icon

Výpočet materskej pri zamestnaní na krátku dobu

30. mar 2025

Dobry den. Citam, ze ak sa zamestnam v novej praci na min.90 dni, bude mi vyska materskej vyratana z tejto novej prace. Ak dobre chapem- Plati to aj vtedy, ak do novej prace nastupim napr. 7.4.2025 a na 92.den (7.7.2025) nastupim na matersku? Splnim tym podmienku byt min 90dni zamestnana v novej praci.

timeaskr
30. mar 2025

@lienka.7 jasné ja sa tu hrám na úspešnú podnikateľku a ty sa zase snažíš silou mocou uraziť 🤷🏼‍♀️ a k tomu si ešte aj taký dobrý človek že praješ druhému zle.
Dno čisté dno 😉

timeaskr
30. mar 2025

@aurora33 áno a? Mám na to nárok a myslím si že je to malo. Ja neviem točíme sa tu v kruhoch . Vy ste vyrehotane ako veľa ste dostali a ja si myslím že sú to omrvinky 🤷🏼‍♀️ každý podľa seba

aurora33
30. mar 2025

@lienka.7 MK znesie veľa. Aj veľmi úspešnú podnikateľku, ktorá odviedla štátu tisíce a ide tu teraz plakat kvôli omrvinkam od štátu. Riadna schiza

lienka.7
30. mar 2025

@44janica44 konečne si úrady plnia svoje povinnosti, to je všetko. A ano, keď príde kontrola, niečo ti už nájde.
Mam kamosku na daňovom a presne idú takýmto kľúčom. Doslova im bolo povedané, bez pokuty aby sa ani nevracali.

timeaskr
30. mar 2025

@aurora33 amen

aurora33
30. mar 2025

@timeaskr pozor, píše sa to ,,mám na to predsa nárok”. 😃 to je heslo vás, podvodníčok.

timeaskr
30. mar 2025

@aurora33 áno presne tak ❤️

lienka.7
30. mar 2025

@queen_mary akurát na FB sa jedna takáto "chuderka" v skupine sťažuje, že prečo jej to SP zamietla ako ucelovost, ze vsak mala AŽ 93 dní poistenia a stačí predsa IBA 90.
A neboj sa, keď dôjde kontrola, tak niečo nájde. A milý pán podnikateľ dostane pokutu, aby si nabudúce rozmyslel, či bude "pomahat" kamarátke odrbavat stat... konečne!

lienka.7
30. mar 2025

@aurora33 keď som taka mega úspešná podnikateľka, tak sa na nejaké omrvinky od statu môžem zvysoka vykašľať... ci? 🤔 A práve drvivá väčšina týchto mega úspešných podnikateľov typu autorka odrbava, kde môže 😉

diewcatqoo
30. mar 2025

@zuzanockamt ano, som si vedoma toho, ze to ide z vreciek danovych poplatnikov. Ale to, ze si niekto ucelovo navysi matersku, su pre mna totalne omrvinky, ktore by ma vobec nesrali. Ovela viac by ma sralo to, ze z mojich penazi si niekto spravi dovolenku vo Vietname so zlatou vanou, ze sa stavaju vilky v Chorvatsku (lebo dieta ma ekzem - ctjb, kazde druhe dieta ma ekzem - preto si postavim z verejnych bez zdanenia vilku v Chorvatsku) a vo Francuzsku (ci jaj, pardon, to nie je Kazimirova, to jeho partnerky a on sa predsa nepyta odkial ma ona na to peniaze), ze sa totalne ucelovo navysuju platy vladnych predstavitelov tak, aby sa co najmenej z tejto ciastky odviedlo, ze sa zavadzaju nasim ludom dozivotne renty, ze niekto ma pridelenych 10 sluzobnych aut (pricom pre chore deti, ktore potrebuju auto sa zbieraju vrchnaky z plastovych flias), ze sa chce za xy milionov postavit, ehm, olympijska hala (lebo ved nasi ludia), ze sa kupuju policajtom nove uniformy z kavovych zrn (wtf) atd, atd...
Tie ucelove materske by ma fakt srali najmenej. Vobec sa necudujem mamickam, ze to vyuzivaju, kedze SP je v totalnych srackach a je len otazkou casu, kedy sa cely socialny system na Slovensku zruti. Nech si len naberu, kym sa da.

