Rizikové tehotenstvo a materská dovolenka
Ahojte všade som to hľadala a dočítala som sa toľko že materská sa vypláca za predošlí odpracovaný rok ale chcem si ujasniť ako to bude ak by som šla na rizikové tehotenstvo čiže by som bola PN od začiatku tehotenstva po nástup na MD.Ako sa to potom vypočíta tá moja materská?Neviem presne kedy sa nastupuje na MD asi v 6mesiaci ale ak mi tá PN bude zasahovať cez 2 roky napríklad že na budúci mesiac otehotniem a PN mi nude presahovať až do januára 2015 potom za ktorý rok sa bude tá materská počítať?mám v tom chaos tak ma pochopte a ešte kedy najskôr sa dá nastúpiť na rizikové?pýtam sa to všetko pre to lebo pracujem v rušnom a prašnom prostredí a nerada by som tam strávila celé tehotenstvo...ďakujem vám vopred
@tatianatana ak budes mat ku dnu porodu 270dni nemoc.poi, narok vznikne
@majusqa77 Ďakujem. Tam sa rátajú aj víkendy i keď ja mám pracovnú dobu od Po-Pi a taktiež ak som bola PN kvôli chorobe zarátajú sa tieto dni do tých 270? 🙂
@tatianatana vsetky kalendarne dni ak trva pp
@majusqa77 Toto som nevedela, že ako sa to ráta 🙂 Tak Ďakujem
Ahojte, mňa by zaujímalo ako sa počíta materská keď vychádza predbežný dátum pôrodu 7.11.2020...stále sa ráta predošlý celý rok? čiže 2019?
Pracujem u toho istého zamestnávateľa ... ďakujem... čiže nepočíta sa 270dni dozadu😉 ale za posledný rok... čiže keby mám pôrod až v januári 2021 tak sa mi počíta tento rok...
započítava sa mi to čo mám na výplatnej páske v hrubom?alebo mesačný príjem uvedený na zmluve?
@evittam ocividne si pletie vypocet a podmienku vyplaty (270dni) 🙂 Ja sa tiez spytam. Tehotenstvo uz neplanujem, len pre zaujimavost. Ked je zena PN ma vo vypocte vyssiu matersku? Kedze sa HM deli mensim poctom dnov?
@katarinka289 Ocividne to nepochopila nakolko jasne som jej to uz vysvetlila.
@katarinka289 Prakticky ano.🙄

Ahojte. Je tu ešte niekto? 🙂 Chcela by som radu. Som na začiatku tehotenstva (6t.), a prvorodička no možno pôjdem na rizikové. Zaujíma ma či budem mať nárok na materskú ak som začala pracovať na TPP 26.9.2018 na dobu určitú na 1 rok. Ak by som teraz išla na PN (rizikové) nárok mi vznikne? Ďakujem