanie.

zalka
•
8. jan 2022

autor si na rd dva roky , tj. zamestnaná si dlhšie a nárok na odstupné máš ak ťa oni prepustia. Nedaj sa oklamať.