Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
ahojte baby, mám otazku poberame z at rodinne pridavky aj rodicovsky prispevok. rodinne nam pozastavili kvoli novým formulárom ktoré chceli. a otazka to pozastavia aj redicovsky príspevok? Lebo sme v decembry dostali 2x na mesiac november a 30,12 poslali aj za december a teraz vo february neposlaly rodicovsky. poberame od 6/2015 varianta 20+4 aj tam treba vsetko zaciatkom roka znovu vyziadať?
@1975renca mne rodinne neprisli v january ale 1. ferbuara a teraz uz prisli zase za februar ako chodili, myslela som si ze ich pozastavili tento tyzden prisiel nejaky papier ide asi o pokracovanie a teda dokladovanie ze rodinne maju pokracovat. zajtra idem k tlmocnicke tak budem vediet viac
Dievčence viete aj mne pls trošku ujasniť situáciu . Pracujem na TPP na SK, soboty pracujem na skrátený pracovný pomer ako Samstagaushilfe v rakúsku, odvádzané sú za mňa aj odvody. vraj po pol roku práce mám nárok na materkú alebo niečo také a to 8 týždňov pred a 8 týždňov po pôrode.
ak ich vyžiadam v rakúsku, strácam nárok na časť materskej tu na SK, alebo ak poberať materskú budem tu na SK, v Rakúsku strácam nárok na to ?
Ďakujem
@sivamyska1 ahoj,rozmysli si kde chces matersku poberat co sa ti viac oplati financne pretoze v materskej nieje ziadne vyrovnavanie,buj ju mas na sk alebo v at,o doplatenie poziadas len pri rodicovskom a rodinnych
@sivamyska1 ak sa rozhodnes pre rakusko,chodievaj tam rovno na tehotenske prehliadky a budes mat mutterkindpass kde sa potom zaznamenavaju aj lek prehliadky dietata co k poberaniu rodic.prispevku v at potom
A co je to pls Wochengeld ?
@sivamyska1 rakuska materska-8t pred porodom a 8t po porode
@balkica no ja myslela ze ju maju dlhsiu 😏
@sivamyska1 vymera dennej davky ktoru Ti vyrataju a budes ju dostavat pocas celej materskej
@sivamyska1 po cisárskom trva materska 12 tyzdnov po pôrode
@sivamyska1 znamena ze pracujes len geringfügig v at , zaropbis menej ako 430 mesacne v cistom?
má niekto prosím skúsenosť, mne schválili FBH od roku 2015 do roku 2018, t.j. od narodenia po dovršenie troch rokov..to už nebudem teda musieť o rok žiadať ani nič dokladovať? automaticky mi to budú do troch rokov z FA vyplácať? ďakujem

@miskacool no,nehadz flintu do žita,poziadaj o rodinne,to potrebujes najskor a zaroven si vypis ziadost na rodicovske,posli to nech to co najskor eviduju...datum je dôležitý,ostatne dovybavujes potom co sa dokladania veci k tomu potrebnych tyka...tehot.knizku nepotrebujes,pojdes na gyndu a vyziadas si potvrdenie o 5 navstevach pred porodom,takisto si z malej preukazu prefotis datumy vysetreni alebo klasika na A4popros lekarku nech Ti vypise navstevy s malou dozadu...posles to tam,ked budu potrebovat extra formular napisu ti to...hovorim,dolezite je to podat a potom uz je cas na dovybavovanie...