Skorší odchod na materskú: Ako to dosiahnuť?
Ahojte chcela by som sa poradiť. Chceme s priateľom babo zatiaľ sa nesnažíme nejako extra len nejaké 2-3 mesiace. Zatiaľ nič ale mám problém s pracou. Moj šéf je hrozný, bojim sa ho nechcem tu už vôbec chodiť ale aj sa bojim dat len tak vypoved a chcela by som nejako vymyslieť ísť skôr na materskú pretože jednak kvôli stresu, každý deň sa bojim čo príde a stále rozmýšľam nad robotou a nad tým čo som ešte neurobila a myslím že to nebude prospievať ani pri snaženia sa otehotnieť. Dakujem.
Na matersku sa neda odist skor, na matersku mozes nastupit 6-8 tyzdnov pred stanovenym terminom porodu
Mozes ale ukoncit pracovny pomer a ist na Urad prace a ak otehotnies do 180 dni od ukoncenia PP budes stale mat narok na matersku. Pripadne si plat dobrovolne nemocenske alebo zmen zamestnanie asi taketo su moznosti aby si mala matersku aj neskor (ak v tejto praci nezostanes).
@lllucka123 takto to naozaj nefunguje, na materskú môžeš nastúpiť 6-8 týždňov pred pôrodom!
@lllucka123 ideš na to úplne zle. Nezhadzuj to na tehotenstvo. Zober život do svojich rúk a nájdi si inú prácu. Najlepšie by ale bolo, keby si počas MD a RD bola stále vedená ako zamestnanec. Takže, pre teba je ideálne, buď nájsť novú prácu alebo zostať tam kde si. Akurát sa z toho pozbieraj
@lllucka123 chvála Bohu, nic take neexistuje, to by to tu na MK zase raz vyzeralo… tie, čo sa predbiehajú vo využívaní vymyslených PN, v odrbavani pri najvyššej materskej, v predĺžených rodicakoch, atd, by si hneď prišli na svoje.
Ako ti tu písali, odporucam riešiť pracu ináč ako dieťaťom... nájdi si nové zamestnanie, a potom keď budeš v klude, možno aj otehotnies ľahšie a rýchlejšie. Ak ostaneš tam kde si, tak problém len presunieš na neskôr.
Ps: ak máš psychické problemy, ktoré popisuješ, tak sa najprv spamataj, ak treba vyhľadaj odbornú pomoc a potom ploď dieťa - či myslíš, že pri dieťati nebudeš v strese? Nebudeš sa báť? Prídeš mi teda dosť labilná.
@mirkam3 presne tak. Riešenie akéhokoľvek problému dieťaťom je cesta do pekla. Ja mám ale pocit, že tu veľmi veľa žien má v súčasnosti problém s prácou, lebo šéf je zlý, lebo robím pod stresom, lebo tamto, lebo hento. Však aj o tom práca je. Nehovorím, že treba chodiť do práce so žalúdočnými ťažkosťami a strachom, ale trošku sa obrniť. Žiadna práca nie je ideálna a v každej sa striedajú lepšie a horšie obdobia.
Jezismaria a takito ludia chcu mat deti :( smutne
Predpokladam ze v obcianke mas > 18 rokov, tak je nacase zacat sa tak aj spravat.
Ak Ti robota nevyhovuje, mozes si najst inu a dat vypoved. Tak to riesia normalni dospeli zodpovedni ludia. Mozes zostat doma, ak manzel dostatocne zarobi. Mozes si zalozit vlastnu firmu, podnikanie a pod, potom nebudes mat zleho sefa.
@lllucka123 Netreba to s tým snažením zase tak prežívať. Treba žiť normálny život a neriešiť, že toto mi škodí, hento. Práca ti nevyhovuje - hľadaj novú, odpracuj aspoň istý čas, nech získaš dobu neurčitú - lepšie sa po MD/RD vracia do známeho prostredia. A ja by som určite aj zoficiálnila vzťah - mať dieťa s priateľom veľmi nie. Treba myslieť na seba a zadné vrátka. Takže toto riešiť a až potom nástup na MD.
Za normálne odpovede Dakujem a za tie uštipačné o občianskom preukaze a podobne ste si mohli odpustiť. Odsúdiť človeka na základe par riadkoch o jeho živote fakt parada. A k práci som bola dosť obrnena už tu pracujem dlho ale keď vám každý deň nadáva stary dedo do sprostých a nekompletných tak neviem či sa da na to zvyknúť

Nerozumiem vôbec - chceš odísť na materskú ešte predtým ako otehotnieš? Na materskú ideš 6 týždňov pred plánovaným pôrodom. Skôr môžeš ísť na PN, ak máš na to zdravotné indikácie.