Prosím Vás, vie mi niektorá vysvetliť ako sa vypočítava materská a kedy mám na ňu nárok? Najprv sa poberá materská a potom rodičovský? Chceli by sme totiž bábo, ale bojím sa, či to vôbec z minimálnych miezd budeme schopní utiahnuť...
@luluapali taka skoda preco ta neupozornili vo firme
@luluapali skusila by som odvolanie aj ja voci vymeru z te dohody sa odvadzalo NP a mala si ju viac ako 270 dni?
@loginexistuje robila som celý rok 2015 na dohodu, od 2016 normálny prac.pomer
@luluapali mali ta upozornit ze si takouti dohodou mozes dokazit vypocet davok ako je aj materske napr ak pocas rd robis na dohodu a trva tvoj pp doplatenie do ro chod na upsvar na to mas narok samozrejme
Upozornit som myslela z takeho ludskeho ohladu ale tak ako sa vravi neznalost neospravedlnuje
Mne povedali na soc.poistovni,ze pocitat sa mi bude materska podla prijmu za 2016 a nastupila som teraz v 2017,takze ak je to tak,tak tebe ju pocitali za rok 2015,lebo si nastupila v 2016 na matersku,z 2016 by ti ju ratali ak by si isla na matersku az teraz v 2017,ja som to tak pochopila.😀
@loginexistuje ďakujem. Tak zase ja som nehovorila účtovníčke, že chceme druhé bábo 🙂 tak asi to bola moja chyba...mala som si najprv zistiť ako to bude. Ale ja som si myslela, že po prvej materskej mi stačí rok pracovať na TPP a keď pôjdem na materskú po roku, tak materská bude v normálnej výške a nie toto...
@luluapali MD je pocitana z tvojho prijmu,z kt.sa odvadzaju odvody na NP. Cize ak si mala v r.2015 mesacny prijem 250Eur z coho chces mat narok na vyssiu MD?!
Tu nejde o firmu al.poziciu...stale to nechapes. Ty keby si zmenila zamestnavatela na tych 90dni bez PN a OCR na vyssiu mzdu tak by ti bola MD pocitana z tohto prijmu-zmena platitela poistneho.
Ty si zmenila len dohodu na TPP, cize tvoja MD je vypocitana z prijmu za r.2015-podla zakona.
@majusqa77 1/2016 do firmy ako pred prvou materskou, rovnaka firma ako počas dohody.