Slobodná mamička. Na čo má nárok?
Ahojte kamoska bude slobodna maminka , na co Ma narok ??
sheila72 : Ja sa tým momentálne tiež zaoberám aký je rozdiel či je mamička osamelá, alebo nie. Našla som v sociálnej poisťovni nasledovné:
"Pri preukazovaní osamelosti Sociálna poisťovňa vyžaduje predloženie hodnoverného dokladu príslušného orgánu (úmrtie – úmrtný list, rozvod – rozhodnutie príslušného súdu, iné vážne dôvody osamelosti – potvrdenie príslušného orgánu) spolu s čestným vyhlásením poistenkyne (poistenca) o tom, že nežije s druhom a ani nikým iným v spoločnej domácnosti. Sociálna poisťovňa spravidla neskúma pravdivosť tvrdení uvedených v čestnom vyhlásení."
podľa všetkého by si si mala dať žiadosť. Hádam som pomohla 🙂
ahojte chcela by som sa opytat ked mi skonci RP naco budem mat narok pokial budem mat 20rokov ked mi skonci RP 🙂 dakujem 🙂
dobry deň mamičky prosim vás co je dobre po cisarskom reze ked je rana zapalena .... repikovy čaj mi nepomaha a nechcem zbytocne peniaze vyhadzovat na lieky za rady dakujem
Nika101988 keby bola ciganka tak by dostala aj byt? To si odkial nabrala? Ja som ciganka a este som od nikoho nic nedostala!!! Som slobodna matka a keby nie moji rodicia neviem neviem ako by to bolo!!! S tych 226€ sa isto neda vyzit ....
chcem sa spitat ked som matka ako samozivitelka dietata mam na nieco narok dakujem za odpoved
daniela1190chcem sa spitat mam 3 dety a poberam materski prispevok naco mam este pravo na 3 dety pozem si ziadat este neco co neviem som slobodna 3 detmi
rada by som obnovila tuto temu. Co v pripade ak som slobodnou " matkou " ( tehotna ), ktora nezije s otcom dietata a ten nebude uvedeny ani v Rl, nie som v podnajme, zijem v partnerom v. jeho dome. Citam nieco omprispevku na - príspevok na výživu,
príspevok na náhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom,
vrátane sumy potrebnej na zabezpečenie výživy dieťaťa po dobu, počas ktorej by žene patrila materská dovolenka (v prípade osamelej ženy je to 37 týždňov.
ale to predpikladam ze je od otca. ja otca dietata nechhcem nic, skor znie otazka tak, ze co vsetko mozem vycerpat od statu. myslim ze im platim nehorazne sumy na daniach a odvodoch... tak im nemienim nic nechat ked nemusim 🙂
Ja som slobodná matka, a nemám nárok na nic, nedostávam ani podporu ani vyzivné, zijem od roku 2001 uplne bez prijmu ☹ Zijeme iba ztoho co tu predám
Tiež som slobodna matka a mám len dávku v hmotnej núdzi prídavok na dieta spolu 100,72 eur mesačne. Z toho sa fakt nedá žiť. Nikoho nezaujíma ze otec syna sa nezaujíma a neplatí vyzivne
Ahojte
Vedeli by ste my poradiť?
Idem na prvú materskú,od 6 novembra, dovtedy mam odpracovanych vela rokov, viem ze pól roka my bude platiť zamestnávatel a chcela by som vediet ako slobodná mamička ake nároky mam na dieťa uz aj pocas toho prvého pól roka aby som dostávala co najviac materskej od štátu
A po pólu roku ako to je? A kedy by som si to mala začať vybavovať ?
Ďakujem 😊
Ahojte chcem sa opytat, budem pisat na rovinu, 80% z nas ma minimum alebo ovela mensiu sumu na zmluve.. Takze takto:
V novembri idem na matersku, budem ju mat podla mojich vypoctov cca 300€.
Nie som vydata, mam nejaky narok na nieco ako "slobodna matka"? Mame byt na hypoteku ale priatel ma zatial trvaly pobyt inde.. Zijeme spolu ale ked stat chce osklbat nas mozme aj my jeho nie? Povedzme si uprimne, v tejto dobe.. Mam na nieco narok? Otcovstvo ale samozrejme na matrike ideme uznat..
Dakujem
@veronikanellka171 zdravím 🙂 dozvedeli ste sa odpovede na vaše otázky? Moc by ma to zaujímalo, kedze som v podobnej situácii. Ďakujem 🙂
je uplne jedno ci je niekto slobodna matka alebo nie. narok je tak ako u vydatej na to iste akurat ak ste ako osamela matka mate narok na dlhsie poberanie materskej tusim 37tyzdnov a samozrejme mate narok na alimenty od otca :P
@veronikanellka171 budeš mať nárok na prídavok na dieťa, inak nič, v hmotnej núdzi nie si
@bad_delight pozdravujem 🙂 chcela by som sa opýtať, či ste sa nakoniec dopatrali odpovedi a ako ste nakoniec dopadli? Som v podobnej situácii a tiež ma to zaujíma. Ďakujem 🙂
Ja som bola pred porodom v hm mala som na byvanie 89... A hm uz neviem kolko a syn mal skolke obedy za par € a v tehotenstve nejaky 13€ prispevok uz neviem po porode mi to vsetko zrusili lebo rodicak je vyssi nez HM takze tak nemame na nic narok tiez som slobodna mamka .....
Ale ked som bola tehotna a cbodila sa pisat na urad kazdy mesiac ma zarazilo prisiel tam rom a ziadal si nejaky prispevok na 5mes. Deita tiez neviem ci to bol manzel druh alebo co tak teraz neviem ako to funguje v tych nasich uradoch
Osamela matka nieje v nicom zvyhodnovana. Mas narok na matersku, potom rodicak do 3 popripade 6 rokov. A samozrejme výživné stanovene sudom, pokial neplati to tiez nieje ziadny problem podaj exekuciu a trestne oznamenie a z Upsvar budes dostavat náhradné výživné do výšky 108,50 eur. Pokial sa po skonceni RD nezamestnas alebo budes pracovat na dohodu a tvoj prijem bude nizsi ako zivotne minimum ma tvoje dieta narok na preplatenie stravneho v ms alebo zs najviac vo vyske 1 euro na den rozdiel doplatis a kazdeho pol roka dostanes skolske pomocky za 16,60 eur. Tot vsio
ahojte chcem sa opitat mám nárok ako slobodná matka ak dieta dovrsi 3 roky bit este dva mesiace na rodicovskom príspevku vraj je to tak podla zákonníka práce
@545454545454545454545454545454 nie nic take neexistuje R je len do 3r pokial dieta nema zly zdravotny stav tak sa da poberat max. do 6rokov ale na to narok moze uplatnit narok kazda matka
Na nič bohužial
ahojte chcem sa spytat ked som slobodna matka a zijem v spolocnej domacnosti s rodicmi ktory poberaju uz dochodok mam narok na predlzenu matersku na tych 37 tyzdnou alebo len na 34? a este dokedy treba podat na urad socialnych veci ziadost o predlzenie mateeskej?
nic
Ahojte chcem sa spýtať načo má nárok slobodná mamička keď býva u rodičov ?otec je uvedený v rodnom liste ale neplatí nič ?! Ďakujem

ako nevie, stelyka?
no a čo povieš dieťaťu, tzeraz nejedz, ocko neplatí? jednoducho musí! Inak bude trestne stíhaný. Ak nemá príjem, necj sa eviduje na úrade práce a vybaví si dávku v hmotnerj núdzi, z toho výživné zaplatí.