icon

Vybavenie rodičovského príspevku

vierabodi
17. máj 2022

Ahojte . Od 5.6 môžem ísť na materskú ale tým z som bola dlhodobo na on od minulého roka tak vraj nemám nárok , môžem si vybaviť rovno ten rodičovský al vo ako to funguje ? Ďakujem .

nika11103
17. máj 2022

Coooze ? Za to zw si bola pn nemáš nárok na materskú ? Toto počujem prvýkrát 🤯

veronikaszabova
17. máj 2022

@vierabodi PN nema nic s narokom na MP.
PP trva?

klarissa25
17. máj 2022

No záleží kedy ti skončil PP.. napríklad

vierabodi
autor
18. máj 2022

@nika11103 no tým že ja som bola od apríla min roku na PN bola som ešte v skúšobnej dobe tým pádom mi dali výpoveď tak vraj nemám nárok na materskú lebo nemám 200 neviem koľko dní odrobenych počas min. roka .tak mi to povedali na sociálnej

loginexistuje
18. máj 2022

@vierabodi ano dobre ti povedali nemas narok na materske rodicak az po porode

veronikaszabova
18. máj 2022

@vierabodi no nemas narok, nemas PP, nemas aktivne NP, nemas 270dni NP pocas poslednych 2 rokov pred porodom. To absolutne nema nic spolocne s tym, ze si na PN, nakolko ak by ti trval PP a bola by si zaroven aj na PN, narok by si mala.

sense
18. máj 2022

Dobre ti povedali nespĺňas podmienky na materskú, t. J. odrobenych 270 dní za posl 2 roky a aktívne NP, takže nárok nemas
A na rodičovský máš nárok od narodenia dieťaťa

vierabodi
autor
18. máj 2022

@sense mne povedali že za posledný rok musím mať 270dni nie za 2 roky . Nevadí uvidíme skúsim čo to dá a ten rodičovský vybavovať až keď sa narodí dieťa ?! Skúsim aj tu materskú ešte raz kedy ju ísť vybaviť teraz alebo až toho 5.6 kedy vzniká ?

veronikaszabova
18. máj 2022

@vierabodi
- za posledne 2 roky pred porodom
- RP - vybavujes po narodeni, potrebujes rodny list dietata
- MP nevybavujes skkorej

vierabodi
autor
18. máj 2022

@veronikaszabova tak potom tá čo tam bola asi vie veľké kulove keď povedala že posledný rok , kazdopadn ďakujem krásne pomohli ste mi 🙏