icon

Rodičovský príspevok 2016

pamag1805
24. júl 2015

dievčata ma sa v r.2016 zdvihnut rodičovský??viem, zže materska ma byť zo 65% zvýšena na 70% z hrubeho platu, ale čo rodičak?nikde som sa nedočítala, vdaka za každe info

rica1
9. dec 2015

@evittam je taká doba mať deti neskoro... niekto pretože že ich chce mať neskor, niekto ich má neskoro preto lebo ich nemože zo zdravotných důvodov skor mať , alebo zistí neskoro že ich nemože mať a potom sa tá doba čakania natiahne. my sme chceli byť najskor "zabezpečení" kym sme sa ich rozhodli mať. ale každopádne je lepšie ich mať čo najskor😀

evittam
9. dec 2015

@shania31 Reagovala som na tvoj príspevok: "na druhej strane tu x matiek sedi do troch rokov decka doma a zije iba z prispevkov od statu" - každá matka do 3 rokov veku dieťaťa od štátu nedostane nič íné len rodičovský+rodinné prídavky - takže z toho čo si napísala mi vyšlo, že tie dotyčné matky vyžijú z týchto dávok.....To je všetko. Ak chceš aby ťa niekto pochopil o čom píšeš tak píš k veci!

evittam
9. dec 2015

@rica1 To je tvoj názor. Ja si to materstvo užívam a vôbec si nemyslím, že to malo byť skôr - o nič som neprišla a som spokojná a šťastná....

rica1
9. dec 2015

@evittam šak hej 😀 ale keď tak trepnem tak by bolo tiež fajn keby sme si mohli zatancovať na svadbe npr našich vnúčat, ale keď to takto půjde dalej že ženy budeme rodiť čím ďalej tým neskůr tak možno nestihneme ani svadby našich deti ... ale toto ber s rezervou...

alica1987
11. dec 2015

Zvysi sa aj tym ktory maju predlzenu do 6 rokoch?

majusqa77
11. dec 2015

@alica1987 nie, kedze rodicak sa nezvysuje nikomu

alica1987
11. dec 2015

Tak potom komu sa zvysi na 280 eur

havana_frost
11. dec 2015

@alica1987 Rodičovský príspevok sa nezvyšuje, ostáva 203. Zvyšuje sa príspevok na starostlivosť, z 230 na 280 € (maximum). T.j. kto pracuje a preukáže náklady na opateru dieťaťa (škôlka/jasle/babka živnostníčka).

alica1987
11. dec 2015

A ked ja mam predlzenu matersku a dieta chodi do skolky do obeda a ja pracujem, tak mam na to narok?

sandey
11. dec 2015

@alica1987 to je do troch rokov, obavam sa, ze nemas uz narok na prispevok a este ak dieta chodi do statnej skolky...

alica1987
12. dec 2015

Nasa skolka patri k obcu cize neviem.A este len tolko, ze to sa automaticky zvysi alebo musim dat nejaku ziadost?

majusqa77
12. dec 2015

@alica1987 a ty platis za skolku viac ako 200 eur?

moni244
12. dec 2015

@alica1987 asi tazko, plati to do.troch rokov dietata a tu nejde o to, ze mas dieta v skolke, jasliach a len tak ti vyplatia tie peniaze, tu dokladujes, kolko za jasle/skolku platis

stanka02
16. dec 2015

Mne sa dost nepaci, ze mamicky, ktore pracovali dostvaju rovnaky rodicak, ako mamicka, ktore nikdy nepracovali. Ja mam dvojicky a teraz nastupujem na rodicak a rodicak 254 eur na obe deti povazujem za vysmech statu rodicom dvojiciek. Jedno dieta dostane 201 eur a druhe 52 eur.

sudabe
16. dec 2015

@stanka02 jevto samozrejme vysmech a tu vidno akych mame skvelych poslancov😠ja sice dvojicky nemam ale dve deti a dostavam ns nich 250e co je na smiech ved obom treba plienky aj veci. Su take co su same bez manzela tak to sa neda vyzit.

rica1
16. dec 2015

@stanka02
@sudabe baby nič v zlom ale vyššie písali kočky že sa nemáte sťažovať ale pohnúť zadkami a niečo robit a nie to zvaľovať na vládu a že či čakáte že sa štát o Vás postará 🙄 podľa nich teda čitajte vyššie..
Moj názor je taký ako Vás je to veru výsmech ☹

evittam
17. dec 2015

@rica1
@sudabe
@stanka02 Presne prečítajte si vyššie - rodičovský príspevok nie je určený na vyžitie rodiny ako takej, je to príspevok na starostlivosť o dieťa....A ostatné - to sa už nejdem zase opakovať. 😉 Pekný deň a naďalej len nadávajte a sťažujte sa ako sa o vás a vaše deti tento štát nestará. 😉

rica1
17. dec 2015

@evittam prajem Ti aby sa Vám tak dobre darilo aj naďalej ale niekedy to nie je všetko také ideálne ako npr u Vás, ale to človek nepochopí kým si tú situáciu nezažije, no nič, a hlavne dvojičky si tiež nemala!

sudabe
17. dec 2015

@evittam ja nechapem co obhajujes tu neschopnu bandu zlodejou. Ano je to prispevok na dieta ved to nepokrije vobec naklady ake dieta potrebuje a najme pri dvoch detoch a o dvojickach ani nehovorim. Nezije sa kazdemu ako tebe ze mas dost prostriedkov.

evittam
17. dec 2015

@rica1 Ja ťa plne chápem, tiež som bola v situácii, že som čakala na rodičák ako na spasenie....Takže nepíš to čo píšeš ak o mne nič nevieš. Ja len píšem svoj názor, že stále sa sťažovať na štát je až smiešne - prepáč, ktorý štát v EU alebo na svete dotuje matky do 3 rokov veku dieťaťa?! Štát tu nie je od toho aby platil tvoje výdavky a starostlivosť o deti.

