Rodičovský príspevok 2016
dievčata ma sa v r.2016 zdvihnut rodičovský??viem, zže materska ma byť zo 65% zvýšena na 70% z hrubeho platu, ale čo rodičak?nikde som sa nedočítala, vdaka za každe info
@majusqa77 ano? tak to som prekvapená. Ale aj tak,jednou rukou dávajú 203 bez podmienok, a druhou 150 a ešte aj musíš 1. pracovať, 2. dieťa byť v škôlke, 3. furt niečo dokladovať. Tak čo si každý vyberie 🙂
@havana_frost sak jasne 🙂))
a nežiadali ste náhodou o materskú pre manžela?, lebo ak áno, tak potom pracovať nemôže.. môže pracovať len ak chce poberať rodičovský a vy zároven zrušíte poberanie rodičovského.
pracovat moze, ale v zmluve MUSI mat ine ulohy, ako tie, ktore mu vyplyvaju z pracovnje naplne, ktoru mal riadne v praci -proste iny vykon prace. toto moze robit aj pocas MATERSKEJ, dovolenky.
Ahojte. Chcem sa opýtať. Dostala sa ku mne správa, že od r. 2016 sa ma zvyšovať rodičovský príspevok. Ale dnes mi kolegyňa povedala, že nemôžem ísť na materskú o 2 týždne skôr lebo o tie peniaze prídem. Čítala som články ale nikde sa nič také nepíše. Neviem v tom chodiť preto by som bola rada keby mi to nejaká z Vás vysvetlila tak aby som to pochopila 😀 Ďakujem
@zuzkazivcak rodicak sa nezvysuje. A nema nic spolocne s MD a odchodom na nu. Po skonceni poberania materskej sa prechadza na rodicak, ktory sa pobera do 3 rokov veku dietata.
@majusqa77 hej, to som si všimla čo som napísala 🙂 som trochu mimo. Takže zvýšiť sa má len materská a či pôjdem na MD 6 alebo 8 týždňov pred pôrodom to nijak neovplyvní?
@zuzkazivcak zvysuje sa materska - zo 65percent na 70 a bude prepocet vsetkych (k 1.1.). alebo este prispevok na starostlivost. Ale nie rodicak
@majusqa77 Ďakujem krásne za info. Chcela som sa len uistiť. Pekný deň
Ženicky máte pravdu. Ja poberam 203€ snúbenec si nemôže zohnať dobrú robotu ktorá by bola aj dobre platená. Je na úrade práce. Ten sprosti parlament ani nato nepozera že sú rodiny fakt v núdzi . Snúbenec dostáva vraj príspevok na bývanie 55€ a ja 203€ dokopy 258+tie 23,50 a z čoho inkaso strava drogeria plienky atď čo treba malej z čoho?
Pocuvajte opetovne mi uznali rodic.prispevok piatok mi na urade povedala ze tento mesiac co bude sa vraj dostava nejakyMIMORIADNY ROSICOVSKY PRISPEVOK.pocula som to prvykrat a mozete pracovat aj ked poberate rp.lrn nechapem co myslela tym mimoriadnym prispevkom...
@lilijessica Tak o mimoriadnom rodičovskom príspevku tiež počujem prvýkrát - a ver tomu, že ak by to tak bolo, tak sú toho plné média a hlavne p.Fico by si robil reklamu 😀 😉 . Tetuške na úrade sa asi niečo "prisnilo". A áno môžeš pracovať popri RP.
chcem sa opytat, lebo tomu nerozumiem od januara ma byt prispevok o starostlivosti o dieta do troch rokov 280 eur. pisu, ze to plati pre pracujucich rodicov alebo studenta. tak ak by som si nasla pracu od januara mozem si ziadat prispevok? alebo ako to je?
@majusqa77 aha ved jasne myslela som si, ze nemozem poberat obe naraz. a aky je postup brala by som tych 280 eur do 3 rokov dietata? to znamena, ze by som svojho 2 rocneho musela dat do skolky. aby som mohla poberat. lebo mam este starsieho syna a ten chodi uz do skolky maldsi pojde az v septembry.
Zdravim 🙂 tiez idem do prace od 1.decembra ten rodicak na hambu pri malom mi bude svokra takze prispevok nedostanem
@majusqa77 ahoj, zda sa, ze sa vyznas, tak prosim o radu, ak mozem 🙂 Dcera bude mat 3 r. v marci. Do sukromnej skolky ju chceme dat uz v januari, aby sa stihla adaptovat, kym nastupim. Ja by som chcela do toho marca vsak ostat doma na rodicovskej dovolenke. Mozem zrusit poberanie rodicovskeho prispevku a manzel zamestnany na TPP ziadat o prispevok na starostlivost o dieta? Mozem byt nadalej poistencom statu co sa tyka dochodkoveho poistenia az do nastupu do prace?
@griesok 280 nebude rodičák, ale príspevok na starostlivosť a tam je jednou z podmienok, že oprávnená osoba musí pracovať. Chápeme sa 🙂
@havana_frost Chápeme sa.

@havana_frost takých je dost, hlavne v mensich mestach/na dedinach