Zamietnutá predĺžená rodičovská
ziadala som o predl,matersku z dlhodobo nepr.stavu dietata atopicky ekzem + potravi.alergia na zemiaky,vajce a soju. minuly tyzden som bola na upsvar a pani mi pov.ze mi posielala min,pondelok postou rozhodnutie. dneska sa mi to dostalo do ruk : za prve: vyhotovenie a poslane to bolo 23.9.2013 za druhe : napisala pani dr. na upsvar ze maly nebol od roku 2011 na koznom ze netrebalo ,no nie pretoze nam povedala na koznom ze patrime pod alrgologicku nakolko atop.ekzem je autoimunne ochorenie ,tam chodime kazde tri mesiace a za tretie : napisala ze alergicky na zemiaky,bielok a jablka ....!!!!!!! im to tam vazne hrabe????? v pondelok tam narobim take vetry ze sa z toho po**** podla tohto nikto riadne nepresetril spis a kraty maleho a rovno zamietli jak na beziacom pase...a pani riadietlka upsvar sa tam este aj podpisala fuj hanba...
@yvkay
http://www.upsvar.sk/buxus/docs/SSVaR/tlaciva/z...
pozri si tretiu stranu - tam je vlastne to vyhlásenie zakomponované do žiadosti a na str 4 oficiálneho tlačiva máš vysvetlivky čo je nutné v ktorom prípade dokladovať, toto čo žiadajú je niečo navyše a teda nechápem, či sa chcú zbytočn založiť papiermi.
@fidorka7 ahoj.mozem otázočku? Dnes na ihrisku sme s kamoškami riešili predlzenu rodičovskú.Bola zaniest vypísané papiere a pracovníčka ju odpalkovala,ze až keď malý dovŕši 3 roky si ma podať.Ale ostatné zname si podavali pred dovŕšením 3 rokov,aby sa vedeli zariadiť koli práci.Ako to je teda? Ďakujem za odpoved
@roberta31 žiadosť o rodičovský sa podáva až ke´d dovŕši 3 roky, lebo teraz má podanú platnú žiadosť do troch rokov. ALE: žiadosť o posúdenie zdravotného stavu kedykoľvek, najlepšie cca 1-2 mesiace pred dovŕšením 3 rokov, presne ako píšeš, aby sa matka vedela zariadiť.
Treba trvať na vydaní posudku.
@jutka1509 keď človek niečo takéto číta, tak ho to fakt zamrzí a pýta sa, kde je tá spravodlivosť...ja si myslím, že by ste mala ,,poďakovať,, všetkým tým MAMIČKÁM, ktoré si predlžujú materskú za ,,úplatky,, len kvôli tomu že sa im ,,nechce ísť do roboty,,...bez problémov dajú deti do škôlky a oni si celé doobedia prekavičkujú...a verte, že je takých veľa...a potom, taká ktorá to naozaj potrebuje bo stav diťatka nedovoľuje aby šlo do škôlky, dopadne takto nejako ako vy...mrzí ma to a prajem, nech to čo najskôr vyriešite vo váš prospech 🍀
@fidorka7 ahoj.Takze dnes som bola na UPSVAR,tam má pani odpalkuje,že aj posúdenie zdravotného stavu dietata až po 3 rokoch.Som sa tam s ňou riadne dohadala,že prečo všade na Slovensku je to inak.Pytala som sa kde sídli nadriadených,šla som za ním,ale dnes tam nebol.Pojdem zajtra.Co si o tom myslíš prosím ťa,ako postupovať? Ďakujem krásne za odpoved
Dievčata,pripajam sa do diskusie. Moj Vili takmer od narodenia ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a kazdeho pol roka chodime na odbery a robime mu zatazovy test v podobe podania bielkoviny,avsak bielkovinu vobec netoleruje,takze ak nastupi do skolky,nebude tam mat co jest.Idem si podat ziadost o plateny predlzeny rodicovsky prispevok,vsetci v diskusiach vravia,ze mi ho neschvalia,ale za pokus nic nedam.Ved je to dlhodobo nepriaznivy stav.
@kamilka2012 moja dcéra mala.tazku intolerancii a ani ma nenapadlo žiadať o predĺženie,čítajte príspevky vyššie,kde mamičke nebol predĺžený rodičovský a pritom ma hold iné diagnózy.... v dnešnej dobe sa v škôlkach da dohodnut na všetkom aj na čiernom stravovaní. A keď sme to my zvládli v roku 2006,keď intolerancie a alergie neboli také bežné v škôlke,tak teraz to nie je žiaden dôvod na predlzenie
@maciatkolulu za pokus nic nedam,ved ako sa vravi aj motyka vystreli 🙂 Zaleží od posudkového lekára,ved uvidime
@kamilka2012 keď ti to nie je blbe....
@kamilka2012 ved ked v skolke poviete, ze ma alergiu na hocico, mozete mu nosit vlastne jedlo. Toto by mi bolo vobec trapne ziadat, ked mamickam s detmi, co maju zavazne diagnozy zamietnu ziadosti, nieto to sem este pisat. Ale verim, ze vam to urcite neschvalia, lebo skolka vam musi dovolit nosit vlastnu stravu. Keby kazda matka, co ma dieta s alergiou hlivela doma a stat jej este prispieval, to kam by sme sa dostali.....

@fidorka7 pomylila som sa nie CESTNE PREHLASENIE ale VYHLASENIE,bola som pred tyzdnom si to odniest ale kedze chceli na UPSV A R este zo Socialnej poistovne potvrdenie ze nepoberam materske ;) tak mi treba ist este raz to vsetko zaniest spolu so ziadostou o RP