Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
CHcem sa spýtať v Rakusku som od júna, chcem si žiadať differ. k rodinným prídavkom. Je lepšie to žiadať za celý rok takže až v januári 2016 alebo môžem aj teraz.
prosim vas je pravda ze rodicak vyplacaju len 6 mesiacov spiatocne?? mala mi bude mat 7 mesiacov a teraz ideme poziadat rodinne nam uz schvalili aj prisli, niekto mi povedal ze az ked nam rodinne schvalia mozem ziadat o rodicovsky tak to ideme len teraz vybavovat. treba mi k tomu aj prefotenu tehotenku knizku?? dakujem za kazdu radu
@kovanka ano, rodicak sa vyplaca iba 6 mesiacov spatne.... sice k tomu aby ti priznali rodicak potrebujes mat pridavky schvalene, ale ziadost o rodicak si mozes podat uz skor, aj ked tie pridavky este nemas - je tam kolonka ze "ziadost o pridavky podana" - oni potom cakaju na rozhodnutie, ale vyplacaju to potom od datumu podania ziadosti.... skoda ze si nevedela....
Takze teraz si podaj ziadost co najskor, idealne poslat hned zajtra s dnesnym datumom..... tehu knizku ti sice asi bude treba, ale mozno nie hned teraz.... oni si to ked tak vyziadaju, dolezite je poslat co najskor ziadost
@kovanka formular Antrag auf Kinderbetreugsgeld https://www.sozialversicherung.at/portal27/port...
Nájde sa tu dobrá duša ktorá normálne za poplatok pomáha pri vybavovaní rodičovskej dovolenky A prídavkov? Som zamestnaná na tpp A neviem sa pohnúť...Moja nemčina je dosť zlá 🙂 ďakujem
@810 na fcb je skupina "ako si vybavim wochengeld, ..." Tam ti hned poradia
Dievcata, rodny list a ine dokumenty, ktore posielate na financak, davali ste aj prelozit? Ci staci v slovencine? Diky
ja posielam vsetko v slovencine a zatial nebol problem nikde
Baby tak po dvoc rokoch sme sa konecne dockali a doplatili nam rodicovsky aj pridavky za rok 2013, 2014 aj 2015 😵 Dokonca sme sa museli sudit o rodicovsky za rok 2013, pretoze nam ich nechceli vyplatit ani v Rakusku ani tu na Sk, ale nakoniec vsetko dobre dopadlo... tak sa chcem teraz spytat, ked to uz mame vsetko schvalene mali by nam zacat konecne chodit aj pridavky pravidelne, ako to vyplacaju? Kazde 2 mesiace? Dakujem 🙂
@kovanka ahoj od nas nechceli ani tehotensku knizku, ani ziadne potvrdenia o ockovani a rodicovsky uz mame konecne vyplateny, inak sme si tiez podali ziadost neskoro a dva mesiace nam nevyplatili, dokonca ani slovaci nam ich nechceli vyplatit tak sme museli ist na sud do AT, tam nam dali rozhodnutie preco nam oni neuznali a s tym sme isli tu na Sk na urad prace, je s tym, strasne vela vybavovaciek a behaciek, ale stoji to za to 😉
@iva87 no nam pridavyk priznali bez problem aj doplatitli a teraz kazdy mesiac k 7 dnu v mesiaci su na ucte, rodicovsky sa vybavuje teraz a asi nam tiez neuznaju dva mesiace kedze sme to neskoro podali a ako som sa teraz dozvedela moze sa to podat hend po narodeni a oni si cakaju na schvalenie rodinnych, mala ma 7 mesiacov a vraj rodicak vyplacaju len 6 mesiacov spatne. tak sa nechame prekvapit. poslala som vsetko aj rodny lit, aj ockovanie ake ma mala a tehu knizku a aj potrvdenie ze zijeme v spolocnej domacnosti kedze nie sme zobrati. a este mi chcela tlmocnicka volat na urad v At len sme to nestihli koli tomu ze mam dceru z prveho manzelstva ale v zakone bolo pisane ze mam narok na rodinne aj na nu pokial partner zije s nami spolu a podiela sa na jej vychove. no uvidime 🙂 ale potesilo by dostavat pridavky aj na nu
@kovanka to je presne moja situacia. Syna mam z prveho manzelstva. S priatelom ktory pracuje v AT cakamr babo. Na syna si prave vybavujem differenz. aj ked som v zivote nepracovala v AT, mali by mi ho schcalit,lebo mam hauptwohnsitz v AT. Na druhe dieta.uz budem dostavat celu ciastku z AT.
@iva87 no oni cudzincom schvalia vacsinou iba na nejaku dobu urcitu - u mna je to napriklad na rok, po roku si ta "preveruju" - ale nie je to uz tolko papierovaciek - po mne teraz chceli iba potvrdenie zo skolky a jeden papier z UPSVR a predlzili mi to zase o rok, potom poslu automaticky list, kde napisu, co vsetko treba predlozit zase predlozit...
@balkica pozerala som papiere, nam terraz schvalili rok 2013, 2014 a 2015 do oktobra + prisiel s tym aj ppapier kde treba len znova potvrdit, ze manzel stale pracuje na rovnakom mieste a schvalia aj dalsie... ja osm myslela, ze ked to konecne po viac ako 2 rokoch schvalili tak uz budeme pravidelne dostatavt, ale treba este ten papier potvrdit...

@katulka25 predpokladam ze manzel to zaniesol na finanzamt a ide o pridavky. No od decembra uz by sa mohli aspon ozvat. Poberas na slovensku nieco? Urcite si podaj co najskor ziadost aj o rodicak na krankenkassu - ten sa vyplaca iba 6 mesiacov spatne tak aby si to nepresvihla prilis. Pridavky ti vyplatia aj 5 rokov spatne
Ak chces pomoct, kludne mi napis IP....