icon

Zamestnanie sa iba akože pred materskou

1. sep 2023

Ahojte.
Kamoška je tehotná, nepracuje, ale ked zistila ze je tehotna, jej stryko ktory ma firmu ju zamestal iba akože na papieri.. ona sice uhradi vsetky poplatky co by za nu akoze odvazal, no na papieri bude mat ze vela u neho zaraba, takze aj matersku bude mat vysoku..
Mna zaujima, naozaj to takto funguje , a staci ked mam papier ze som pracovala za vyssiu mzdu a automaticky aj matersku budem mat vysoku ? Aj jej sesternica ze to tak spravila a dostavala tak pekne peniaze na materskej..

martinkatinka
2. sep 2023

@fotoportret ale stat ti nema vracat vsetko co si donho vlozit, to sa trochu mylis. A v tvojom pripade by si na daniach nikdy neodviedol tolko, co z neho teraz tahas....

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
martinkatinka
2. sep 2023

@fotoportret zle si si ten zakon vysvetlil, respektive vy ste ho ucelovo zneuzili. Ale zrejme tomu pojmu nerozumies. No uz ked si si takto teda dal vyplatit "svoje dane", tak potom nejazdi po cestach, nevyuzivaj zdravotnictvo ani ziadne ine sluzby statu, lebo to uz mas davno vyplatene v materskej. Nechapes vobec suvislosti, ale to preto, ze nevidis dalej, nez na seba.... Takto to v state funguje.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
aurora33
2. sep 2023

@fotoportret och ako ja zbožňujem takých škrtov ako si ty. Byť tvojou ženou sa hanbím za takého chlapa. Namiesto toho aby si normalne chodil do prace tak len hľadáš kadejaké cestičky v zákone kde by ti ešte čo mohlo kvapnut. Vies ze pol roka prejde ako voda? Čo budeš robiť potom? Či idete na reťazovú materskú nech teda pôsobíte stat čo najviac? Potom tipujem budete hľadať dietatu kadejaké diagnózy nech máte predĺžený rodicak? A potom čo? Ešte tu niečo špekulujú so školákmi, aj na to sa dáte však?

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
fotoportret
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
2. sep 2023

Brutal, že ľudia takto klamú a v pohode spavaju.. a mne niekto bude vyčítať že som bola s najmladsim na neplatenej rodicovskej do jeho 6tich rokov...

martinkatinka
2. sep 2023

@aurora33 ja si myslim, ze vobec on nechape podstatu. Proste mu to nevysvetlis nijako. Ty chapes, ja chapem a on jednoducho nie 😉

aurora33
2. sep 2023

@fotoportret ako mozes pracovať keď si na otcovskej dovolenke? Nechcel si sa plnohodnotne venovať dietatu keď si doňho vrazil toľko prachov? Strašne si odporujes

mogaa
2. sep 2023

to že niečo je účelové neznamená že je to nezákonné....ľuďom nevadia účelové PN ky, o účelových OČR ani nehovorím, vo veľkom sa zneužívali pandemické OČR......takže tie morálne prispievatateľky, ktoré sa pohoršujú nad tým že niekto vie využiť tých 90dní na max.materskú nech sa zamyslia či sami nevyužili pandemickú OČR alebo po ukončení RD maximálnu podporu pri ukončení PP....lebo z hľadiska zneužívania soc.systému je to presne to isté

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
aurora33
2. sep 2023

@fotoportret chcela som si to znova precitat ale nejako všetko vymazujes. Prečo asi však?

bublinka1426
2. sep 2023

@mima1608 presne tak.

bublinka1426
2. sep 2023

@fotoportret nejak je nepochopene, ze obaja robite a mate odvedene do statu viac nez dost. asi teda tipujem dost zarabate, a nie ste len ''inseminatori sak stat sa postara ''

....najlepsie po par mesiacov odrobenych vsetky tu cakaju zazraky a maximalne podpory...hlavne take co naozaj nemaju odrobene ani roky a placu co budu dostavat na MD/RD....

