icon

Zamietnutá predĺžená rodičovská

popelka5000
25. sep 2013

ziadala som o predl,matersku z dlhodobo nepr.stavu dietata atopicky ekzem + potravi.alergia na zemiaky,vajce a soju. minuly tyzden som bola na upsvar a pani mi pov.ze mi posielala min,pondelok postou rozhodnutie. dneska sa mi to dostalo do ruk : za prve: vyhotovenie a poslane to bolo 23.9.2013 za druhe : napisala pani dr. na upsvar ze maly nebol od roku 2011 na koznom ze netrebalo ,no nie pretoze nam povedala na koznom ze patrime pod alrgologicku nakolko atop.ekzem je autoimunne ochorenie ,tam chodime kazde tri mesiace a za tretie : napisala ze alergicky na zemiaky,bielok a jablka ....!!!!!!! im to tam vazne hrabe????? v pondelok tam narobim take vetry ze sa z toho po**** podla tohto nikto riadne nepresetril spis a kraty maleho a rovno zamietli jak na beziacom pase...a pani riadietlka upsvar sa tam este aj podpisala fuj hanba...

Strana
z4
maznacik007
25. sep 2013

podla mna to nepostacuje ... over si to este v prilohe k zakonu o socialnom zabezpeceni kde su presne vymedzene cisla diagnoz ktore spadaju pod dlhodobo nepriaznivy stav ...

tu alergiu ma overenu krvnymi testami nie starsimi ako mesiacov ? aku diagnozu kod a cislo mu dal alergolog? je to realna alergia alebo iba intolerancia...

oni inak nepresetruju spis ... len tie spravy od odbornych lekarov nie starsie ako tri mesiace kde ti odporucaju predlzenie .. iba v pripade nejasnosti pozeraju viac ... 😉

popelka5000
autor
25. sep 2013

@maznacik007 ale chapes toto?ved v troch dolezitych bodoch sa "pomylili" riadne si nic neprestudovali a pani riaditelka sa este pod to podpise??? bordelarky jedna za druhou nemam slov ,ale v pondelok nech sa tesia

popelka5000
autor
25. sep 2013

povie ze poslala rozhdnutie v pondleok minuly ,pritom odoslanie bolo predvcerom ,popise mu alergie ktore ani nema a napise ze sme na koznom boli pred 2 rokmi ,sak jasne kedze nam kozna pov.ze spadame pod alergologicku ze je to autoimunne ochorenie ,to ta stara pani dr.na upsvar nevie??? ci sme este za cias komunizmu??? ja som itez atopik a to co za komančov robili so mnou na posudkovom akoze dovi dopo ,jak zviera ma postavili v BA na stol a ocumovali ma aby nasim mohli dat 500kcs....

maznacik007
25. sep 2013

@popelka5000 myslim ze nemas uplne predstavu ako sa posudzuje na UPSVAR je tam posudkovy lekar ktory posudi odborne nalezy ktore si dodala a podla znaciek diagnoz a cisel a charakteristikou stavu aku popisal odborny lekar to porovna so zakonom a s prilohou a urci ci ide alebo nejde o dlhodobo nepriaznivy stav samozrejme pri niektorych ochoreniach napr. poruchach imunity ci alergiach musi mat toto potvrdene aj krvnymi testami /kozne su nepriekazne/ napr. pri celiakii pozaduju aj biopsiu creva nestaci len krv ..

a ten kto to posudzuje vobec nemusi byt pediater, ani alergolog ani imunolog ... napr. mojho posudzoval gynekolog ... 😅 teda posudkovy lekar gynekolog...

co sa tyka toho posielania tak to je uplny standard ... u nas ak mas schvalene tak ti hned volaju a papier ti dojde aj po mesiaci od telefonatu ... a ze zle to vypisali tak to proste sa stalo ... ale ako kludne nabehni .... ale podla mna neporiesis nic... 😝

popelka5000
autor
25. sep 2013

@maznacik007 aha jasne mal vsetko aj krvne testy porobene ,to ze zamietli som sa uz ukludnila ,akurat ma pobrilo ze mu popisala diagnozy ktore ani nema....a pisala som v hlavnom prispevku,ze som tam bola minuly tyzden a vraj ona to uz poslala ze ci mi to este neprislo ,reku nie neprislo a poslane to bolo predvcerom...
urcite sa odvolam .... pretoze nieco smrdi na upsvar v nemenovanom meste

maznacik007
25. sep 2013

@popelka5000 ved sa odvolaj aj ked toto nie su relevantne dovody na odvolanie ...