evittam
17. dec 2015

@sudabe JA nikoho neobhajujem, je to ako píšeš banda zlodejov a kreténov - teda u mňa určite. Ale plakať a sťažovať sa na to ešte nikomu nepomohlo - bohužiaľ.

moni244
17. dec 2015

@evittam tu zbytocne vysvetlovat, oni potrebuju niekoho, na koho mozu zhodit zlu financnu situaciu, zbytocne sa zdrzujes vysvetlovanim

evittam
17. dec 2015

@moni244 Veď máš pravdu, nakoľko by som tu zase začala o tom istom ako sme sa bavili pred nedávnom. No ale veď vynníka nájsť treba, či? 😉

moni244
17. dec 2015

@evittam ved jasne, ako inac

rica1
17. dec 2015

@evittam ja som chvala v takej situácii neni a preto som mala dieťa po 30tke pretože som si naň "šetrila" ale napriek tomu si myslím že 200eur je málo a štát veselo rozkráda naše peniaze a ja sa tu nebudem tváriť ako štát nič nemusí alebo len almužnu a milióny miznú....

sudabe
17. dec 2015

@moni244 vies co ja mam vybornu financnu situaciu vdaka manzelovi ale v inych statoch dostanu omnoho viac a potraviny su lacnejsie. Taze ako to tak moze byt? Preco niektory ani deti nechcu nemaju motivaciu a zeby zena isla po polroku do roboty lebo s biedneho prispevku sa neda vyzit. A nikto tu neplace ani sa nestazuje iba tu pisem moj nazor. Take co su v zlej situacii ani tu nenapisu naco😐

rica1
17. dec 2015

@evittam

@moni244
@sudabe presne tak žila som dlhé roky v zahraničí a je to presne tak ako píše sudabe, potraviny sú tam lacnejšie, oblečenie je tam lacnejšie, prach na pranie je tam lacnejší kozmetika je tam lacnejšia.. to sa nedá ani porovnať... dostanú tam veru oveľa viac ako mi tu.

vydrnik
17. dec 2015

@rica1 suhlasim s tebou,zila som nejaky cas aj s dcerou v Zapadnom Nemecku,moj ex.priatel bol Nemec,d era tam chodila do skolky a nastupila do skoly.oproti Cr vstko tam bolo lacnejsie.,dostavala som pridavky vo vyske 184€,a priatel mi daval 400€ na ucet lebo ako podnikal mal na mna ulavu na danich a to co mu vypocitali mi daval na ucet aj danovy poradce mu to kontroloval,do prace som tam nechodila lebo on bol podnikal a cele dni nebol doma a ja som mala na starost 3podlazny dom ztoho dva podlazia prenajimal.v ka,dompodlazi 5 jizbovy byt.Teraz byvam na Slovensku som vydata a som spokojna lebo mam skveleho muza,deti zdrave,a ze mam o poOvicu menej neriesim,pre mna he dolezite zdravia a rodina

liuliu
17. dec 2015

Pane boze porovnavate neporovnatelne. To ze sa niekde zije "lahsie" ako na slovensku je nepopieratelne ale tak isto najdete dalsich xyz krajin kde sa zije "tazsie".
Na slovensku je priemerny plat ( priemer pracujuceho ludu) par stovak mesacne. Aky prispevok by Vam bol teda dost aby pokryl naklady na vas, na deti , na hypoteku , na psa , na macku ? Ved to je prispevok na starostlivost o dieta nie prispevok na chod celej rodiny. Kde ste to kedy videli aby stat do 3 rokov plne sponzoroval chod rodiny ? Stale sa tu niekdo ohana tym ze vychovava buducich danovych poplatnikov. Ano hlavne s tym vasim pristupom ze v zahranici padaju ludom pecene holuby do huby tu urcite ti danovi poplatnici zotrvaju.
Ked nieste spokojne tak odidte, aky problem. Ja aj dalsich milion inych slovakov sme odisli tiez. A ano zije sa mi "financne " lahsie ako na slovensku ale stat nas tak isto nijako financne nepodporuje, neexist ostat s dietatom do 3 rokov doma. A tu na konikovi len mamicky nariekaju a nariekaju ako malo dostavaju. Ved je to malo ale ked si nemozete dovolit ostat doma stale mozete ist pracovat presne tak isto ako to robia matky v inych statoch aby si prilepsili. Ja neviem kedy sa uz konecne zmeni toto "kolektivne " zmyslanie stat sa o nas nestara. Ja ludom vyssie prispevky prajem ale preboha uvedomte si ze ziaden stat nieje povinny vyzivovat celu vasu rodinu aby ste sedeli doma pri peci 3 roky a "starali" sa o vase deti.

liuliu
17. dec 2015

@vydrnik nemecko je ale jedna z mala takto "rodinne" zalozenych krajin. Ja osobne tam mam dost vela rodiny a mam velkeee pochybnosti o tom ako to nemci zvladnu tahat takto dalej. A napetie sa tam stupnuje kazdym dnom. Respektivne na rovinu povedane nemcom sa na toto "stedre" dotovanie sklame vsetci , staci si otukat krajinu vyroby vyrobku ktory si kupujes. Nebolo to tak davno ked sa zo slovenska vyvazalo obilie a dalsie "potraviny" v nemecku sa "orazili" ako nemecka potravina a sup spat na slovensko za x - nasobne vyssiu sumu. Takze ano nemci si mozu dovolit byt zatial "stedri" ked sa im nato sklada cela europa.