ale mozno preto, ze tu vacsinou pisu pasomnice a davkarky, tak je tazko potom definovat spravne autora prispevku...

tu som sa naozaj naucila asi viac ako sa ma odrbavat nez ako prekonat horucku u dietata 🙂....

krasna biblia pre ....

iv007
2. sep 2023

@mogaa nie, nic z tychto socialnych ceresniciek som nevyuzila ani nemoralizujem. Ako pisem vyssie, pracujem nepretrzite 15 rokov a len a len prispievam do tejto ciernej diery. Vkuse sa zvysuju davky len matkam a dochodcom (nic proti takym co cely zivot makali), ale pracujuci slusny clovek je len otrok co prispieva na priebane davky sockarom.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
bublinka1426
2. sep 2023

@iv007 ano tu je potrebna celkova reforma zakonov. mame tam naozaj strasne vela ciernych dier :/

bublinka1426
2. sep 2023

@fotoportret takze som vas spravne pochopila, a ano, uzite si dietatko, lebo tie nam rastu tak strasne rychlo

aurora33
2. sep 2023

@fotoportret v tom čo si vymazal si písal niečo také že ste obaja doplácali zamestnávateľom nejakých 600€ aby vám vyšla max materská. To som si chcela znova precitat ale už to bolo vymazané. Cize sa mi nedá citat s porozumením keď ty niečo napíšeš a vzápätí to zmazes.

iv007
2. sep 2023

@aurora33 presne tak, napisal ze zaplatili 3x 600€ zamestnavatelovi, aby jeho zene vysla vysoka materska

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
rakso
2. sep 2023

@autorka sesternica, či jej kamoška, či kto to urobil pred 5 rokmi...vtedy boli iné zákony a áno, bolo možné sa aj "pripoistiť", resp. navýšiť si dobrovoľne odvody a dostávať tak vyššiu materskú. Pokiaľ viem, teraz sa to už nedá. No a k tej kamoške, ktorú zamestnal narýchlo strýko...tiež to nebude také jednoduché. Ak ide o nový pracovný pomer a je dodržaná podmienka vzbiku 90 dní pred nástupom, pomer musí zároveň trvať aj počas poberania materskej. S tými 270 nemocenského neviem už presne ako to je, ale tiež to nie je len také jednoduché. Ja som chcela poberať materskú z dvoch príjimov, ale z toho druhého príjmu, čo bola vlastne brigáda, mi to nevyšlo. Okrem tohto všetkého, sú takéyo rýchlokvasené pracovné pomery posudzované a preverované podrobnejšie, takže kamoška môže očakávať viac kontrol a viac dokladovania.

aurora33
2. sep 2023

@fotoportret nemusis už nič pisat, jednoducho si / ste účelovo zaplatili viac aby žene vyšla max materská. To hovorí za všetko. Mozes vymazávať koľko chceš. Pekný deň

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
aurora33
2. sep 2023

@fotoportret za mňa je do budúcna lepšie nájsť si prácu s takým platom, kde ti vyjde automaticky max materská a človek nemusí tak traposit a platiť kade tade ako vy dvaja ;)

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
aurora33
2. sep 2023

@fotoportret mne je trapne z ľudí ako si ty, ktorí na niečo nemaju a potom odrbavaju aby mali. A ešte sa tým chvália. A neviem ake peniaze od matovica tu splietas, ja som nič nedostala, ja si viem na rozdiel od teba zarobiť aj sama. Choď radšej pracovať, nech sa to tvoje dieťa od teba naučí aj niečo iné ako len donekonečna cucať zo systému.

zuzanockamt
2. sep 2023

@fotoportret Pracuješ na plný úväzok a odvádzaš všetky dane od 15-tich?

jana_eyre_2
2. sep 2023

@mogaa no vedela by som dosť tém kde si bola morálna prispievatelka ty.. mne príde dosť zvláštne zamestnať sa len akože a potom čerpať peniaze zo štátu od ľudí ktorí pracujú naozaj..