timeaskr
30. mar 2025

@diewcatqoo to rýchlo vymaž že sa mamičkám necudujes že to takto robia, lebo tá tu tie hviezdy ukamenuju 😂😂😂

Skôr im skús popriať predčasný pôrod, alebo hospitalizáciu to je lepšie

timeaskr
30. mar 2025

@lienka.7 áno 🙂 ja odvádzam do pokladne štátu a potom im poviem... Viete čo? Nechajte si tie peniažky ja ich nepotrebujem.
To že som si vedela zarobiť peniaze znamená že som tomu musela obetovať čas, energiu ... A každé euro ktoré som si doteraz zarobila som si zarobila podstivo a s námahou. To však neznamená že teraz sa vzdám príspevkov na ktoré mám nárok.
Dievčatá ohanate sa tu vekom snažíte sa ma tu ponížiť aka som podnikateľka... Je mi vás ľúto naozaj... Týmto všetkym ako sa tu snažíte vysmiať a ako sa tu snažíte nazvať ženy podvndickami sockami a podobne je vaše zrkadlo...
Prajem vám veľa lásky 💕🙂 očividne jej máte v živote málo

aurora33
30. mar 2025

@lienka.7 ved jasne. Mega podnikateľka by si ani nevšimla, že jej nejaká omrvinka pípla na účte. Nie to sa ešte stazovat, že ako malo jej chodí.

lienka.7
30. mar 2025

@timeaskr platis iba TY snáď??? My iné neplatíme, ze?

timeaskr
30. mar 2025

@aurora33 áno presne tak máš pravdu. Tak prosím už nie som podnikateľka, už som mega podnikateľka... Prosím kým zo mňa spravíš maxi podnikateľku tak už si odpusti akýkoľvek komentár na moju osobu 🙏🏼🙂 raduj sa z preteba nie omrviniek a tiež sa raduj že teda nie si taka ako ja. Pekný deň prajem

lienka.7
30. mar 2025

@timeaskr a nikto ta tu neponizuje, to ty si s tým začala ako prvá, ak si si to nahodou nevšimla.

timeaskr
30. mar 2025

@lienka.7 ale ja netvrdím že platím len ja...to vy tu útočíte ako osi 🙈... To vy sa ma tu snažíte "uraziť" nejakým čudesnym výsmechom... Ale ako som napisala tvojej názormi spriaznenej duši. Tak prosím už na mňa nereaguj.
Vdaka

timeaskr
30. mar 2025

@lienka.7 prečítaj si všetky komentáre. Vy ste tu nazyvali ostatné sockami podvodníčkami a podobne. Nie ja vás. Ak si si nevšimla

lienka.7
30. mar 2025

@timeaskr už ti tu
@aurora33 skopirovala tvoj výrok.
A opäť, iba TY vieš zarobít peniažky, my ostatné sme tu totálne luzerky👌.
A tie, co si tie peniažky zarobiť nevedia, tak tie nech veselo ďalej odrbavaju stat, vsak?

timeaskr
30. mar 2025

@lienka.7 ano so všetkým čo povieš súhlasím 💕 pekný deň

monicatko20
30. mar 2025

Nečudujem sa, že svet ide do sračiek, čo príspevok to len samí útok, kritika a debilné múdre rady 🙏 nechápem načo komentujete, keď nemáte nič konkrétne k otázke ‼️
Prečo si nerobíte poriadky u vás doma a mate potrebu vypisovať a útočiť tam, kde neviete či nechcete pomôcť?! 🫣
By som si pozrela koľke z vás by sa zoči voči k tejto téme takto postavila, keby ste stáli pri slečne niekde 🙏
Naposledy tiež slečna na koníkovi útočila na pani ktorá opisovala svoju ťažkú situáciu, chcela len rady ako šetriť 🙏
Chvíľu na to ďalší príspevok s tým, či by ste zasiahli v prípade, že ste svetkom fyzického násilia 🙏 čuduj sa svet, daná pani ktorá bola plná urážok a múdrosti napísala komentár, že ona by sa určite nezapojila lebo by sa bála, že by sa jej niečo stalo..
Mudrovať, ponižovať či urážať poza telefón to ide, ale pomôcť či poradiť už je problém..
Potom sa nečudujem, ze je tu každý 2 príspevok o tom jaká je nevychovana a neuctiva mládež..
No aká má byť 🙏