ja by som vedela rozpravat o tom co vsetko su schopni lekari popisat do sprav... moj maly mal napisane ze dojceny 9 mesiacov a predtym mal ze sa ho matka vzdala po porode a bol umiestneny v DD. 😀 dcera v tom popise ze stitna zlaza nezvecsena a v zavere v diagnoze stitna zlaza zvacsena dg. struma, autoimunitne och. stitnej zlazy... 😀 a plno blbosti ... ja sa na tom len smejem ... sak co ine ti ostava ... najlepsie ze casto aj zatajuju veci ... mojho maleho pred vyse mesiacom operovali po uraze ... a mal dost problemy pri narkoze .. dusil sa im totalny stres aj potom a do spravy z hospitalizacie to ani nedali 😝
no ved uvidis ako dopadnes

popelka5000
autor
25. sep 2013

@maznacik007 No sak banda jedna to je ,mozu sa hanbit fakt ... akoze prislo mi to domov reku aha to je ono sak som vedela ze zamietli ale odvolat sa odvolam ,nedalo mi to reku precitam si pekne slovo od slova a co sa ja nedozviem 😀 😠

barla5
25. sep 2013

@popelka5000 ahoj, ja mám pocit, že za tie zamietnuté žiadosti dostávajú odmeny navyše. Oni tie správy čítajú len preto, aby našli nejakú pozitívnu vetu, že mierne zlepšenie stavu a tak. Určite sa odvolaj. Držím palce a pevné nervy. 🙂
Nevieš akú špecializáciu mala posudková dr? Môjmu posudzovala chirurgička psychiatrickú diagnózu, všetko zľahčovala, bolo vidno, že nemá dostatočné vedomosti a skúsenosti s takými pacientmi.

lauricka
25. sep 2013

bez ohladu na vyjadrenie, tieto diagnozy nemusia byt dovod na predlzenie rodicovskej, mozno preto nepredlzili. To, ze ma niekto ekzem a alergiu na niektore potraviny je stav dlhodoby, ktory sa da udrziavat v norme a to aj keby chodil do skolky. AK by bol chorlavy so znizenou imunitou, stale infekty, teploty....tak to nepoviem ani slovo. Takze treba aj nad tymto sa zamysliet. A potom zavisi od uradu na prislusnom mieste. Niekomu to schvalia aj s hlupostami a niekomu niekde inde neschvalia, aj ked by mali seriozny dovod...

psyxooo
25. sep 2013

Tiez si myslim ze alergia a ekzem nie su az take dovody na predlzenie materskej. Aspon podla nezaiteresovanych nie. Ty sama vies, ake ma problemy, v akom rozsahu. Ale posudkova komisia si povie, ze ved alergiu ma kazde druhe dieta, a ekzem je tiez dost casty. Ale aj tak drzim palce, nech sa ti to podari vybavit. Chore dieta, to je uplne na nervy.

sante81
26. sep 2013

@lauricka dieta ktoré je alergické na potraviny ti len velmi málo kde vezmu do skôlky. a ked aj , tak maxim na 3-4 hod, a to si musís varit sama. lebo nikto si nezoberie na zodpovednost ze dieta zje v skôlke niečo, na čo je alergicky. vajco uz je uplne všade, ten kto neskusil, nevie pochopit.

