Rodičovský príspevok, keď dieťa nevezmú do škôlky
Ahojte žienky, svokra my spomínala že niekde počula alebo čítala, nevie už kde...že keď vám nezoberú dieťa do škôlky po dovŕšení 3 rokov, ale až od nasledujúceho šk. roka, tak že chcú v parlamente uzákoniť aby žena dostala za tie mesiace čo je doma RP. Neviete niečo o tomto viac? Nikde na internete neviem o tom nič bližšie nájsť. Ďakujem
@monika185243 ak ti dieťa nevezmu do škôlky, máš nárok poberať pandemicky RP. Presne podmienky neviem.
@chadkroeger Ten je už dobrý rok aj viac zrušený 😀 A teda neviem prečo by aj mal fungovať ked všetko beží ako pred pandémiou.
@misinka0611 nie je zrušený. Možno máš na mysli niečo iné.
@chadkroeger Mám na mysli toto 🙂
@misinka0611 ja som mala na mysli pandemicku OCR. Zle som sa prvotne vyjadrila.
@lienka.7 práveže nemám chuť, ale neznášam keď ma niekto ide hodnotiť na základe jednej otázky a vypisovať my tu vety typu že špekulujem, že som lenivá a pod.veci. Mne je srdečne jedno kto si to ako zariadil a vôbec ma to netankuje, každého vec, aj keby sedeli celý život doma, tak mňa to netrápi. Ale ľudia sme všelijaký, každý by si mal upratať najskôr pred svojím prahom a potom riešiť cudzích ľudí, hneď by bol svet krajší a lepšie by sa dýchalo😀
@belllinka ak máš na mysli ten príspevok ohľadom podpory, tak to si písala ty, nie ja, treba si lepšie pozrieť, ja som písala že pracujem od strednej 🤷♀️
@monika185243 🙄🙄🙄 No moja zlatá, ty si dobre mimo. Ja som pridala linka na diskusiu, ktorý keď si otvoríš (musíš na to kliknúť), tak zistíš, že tú diskusiu si založila minulý rok ty a píšeš tam, že máš odrobené 2 roky. Ježkove oči 🙄
@belllinka Veď ju nechaj, čo do nej stále rýpeš a riešiš ju? Ešte budeš vyhľadávať jej staré príspevky. Toto už vyzerá ako kiberšikana.
@misinka0611 v pohode @belllinka mala asi zlý deň, možno takých bolo aj viac, takže treba sa na niekom vyzúriť...idem si spraviť asi pukance 😀
@misinka0611 no s..e ju, ze
@monika185243 by mohla mat RP o 10 mesiacov dlhšie ako ona, valala by si doma rit za jej peniaze a neplatila by sukromnu skolku ako ona a tým pádom by jej ostalo viac € ako jej 🙈🤣👌
To je tak v skratke asi všetko, co ju momentálne s..e😁👌
@monika185243 Píšeš tam, že pracuješ viac ako dva roky, čiže to sú necelé 3 roky. Nie je snáď jedno, či je to 2 roky a 6 mesiacov alebo 2 roky a 10 mesiacov? Nejde predsa o tých pár mesiacov. Či v tej diskusii si klamala?
@belllinka preto som tam písala že mám odrobné viac ako 2 roky, lebo viem že je to podmienka k uznaniu podpory, ale nechajme to už tak, škoda ti niečo vysvetľovať, 2 dni riešiš blboviny, pekný zvyšok dňa prajem 😀
@monika185243 daj si radšej pukance
@belllinka veru dám lebo na tých tvojich komentoch sa človek aj posmeje 😀
@monika185243 tak sa smej, nemám prehľad v poberaní podpory, keďže som nikdy žiadnu nebrala...
@monika185243 bože ja sa nestačím diviť ako matky tu na MK sú ochotné vložiť toľko sily hnevu a písania tej jednej matke ktorá sa rozhodne byt doma aj po 3 rokoch :D ..by som im odpísala že sú matky ktore do roboty nepôjdu a budú celý život doma pri deťoch a ? Nech si každý zariadi tak ako jemu vyhovuje .. ži a nechaj žit 🤷🤷
@belllinka tak asi je na čase poberať ;) toľko hnevu v tebe :D
@belllinka prehľad, neprehľad, ale ty si ma tu išla ukamenovať za to že mám málo odrobené🤷♀️
@barbora19911 každý si je strojcom svojho šťastia čo ti poviem

@monika185243 v tej diskusii, čo som pridala link, píšeš, že si pracovala iba 2 roky
@lienka.7 Ty čo tu splietaš? My sme sa pred rokmi neťažovali na nízky rodičák, ale išli sme pracovať popri rodičáku. Tak sa ukľudni lebo prídeš o mlieko.