Rodičovská dovolenka - pohoda, klídek a cigarko
Rozmýšľam, či je to mnou, alebo si neviem zorganizovať čas, ale mám pocit, že čo som na materskej, tak absolútne nič nestíham. Máme 14 mesačnú dcérku a psíka. A keď sa chystáme na prechádzku, tak vždy s obomi. A je to teda niečo, to vám poviem. Jeden chce ísť tam, druhý práve na opačnú stranu. uf..aby mal jeden oči aj ... 😉 Doma sa postarať, aby bolo uvarené jedlo a prádlo vypraté a vyžehlené..fakt neviem, kedy mám stíhať nájsť si čas sama pre seba. Termín u kaderníčky alebo kozmetičky, o tom už ani nehovorím. Dievčatá, ako to robíte? Ako relaxujete? Poraďte, ako to vymyslieť?
@nikolet_89 mame doma yorksirka a mala ho velmi rada vodi na voditku na prechadzky. bohuzial nam okolo bloku jazdia auta a nie je moc kam chodit, takze clovek musi strazit oboch 😉 na druhu stranu sa spolu ale pekne hraju 🙂
@lemurko vdaka, uz som skoro zacala mat mindrak 🙂 nasa mala je uzasna, ale je hyperaktivna..ako pises, stale kamsi lezie, nieco vytahuje, v kociari neposedi, na prehadzkach uteka ku schodom, proste je to narocnejsie..ale ja sa nestazujem, len som si vravela, ze by som to mohla najst par inspiracii a nejaku tu radu..alebo sa proste len "vykecat"..tak vdaka za podporu 😉
@kvetinka211 vdaka za povzbudenie 😉 je to tak, ze s malou sa snazime robit niektore veci spolocne, teda tie, ktore nam dovoli jej vek a jej koordinacia pohybu a dalsich schopnosti..tiez sa snazim uvarit vecer, aby som mala cez den viac casu, ale nie vzdy to zvladnem.a ked varim cez den, tak ju posadim do stolicky a necham ju, nech sa na mna diva a dam jej do ruky nieco akoze vari so mnou..zehlenie je samostatna kapitola, manzel je koselovy typ, takze zehlim vlastne vzdy, cize to sa moc vynechat neda. A kupanie, to sice mala miluje, ale stale chodi vo vani a nahyba sa a bojim sa, aby mi nevypadla, lebo vana nie je zase tak hlboka. ale ked uz si spomenula tu vanu, tak to je vlastne aktualne moj jediny relax. bud sa nalozim do vane, alebo si dam dlhu sprchu. vecer ma to ukludni a rano zase postavi na nohy. dokonca som objavila super penu do kupela. je od firmy Radox taka ta tmavo modra s harmancekom a jazminom. a potom sa mi vzdy krasne spi. hoci, ktovie, co to nie je to unavou 😀 kazdopadne sa uz velmi tesim, az bude mala vacsia a budeme spolu podnikat ovela viacej veci - to potom mozno pridu na radu tie stipce na pradlo a tak 😎
Skoro same supermatky 😀
@stardust zvysky zdraveho sedliackeho rozumu.... jemne drza reakcia. Ja od teba radu nepotrebujem, maminke, co sa pytala som pisala ako to bolo u nas. Len som chcela, ze by ta diskusia bola aj k niecomu, ze ked sa teda niekto pride pochvalit, ze vsetko zvlada, tak by mohol poradit co pomohlo jemu. Nepotrebujem sa obuvat do diskutujucich a ani do teba nie. Jedna vec je napisat na vec svoj nazor a druha vec je urazat.
@stardust Nie som dokonala, ani ako zena, ani ako matka, ani ako manzelka. Clovek sa uci po cely zivot. A priznat si, ze nieco nevies, alebo nezvladas nemusi byt prejavom slabosti. Niekedy skor naopak. Vazim si vymeny nazorov, ale kto sme, aby sme sudili inych? Ak Ta diskusia na tuto temu tak rozhorcila, ze sa musis vyjadrovat v podstate utokom, tak by mozno bolo lepsie si svoje nazory nechat pre seba. A nie este "kopat do niekoho, kto je uz na zemi" - obrazne povedane. Dakujem "Lemurko" za podporu 🙂 A dakujem aj vam ostatnym mamickam za vase skusenosti a rady, o ktore ste sa so mnou podelili.
