Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@lauraa ano presne tak
@sivamyska1 tak si zisti na krankenkasse ci vobec mas narok na wochengeld, lebo ty nemas zdravotne poistenie v at ale pri geringfügige beschäftigung len unfalversicherung a podla mna z toho ti narok na wochengeld nevyplyva....
@lauraa to je pravda,som myslela že odvádza všetko,ked nemá zdr.poistenie nárok zaniká nakolko rodičovské a materská je vyplácaná zo zdrav,poistovne
@sivamyska1 asi nárok nebudeš mat ked neodvádzaš do zdr.poistovne...teda na 100%...ale radšej si to zisti...ale čo nazistuješ ked si tam neni poistená
@marcah čauko,no musím skonštatovat že teraz si na Finanzamte dobre švihli,v janurári som tam bola a už mi prišli rodinné od augusta 2015 ako sa malá narodila - febr. 2016...ale na syna ešte nič...🙂 tak snád si švihnú aj s tým...inak ti poviem že doteraz som fakt vždy čakala aj rok...potom samozrejme spätne všetko doplácali,preto som kukala jak puk ked tu baby písali že behom 2. mesiacov mali peniaze...len som zvedavá či mi pošlú aj to potvrdenie že som o rodinné požiadala...to ešte potrebujem k rodičovkému...pán mi tvrdil že to pošlú poštou...som zvedavá kedy 🙂takže už verím že sú schopní rýchlo niečo vybavit 🙂
@1975renca neviem to posudit. Ked ma prijimali tak ze bud na 7 hod. Denne s tym ze vyssi o nieco plat ale bez odvodov alebo na 9,5 hod. S tym ze plat mam cca 460 v hrubom a odovdy sa platia ... Ale tak skusim sa popytat a ked nic nevadi. Dakujem
@sivamyska1 hej,najlepšie ak sa spýtaš rovno ale ak by sa odvody riadne platili aj do zdrav.poistovne tak máš kartičku poistenca,tu teraz nezáleží kolko zarobíš ale či si poistená
@xlolax80 ahoj,no ja som to posielala v roku 2014 a vyplatili mi až v polke roku 2015 spätne,samozrejme že v jan.2015 som posielala dalšie papiere lebo sa ani neunúvali mi poslat vyrozumenie...to mi napísali že to mám až do konca 2015 schválené,to mi doplatili všetko potom od mája do konca roka 2015 mesačne,pretože ten rok a pol mi vyplatili naraz,do konca roka som dostala všetko...ale teraz som tam bola v januári,na konci ...podat za rok 2016 osobne a už mám peniaze na účte
Baby co mam robit? Od oktobra mam papiere na finanzamte,furt tam volame co je s tym,naposledy v januari sme volali,ze je vsetko v poriadku ale mame cakat. Ale dokedy este??? Obavam sa,ze zo slovenska mi vyplatia len pol roka spatne,takze ked budem este dlhsie cakat na vyjadrenie tak pridem o peniaze. Lebo na sk mi nevyplacaju ani rodinne ani rodicak teraz
@luslus tak prečo nepoberáš na sk nič ked v at budú len doplácat? pokial tam nemáš pobyt máš nárok len na doplatenie...rodičák mi ešte nevyplácajú nakolko len dnes som obdržala z finanzamtu papier o schválení rodinných na malú a oni vyplácajú raz za po roka alebo raz ročne aj tak,lebo tam potrebuješ pečiatky od pediatra...a kolko je tá hranica,ani neviem 🙂
@luslus treba si dat ziadost na SK...Lebo ked nemate ziadost na SK, tak Vam ani nemohlo SK potvrdit E401 a E411 a bez toho Vam z Rakuska nemozu nic schvalit ani vyplatit...Mne kvoli tomu stoji rodicak z Rakuska, lebo kym mi na SK schvalili rodicak, presli 3 mesiace a az potom poslali do AT potvrdene tie E formulare a az potom ma zacalo Rakusko riesit, cize uz cakam pol roka na KBG, vdaka Sk uradu...a pol roka sa rata od podania ziedosti, tak ak nie je podana ziadost, tak jasne, ze pridete o peniaze...treba tam ist dat ziadost a nie cakat na zazrak
dobry vecer.dnes mi prislo s finanzamtu od oktobra odpoved ze chcu oddomna original zivnostensky list a nie kopiu.to sa mi za 8rokov este nestalo.je to normalne?vraj koli mojej nezodpovednosti vsetko stoji.zajtra tam idem volat,pretoze original ma moja predosla rodina kde mi ho poslali a poprosit nech ho im ukazu.uz nevedia co vymysliet

@1975renca Dakujem