icon

Vyplacánie materskej zamestnávateľom

24. aug 2022

Ahojte dnes mi kamoška povedala že existuje niečo také že pri nástupe na materskú môžem pol roka poberať celú výplatu tz. - že zamestnávateľ mi bude platiť pol roka výplatu ale s tým že budem a materskej , je to pravda?
pretože som si myslela že materskú vypláca len sociálka

Strana
z2
zuzanaete
24. aug 2022

@petamich Ale ved na novu zmluvu dostali svoju klasicku mzdu plus k tomu materske. Takze aj v pripade vacsieho zarobku sa to oplatilo. Teraz uz nie je mozne robit full time a zaroven poberat materske. Teda aspon tak som postrehla z diskusii. Takze teraz sa to uz v niektorych pripadoch nemusi vyplatit.

autor
24. aug 2022

@viestta som uz na materskej a vsetko mam zaplatene dala som si totiz urobit vypis na socialke cize toho sa nebojim

ukulela
24. aug 2022

@terez246 nemut zakladatelku. Armada je uplne specificky pripad. Porovnavat matetsku v ozbrojenych silach s normalnym zamestnanim je ako porovnavat vysluhovy dochodok so starobnym. Uplne scestne. Ine podmienky, iny sposob vyplacania.

daniela1911
24. aug 2022

Vo veľkých firmách je benefit skôr firemná školka/jasle, až sa žena vráti skôr na svoje pracovne miesto (nie ešte platiť aby ostávala doma….)

terez246
25. aug 2022

@ukulela Veď v poriadku. Ja od začiatku píšem, že to nie je autorkin príklad. Len info k tomu, že je možné aby vyplácal materskú zamestnávateľ, ale nebude ju vyplácať sociálna poisťovňa. Autorka nespomína konkrétne zamestnanie. Ja píšem, že sú aj takéto príklady na Slovensku, ale netýkajú sa prispievateľov do SP. Môže byť, že zmätok, ktorý spôsobili mylné info bol spôsobený niečím takýmto.

Strana
z2