zacinam sa bat kdekolvek na konovi napisat, ze nieco zvladam, stiham, dokazem, pretoze je to hned "supermatka" "vychvalovanie" a podobne. Ja sa teda ako supermatka necitim, ale robim vsetko pre to, aby ma moj zivot bavil a aby bavilo ludi okolo mna zit ten svoj zivot v mojej blizkosti. A teda sa staram o rodinu aj o seba najlepsie ako viem a venujem tomu vsetok svoj cas a energiu. @lemurko Autorka otazky sa zamyslala, ci je problem v jej organizacii casu, ked nic nestiha. S jednym dietatom. Tak som napisala svoj nazor - ano podla mna je problem v jej organizacii casu. Pretoze stiham vsetko aj s dvoma detmi. A ked to beries ako chvalenie sa, je mi to luto. Ked niekto ukaze, ze dokaze urobit salto a ja to neviem, nebudem mu zavidiet, ani ho urazat, ze sa vychvaluje. Vie nieco, co ja neviem. Skusim sa to naucit, ak o to mam zaujem. Ak zaujem nemam, tak mi to zostane ako nieco, co sa mi sice paci, ale nemusim to za kazdu cenu zvladnut aj ja. hough. ziadna zavist, ani krivda, ani urazanie niekoho pre moju neschopnost/nechut/neochotu.. Tu na konovi uz pomaly nie je mozne napisat "ja to dokazem" ani "ja s tym nemam problem" lebo okamzite zacina kamenovanie. @anjelicek26 je toho skvelym prikladom. kde nieco napise, hned sa objavi zastup s kopou zuly a hadzu a urazaju, len preto, ze sa nestazuje, nekritizuje a zije si svoj zivot tak, ako chce a je s tym spokojna. Ma moje sympatie, uz len preto, ze pri detoch stiha aj ine ako sa stazovat na cas/peniaze/ludi/svokry/susedov/lekarov/predavacky atd.. Prajem pekny vecer. Idem ulozit mladsiu, potom okupat starsiu, nachystat veci do skolky, dat prat, navarit obed na zajtra a piatok a na deviatu sedim pri novych latkach, co mi prisli na satocky pre dievcata.. Ano stiham a nehanbim sa za to 🙂
@monyccka no ja viem, ze tu viaceri pisali, ze o supermatkach...ja som ti to nenapisala, mna zaujimalo ako si to robila, a na to si mi odpisala. Dakujem. Aj som ti chcela odpisat, na ten prispevok, ale nestihla som. Na rozdiel od @stardust si napisala aj konkretne tipy, co sa mi velmi paci.
To, ze som napisala, ze som sa pousmiala, suvisi s tym, ake mam dieta. U nas by tvoj rezim nefungoval. Ale nie je to ani nespravne ani spravne. Vy ste si nasli jednu cestu, my inu. Myslim, ze si spokojna a ja tiez. Ja som chcela autorku povzbudit, ze ani ja som si nestihla lakovat nechty a robim veci po nociach, pretoze pri malom sa neda a poznam aj inych kopec maminiek, co to takto robia. A poznam aj take, co vela robia s dietatom. Napriklad kamoska s rocnou hackovala - cely den, mala sa pri nej hrala a ona hackovala, potom prisiel tato, zobral dieta von v kociku, on isiel na pivo a mala sedela a pozerala na neho, zabavila sa s hrackou. Maminka zatial poupratovala, nachystala veceru. Dcera jej spinkala celu noc, takze o pol osmej vstavali rano oddychnute. A nemyslim si, ze by bola lepsia matka alebo supermatka, ktora napriklad aktivnejsiemu dietatu neustale musi vymyslat program, aby jej nerozobralo polku bytu alebo si neublizilo.
tak ja len tak stručne.. moje dieťa zatial je este len v brušku..ale už teraz mam jasno v tychto dvoch veciach, ktore praktizujem dlho, a to ze NEZEHLIM, veci hned pekne po vysuseni zlozim do skrin, satnika..a ked VARIM tak na dva dni..a ten den ked nevarim tak nieco upracem..takze kazdy den robim nieco, ale nie je toho zas tak strasne vela..:P
@monyccka Tak to ta fakt obdivujem, ze si to vies tak zorganizovat. Odkedy mam 2 deti tak to je s casom onicom, zaciatok bol strasny. Teraz je to sice lepsie, ale aj tak by som brala viacej casu. Este mam dlhy zoznam veci co treba urobit, ale nie je kedy kedze nemam ani nihoko kto by pomohol/postrazil deti.
Nemyslim si ze zeny ktore to zvladaju a daju radu ostatnym mamickam treba ironicky oznacovat supermatky!!su jednoducho sikovne a hotovo 🙂 normalne vam zavidim 🙂 ja som nic nezvladala pri malej 😀 ked som ju polozila do postielky alebo do sietky tak hned plac a ktik...ked trosku zaspinkala tak horsa upratovat rychlo nieco navarit dat veci do prania....ale po vacsine vstala uz ked som bola len pri polovici mojich cinnosti....sama sa pohrala max.5 minut...a ked vam mala place a mate este nejaku pracu v domacnosti...tak koho mam dat bokom...malu ci domacnost??? No jasne ze domacnost...riesila som to tak ze som vzdy niekoh o poprosila (mamu,babku) aby mi postrazilialu a vtedy som si poriesila domacnost...no ale ani oni nemali vzdy cas...v minulom case pisem lebo uz nezijem s muzom ☹ zijem u maminych...a tu mame vsetko podelene...obcas navarim operiem a hlavne staram sa o malu krasn..takze dalo by sa povedat ze mam pohoda klidek...ale vzdy by som to vymenila za normalne fungujuce manzelstvo aaj so vsetkymi povinnostami okolo domacnosti...
@aaddeelliinnaa 😀 😀 😀

@lemurko kazdy si stanovuje priority podla seba, nejake zvysky zdraveho sedliackeho rozumu predsa mas? Alebo potrebujes na vsetko radu skuseneho odbornika a tabulky?