sante81
26. sep 2013

@popelka5000 podaj odvolanie, aj sestre najprv zamietli, a potom v pohode predlzili. syn je tiez alergicky na mlieko, soju, vajcu, a do skôlky jej ho nevzali, len na 4 hod a varit si musí sama. drzím palce, nedaj sa odbit, narob tam prievan 🙂

popelka5000
autor
26. sep 2013

@sante81 och vidis ? to ma nenapadlo ,ze ja mu budem musiet varit do skolky a zoberu ho len na 3-4 hodiny ,tak akoze potom o com? ok jasne jasne ved to neni nic ,ze bude sam mozno dvaja divny v skolke co budu jest nieco ine ako ostatni a po 4 hodinach pojde domov ... cize nebude vediet riadne ani ked sa budu pripravovat na nejake tanceky atd.... (poznam podla prveho syna)
Ano som nahnevana a poburena ... Nech si kazda mamicka skusi mat doma ekzematika kotremu treba strazit co zje ,vajco,soja ,zemiaky ,ked sa mu zhorsi ekzem vtedy ked nie je dostatok financii na krem ktory stoji 22euro a jediny mu zabera a neprispejeme mi na neho nikto a to dvakrat do mesiaca ... tie nocne zachvaty skrabania ,placu a rodicovskej bezmocnosti....
Trosku som sa rozpisala baby ,ale nedalo mi to .... nikomu netlacim nazor ,ze to co pisem ja je jedina pravda ,ale kto nezail nepochopi a ked vam na to vsetko ,pride vyjadrenie ,ze vlastne mu nic neni a este mu dopletu potravin.alergie a napise ze u koznej sme boli pred dvoma rokmi ze co ja vlastne chcem tak to nas**** ano boli kedze nas odkazala na alregol.ambulanciu pretoze atop.ekzem je autoimunne ochorenie .... a to nevie pani "veterinarka".... neberte to v zlom ,ale som momentalne nahnevana ....Pekny den Katka.
@barla5
@lauricka
@psyxooo

barla5
26. sep 2013

@popelka5000 teraz som si spomenula, mala somkolegyňu, tiež mala jej dcéra atopický ekzém a predĺžili jej do 6 rokov, ale to už bolo dávno, dievča má teraz 10 rokov a ešte mali aj zťp preukaz. Teraz mám pocit, že takmer nikomu už neuznávajú, štát šetrí, je kríza, čo narobíme. Objednaj sa na kožné, keď to chcú, aby zase nemali argument, že nechodíte.

vladka306
26. sep 2013

@popelka5000 Ahoj ja mam dceru ktora ma atopicky ekzem,problem s imunitnym systemom plus este diagnozu od ortopeda.V 3 rokoch som ziadala o predlzenie rodicovskej dovolenky a v pohode mi to schvalili dali nam aj preukay ZTP a prispevok na hygienu co je asi18 eur aj nejake drobne.Treba doniest aj potvrdenie zo skolky ze ju navstevuje na 4 hodiny.Teraz riesim opatrovatelsky tak uvidime ako dopadneme.

psyxooo
26. sep 2013

@popelka5000 presne takto im musis napisat sprievodny list. Vies, je strasne vela rodicov co ziadaju predlzenie materskej len aby ostali doma, a vyuziju choroby svojho dietata, a v podstate kazde druhe ci tretie dieta byva casto chore. Cize musis svoju ziadost nejak odlisit od ostatnych. A este ma napadlo, ze ci sa nemohli pomylit, ked ti pomotali tie alergie. Daj odvolanie a priloz im aj list, kde im popises vsetky problemy bezneho dna aj to ze ti maleho nezoberu na viac ako 4 hod atd. Ja myslim ze oni deti s alergiu ci ekzemom hadzu hned do kosa. Inak v nasej skolke bolo dieta, ktoremu dennodenne matka nosila uvarene jedlo z domu kvoli alergii. A chodil na cely den. Zavisi od skolky ale aj od stavu vaznosti alergie a ekzemu. Snad to nejak vybavis 🙂

lauricka
26. sep 2013

@sante81 moje krstniatko chodila do skolky tak, ze jedlo si nosila so sebou vlastne z domu, celu skolku. Je to narocnejsie pre maminku, ale nie je to nieco nezvladnutelne alebo znemozunujuce navstevu skolky. A potom uz len zalezi na tom, co si o tom mysli konkretny uradnik na konkretnom urade. Tak ste asi mali zrovna smolu. Alebo sa ich spytaj na presny dovod.

lauricka
26. sep 2013

@sante81 ozaj a chodila na cely den

habibi78
26. sep 2013

@popelka5000 nam tiez neuznali atopicky ekzem a intoleranciu laktozy, uznali akurat plucnu nedostatocnost...

maznacik007
26. sep 2013

@popelka5000 a maly teraz nechodi do skolky? kedze mal uz tri roky...