44janica44
30. mar 2025

@lienka.7 áno ako netvrdím ze kontrolovať netreba....len je smutné ze naháňajú szco a malých podnikateľov, zatazuju ich neskutočnou byrokraciou a prakticky ničia likvidačnými pokutami a na druhej strane tu máme prvotriednych mafiánov, ktorým bud nepríde kontrola vôbec alebo pokutu nedostanú lebo majú kamošov na správnych miestach. A to pri takých mafianoch by si úrady prilepšili kráľovsky. Ci už na pokute alebo napr dodatočnom zdanení.

balerina2025
30. mar 2025

@44janica44 to je pravda. ale zmenime nieco? chapem ze ludia chcu vytazit kym sa da, na druhu stranu to moze byt v konecnom dosledku kontraproduktivne, pretoze tie opatrenia budu robit. nie su blbi. ano maximalna materska je omrvinka, ale kebyze tak odlabavame kazda, tak ju hned aj stupnu, tu moznost 90dni. a vobec, obdivujem zeny, co kalkuluju, ze 90dni nebudu na PN..a ci im vobec tento odlab stoji za tie nervy. co budu pocitat dni do porodu? vela zien rodi predcasne, to je fakt, a co potom? naozaj sa dopredu neda takto planovat, ved tehotestctvo nie je dovolenka, ktoru si naplanujem od do.ale kazdy nech robi ako uzna za vhodne, to tie odvody su nemale. aj za tie 3 mesiace. ci to stoji za to. veru...

lienka.7
30. mar 2025

@balerina2025 a este sú aj také, ktore sa od ocikania testu hneď hádžu na PNku, lebo vsak rizikové, ale potom "zazracne" tých 90 dní už odrobit môžu 👌

balerina2025
30. mar 2025

@lienka.7 pozri, ved aj tak je to na kazdom, ci ide do risku, mne to za ten stres nestoji. toboz, ked naozaj idu vsade po krku. aj z tehotenskeho sa da pekne nasetrit. neviem, asi som blba, vazim si kazdu korunu.

aurora33
30. mar 2025

@timeaskr ja nie som odkázaná na omrvinky. Pekný deň aj tebe

lienka.7
30. mar 2025

@balerina2025 mne nie je ľúto nikoho, kto podvádza. Ako sa vravi, padni komu padni. A ano, som tu za to sviňa. Lebo potom nie je pre tie, ktoré to reálne potrebujú. Napr.matky s postihnutými detičkami.
Ono ked raz na dieta nemám, tak si ho nerobím. A najmä, nečakám, ze sa bude starať stat do aleluja. Stačí si tu prečítať príspevky, co im ma ten chudák stat vlastne zabezpečiť. Len potom neviem, naco maju vlastne muza? Na oplodnenie? Bodka

balerina2025
30. mar 2025

@timeaskr pocuj, uz sa ukludni a chod sa venovat rodine. ked si si nevsimla, priala som ti vsetko dobre a dalej nepokracovala. chybaju ti roky a zial mozno aj nejake tie nestastia v zivote aby si pochopila, o com to cele je. naucit sa dakej skromnosti , ako ja pisem ze mas zivot pred sebou, ty utocis ze kazdy starsi je zatrpnuty a nestastny. vysmievas sa mi? za co? pisem ze si mlada a mas zivot pred sebou, tam nevidim ziadnu urazku, ani v tom ze v 25 rokoch si esi este riadne neodmakala, ved prepac tipujem ze mas strednu skolu, skoncila si v 18 rokoch a ked mas nebodaj este aj dake to dieta, kolko si odrobila. piseme ti sem zeny co maju odrobene nejake tie desiatky rokov a odzite. a vlastne na co ti to pisem. tebe sa to asi ani neoplati. lebo budes tocis svoje. tebe chyba cas a skusenosti v zivote. a nebuchaj sa do prs, co si v 25 dokazala. lebo podla toho co pises kazda starsia osoba je troska a zufala. nejde len o to kolko si odviedla, ale o nejaky ten princip. ale ako vidim, ludom uz je vsetko jedno.

timeaskr
30. mar 2025

@balerina2025 áno presne aj ty máš pravdu vo všetkom čo si napísali! Ja nevien ani prečo sa vy tri zapodievate takou nulou mladou ako som ja... Neblaznite ženy 💕😂!!!

balerina2025
30. mar 2025

@timeaskr kasli uz na to. naozaj. kazdy ma istym sposobom pravdu. mozeme si pisat roky o tom, ako je nas socialny system zle zalozeny. a nedohadame sa.