icon

Vznikne mi nárok na vyšší rodičovský príspevok pre druhom dieťati?

rysmamka
4. sep 2020

Prosím o pomoc, lebo mi nikto nevie vo veci poradiť. Maly v novembri dovŕši tri roky, no do škôlky začal chodit už od septembra. Som zamestnana, poberám rodicak, vyšší, keďže som predtým poberala materské. Moja otázka znie či mi vznikne nárok na ten vyšší rodicak aj pri druhom plánovanom dieťati, kebyže sa od dovŕšenia synovych troch rokov dám buď vypísať na PN alebo zostanem na predĺženom neplatenom rodicaku. Prosím poraďte.

Strana
z2
rysmamka
autor
4. sep 2020

@lucia147852 na štyri hodiny.

lucia147852
4. sep 2020

@rysmamka ano na 4 môze, len nie cely den. ja som len pre istotu pisala.

tecko28
5. sep 2020

@rysmamka este taka drobnost (necitala som uplne vsetky komenty) akk by si ostala na neplatenej rodicovskej dovolenke ako osoba starajuca sa o dieta do 6r, ieta moze ist do skolky len na pol dna

vanda83
17. sep 2020

Po RD som zacala opäť pracovať od augusta. Ako sa bude rátať materská v roku 2021? 08-12/2020 prijem za rok 2020 a do augusta som poberala RP takže z neho? Som zamestnaná na TPP. Ďakujem za info

fokuska
17. sep 2020

@vanda83 RP nie je prijem, z ktoreho sa odvadzaju odvody na nemocenske poistenie, tak ako by sa z neho mohla pocitat materska? ;) Nedava to zmysel... rovnako tak sa materska nepocita ani z PNky a inych socialnych davok a prispevkov.
Bude sa pocitat z prijmu, z ktoreho boli odvody na NP.

vanda83
17. sep 2020

@fokuska pravdu máš🙂 Tak za tych 8 mesiacov sa vychadza z predopkladaneho príjmu resp. Z coho ? Neviem to nikde nájsť. Dakujem

fokuska
17. sep 2020

@vanda83 Z nicoho, beru sa do uvahy mesiace ked si prijem mala ;)

vanda83
17. sep 2020

@fokuska oki ďakujem za info🙂

Strana
z2