inak kocky my mame predlzenu RD do 6 rokov mi dali hned ... od marca bol v skolke dokopy nie viac ako 14 dni ... a od septembra este nebol a najskor pojde az od januara ... pritom som ja uz chcela prestat robit z domu a ist aspon na par hodin normalne do roboty na ciastocny uvazok ... a neda sa ... 😝 😔 😔

hned by som sla aj na cely den a dala maleho do skolky ... a nech si ten RP nechaju ... 😝 😝 😝

popelka5000
autor
26. sep 2013

@maznacik007 nie nechodi este do skolky od buduceho roku ho chcem dat

popelka5000
autor
1. okt 2013

@maznacik007
@psyxooo
@lauricka
@habibi78 Ahojte dievcata tak doslova mi bolo povedane na UPSVAR ze tie mamicky ,ktore kaslu na svoje deti ktore maju potr.alergiu a daju im zjest vsetko a kazdy tyzden su s vsypom u lekara ,dostanu hned schvaleny rodicak.tie ktore to maju pod kontrolou vid nas(ale tiez sa to neda vzdy 100perc.ustriehnut maju smolu) takze ideme pisat odvolanie.

habibi78
1. okt 2013

@popelka5000 toto je fasa pristup!!!! pis odvolanie, to je neskutocne.... 😠 aj ked si myslim ze potravinove alergie sa velmi neschvaluju, akurat vynimocne v naozaj vaznych pripadoch... 😒

vladka306
4. okt 2013

@popelka5000 Ahoj s tym velmi nesuhlasim dodrziavame prisnu dietu a na kozne chodim tak raz za rok .A nebol s tym problem.Doktor na kontrolnej prehliadke napisal len ze nepriaznivy zdravotny stav trva nadalej a rodičovsky nam nechal.Kedze dcera mala v auguste 6 a pribudli nam dalsie ochorenia a riesim asistenčny na ňu tak to nie je take bezproblémové ako rodičovsky.

nellyza27
23. okt 2014

@popelka5000 ahoj, pewsnw akob si pisala o nasom malom. Predlzili ti nakoniec ten rodicak alebo nie? Tiez to chcem zacat vybavovat. To nepochopi nikto, kto si to neprezil. Ked musis davat velky pozor co zje, co ma oblecene, s cim sa hra. Nocne skriabanie sa do krvi, kazdeho pol roka chodit na zatazovy test na kravsku bielkovinu, po ktorm sa mu rapidne zhorsi ekzem. Tak som zvedava ako pochodime my

popelka5000
autor
23. okt 2014

@nellyza27 ahoj nakoniec nie kvoli potr.alergii nie.

meteorka
23. okt 2014

@popelka5000 ja poznám, ktorým schválili kvôli chorobnosti dieťaťa, ale to dieťa je inak zdravé,párkrát malo ATB asi tak 5 krát za trištvrte roka, a schválili to. nechápem ako to potom riešia na tých úradoch.

marydzejn
16. jan 2015

Mne tiez zamietli teraz v pondelok som sa to dozvedela, dcerka ma juvenilnu reumaticku artritidu, cize detsku reumu, robili jej punkciu kolienka v celkovej narkoze v oktobri, nezabralo, nadalej sa jej tam tvori voda, ma opuchnuti uz aj clenok, laket, stazuje sa na bolest palcekov, pistali, od decembra ma predpisane injekcie do bruska jej picham kazdy tyzden metotrexat, co je cytostatikum, pouzivane pre onkologickych pacientov, odbery kontrolne, reunatologia kontroly kazdy mesiac, v rozhodnuti napisala posudkova, ze dcerka.nema dlhodobo zly zdravotny.stav, to ze.ma.prave kolienko obvod 27 cm, lave 23 to je ,,nepodstatne,,...reuma to je ako angina,z toho sa.moja ani nie 4 rocna.dcerka ,,raz dva,, dostane....

