icon

Zajakávanie a predĺžená rodičovská dovolenka

jasmina16
21. aug 2023

Ahojte maminy, je tu nejaká maminka ktorej dieťa sa zajakava a žiadala o predĺženú rodičovskú? Podarilo sa Vám vybaviť?

Ďakujem.

rachel36a
•
21. aug 2023

To myslis vazne? Dufam ze nie.
K veci... mam syna autistu a predlzeny RP mi na prvy krat zamietli a ty chces ziadat na to ze sa zajakava? Ja dufam ze neschvalia na toto, su deti co su ozaj chore a je im zamietnute

luliu
•
21. aug 2023

@jasmina16 nie je šanca, to naozaj nie je dôvod na to, aby dieťa nešlo do skolky a ty si bola na RP

patta89
•
21. aug 2023

@jasmina16 urcite nie a dufam, ze Ti to neschvalia...to nie je dovod, aby si mala predlzeny RP...niektore deticky su na tom horsie a neschvalia im to, to uz co za dovody si niektore mamy vymyslia ? ze mi nevie dieta papat same a ho musim kojit napr 🙈...zasnem fakt, ja mam tiez 3 rocneho chlapca, ale vobec ma nenapadlo riesit taketo "odrbavanie" systemu...dieta dat do skolky a ist pracovat

deti95060810
•
21. aug 2023

skús dať dieťa do mš - ak nepríjmu - podáš predĺženie RP...
takto si podalo žiadosť viac ako 920 maminiek...

nyphadora
•
22. aug 2023

@jasmina16 zajakavanie je potrebne riesit s logopedom a to co najskor

basska_b
•
22. aug 2023

Zajakavanie nebrani umiestneniu dietata v MŠ... kazdopadne drzim palce v jeho odstranovani, ak vsak trva menej ako 6 mes, este to nezvyknu riesit

nelca0510
•
22. aug 2023

@rachel36a ale no. Minule ti jedna mama riešila atopický exem,že ho má jej dieťa,že chce predĺžený rodicak. Takže ja už sa tu nečudujem žiadnej diagnóze,ktorou chcú predĺžený rodicak.

kacena4
•
22. aug 2023

zajamavanie v 3r. je fyziologické mato vela deti je to prirodzene a eieta z toho vyrastie, nie he dovod nedat ho do skolky a uz vobec ziadny dovod na rodicak plateny

katica06
•
22. aug 2023

@jasmina16 naozaj to myslíš vážne?žiadala som predľžený RP na dieťa onkologického pacienta, a len tak tak sme dostali, to už by chceli mamičky predľžený na hocakú prkotinu?

3009
•
22. aug 2023

@jasmina16 choď do roboty a nehni doma. To nie je diagnóza na poberanie predĺženého rodičáku.

tomikejt
•
22. aug 2023

@jasmina16 niektoré deti ktoré nastúpia do škôlky ešte ani nerozprávajú, majú oneskorený vývin reči a keď také môžu chodiť do škôlky prečo by nemohlo tvoje?

iwesska
•
22. aug 2023

Tak to potom dufam,ze zacnu davat predlzene aj vsetkym detom,co nevedia povedat "r" a dalsie hlasky🙈. Zajakavanie ozaj nie je diagnoza,ktora brani v navsteve MS. Vsak sa prihlas ako osoba starajuca sa o dieta do 6r.a mozes ho nechat doma,az kym nepojde do skoly. Otazka je,ze ako mu to pomoze.

martul
•
22. aug 2023

@jasmina16 môj má 15, do práce som išla po troch rokoch a on do škôlky a ešte stále to riešme po doktoroch, sused 56 a stále, sesternica 51 a zajakava sa. Na tvojom mieste by som žiadala o opatrovné rovno na celý život a pre dieťa plný invalidný+všetky príspevky od štátu.

rachel36a
•
22. aug 2023

@nelca0510 a potom to tak vypada...urady su zahltene nezmyselnými žiadosťami , a ten kto ma naozaj chore dieta tak caka ci mu vobec priznaju

nikha2809
•
22. aug 2023

@nelca0510 atopicky ekzém ale spadá do diagnóz na ktoré schvaľujú rp.Na nete nájdeš diagnózy.A ešte dodám, že nieje ekzém ako ekzém, je rozdiel pár suchých fľakov na ruke a doskriabane dieťa po celom tele s mokvajucim ekzémom.To sa ale posudzuje už samozrejme individualne

katica06
•
27. aug 2023

@rachel36a presne, žiadosť som podávala v decembri, rozhodnutie došlo až v apríli