vevinaaa
28. máj 2015

@popelka5000 ahoj podarilo sa ti odvolanim predlzit? Aj my mame AE, teraz by som chcela riesit predlzenie, ale cakam este na odbery...a podla toho uvidime, moje obe deti maju ekzem, boli sme u alergologicky, zial maly mal ekzem v klude, tak doktorka len pisala diagnozu, a nieco okolo toho. Ale cakame n vysledky tak sa aj bojin ci mu tam nejake alergie nepovyskakuju o ktorych neviem. Nam ekzem zhorsuje tolko potravin, tolko vonkajsich vplyvov.. Az to pekne neni, deti sa napr. S nami nemozu kupat cez leto v bazene na zahrade, lebo sa doskrabu do krvi ☹ cez cely rok vyzeraju akoby mali popaleniny, no cez zimu je to kludnejsie, no pride leto a uz je to zas horor, na malych krasnych nozkach, hnusne chrasty, nechty kratke, ale ani to nepomoze, ked sa skrabeme aj kazdu druhu minutu.. Den co den sa natierami nie jednou mastou, po kazdom kupani, kvapky boli proti alergii u mas na dennom poroadku, aj ked by som ich najradsej nedavala, nepomozem si ale. Citala som si diskusiu viem aka si zufala s tohto ekzemu, iny si povedia ze to nic neni, ze sa da zit s obmedzenim.. Ale neni to o tom, neraz som bola zufala ked mojmu malemu sa zhorsil ekzem s potraviny, a ta bezmocnost ked sa do krvi skrabal, ked sme sa nevyspali lebo noc preplakal, nemoze mat pomali ani kratke oblecenie lebo rucky z tela neda no cez leto si nepomozem ☹ a aj to testovanie, skusat kazdu jednu potravviny a postupne prichadzat nato co mu robi zle, je to dost narocne pre kazdu jednu matku, zvlast ak s ekzemom su aj alergie ☹ nas maly nesmie napr. ani mandarinky, dcerke zas neblizia, a je to taka smola by som povedala ☹ mame aj velmi citlivu pokozku, aj prach na pranie aj kozmetika, obcas neurobia dobre a dost dlho trva kym sa najde, co sa znesie... som s toho ale uz riadne unavena, najradsej by som bola keby s toho deti aj vyrastli.. Naozaj to neni len tak, ze sa vynecha potravina ktora robi zle, neni to take jednoduche, lebo aj ked minimalizujem vnutornu pricinu, najde sa zas vonkajsia ☹

mimikas
28. máj 2015

@vevinaaa moja no boj s ekzemom je beh na velmi velmi dlhu trat s vedomim ze ked raz dobehnes do ciela nikdy nevies co ta tam caka ☹. Ja mam ekzem uz peknych 27 rokov a moj syn od narodenia ☹. Bohuzial vyliecit sa to uplne neda len zmiernit. Osobne byt tebou tak zmenim alergologicku,to ze maly je na diete nestaci. Liecba musi byt dlhodoba a je jasne ze vy ju mate zle nastavenu. Ono totizto alergie sa u vacsiny deti zacinaju ako ekzem, casom sa meni imunita dietata a ekzem sa meni z potravinovej alergie na zmiesane alergie a zacinaju reagovat sliznice. To je dieta reaguge aj na pele, travy, prach, roztoce. U vas je to asi tak kedze sa ekzem zhorsuje na jar a cez leto. V prvom rade co mozes zacat robit uz teraz je davat probotika, zacni s Arko defences pre deti a potom kazdy den Bio gaia. Crevna mikroflora je zakladom pre imunitu dietata a tiez pomaha s vyprazdnovanim. Nakup (ak este nemate) antialergicke postelne pradlo a bielizen s tym ze ju budes velmi casto menit. Ked peries pradlo este raz preplakaj v cistej vode, ziadne avivaze a pod. Detom kazdy den sprchuj hlavu, vo vlasoch je zachyteneho najviac pelu. Snaz sa zabezpecit aby deti spali v chladnejsej miestnosti. A potom tam je este liecba celkovimi antihistaminikami plus lokalnimi (nos a oci). V strave vyluc cerstve ovocie - na zaciatok uplne, tiez vyluc paradajky, uhorky, kysle, slane, vsetko mliecne, vajcia, soju, sladkosti, dzusy a najlepsie aj vsetko s kvasnicami. Nasad prisnu dietu na take 2-3 tyzdne a uvidis ci doslo k neakemu zlepseniu.

Strana
z4