icon

Zamietnutie materskej

terezka89
21. feb 2023

Ahojte zienky mate niektora skusenosti so zamietnutou materskou?

milanemila
21. feb 2023

@terezka89 nie mna rozculuju iba klamari a podvodnici ;) kt dotujem zo svojich odvodov. Mne ta maximalna materska vychadza na zaklade realneho prijmu a praveze budem este “ukratena” kedze existuje ta maximalna hranica a realne budem mat nizsiu matersku ako cisty prijem. Nevadi mi tento solidarny system, ak by peniaze isli ludom v nudzi a nie spekulantom. Ale mas pravdu zbytocne komentare, bud niekto ma moralne zasady alebo nema a nejaky komentar cudzieho cloveka na internete na tom nic nezmeni.

martinkatinka
21. feb 2023

@milanemila najhorsie su komentare, ved ja som odviedol do systemu. No nikdy nie tolko, co dostanu....

terezka89
autor
21. feb 2023

@martinkatinka ja sa nebojim.. len ma zaujimal postup a ci ma niekto s tym skusenosti.. odpoved som sa dozvedela viac mi k tomu netreba..

terezka89
autor
21. feb 2023

@milanemila neboj sa ja som takisto tomuto statu odviedla nemale peniaze a takisto z nich zil hocikto.. nasi spoluobcania, odrbavaci, taki co narok nemali.. a tiez ma to stve ale co si pomozem ked sa tu budem stazovat.. nijako mi to nepomoze

queen_mary
21. feb 2023

Ja to tak tiez teraz robim. Mala som len skrateny uvazok, tak som si dala na 3,5 mesiaca fulltime v inej firme. Nerobim, ale tie odvody si platim z vlastneho, neplati ich za mna ziadna ludra z modreho konika 😊 robim od vysky v kuse, a zrovna teraz mi to tak vyslo, ze pri prvom dietati od dvoch rokov som mala len skrateny uvazok. a ak ti vyplata normalne chodila a zamestnavatel platil ofiko odvody tak sa nemas coho bat.

mimi16
21. feb 2023

@terezka89 10 rokov?! No to si naozaj veľa odviedla. Jasné, že takéto veci preverujú veď je to dosť okaté.

terezka89
autor
21. feb 2023

@mimi16 tak su tu aj mladsie rocniky..;) a ano odviedla som vcelku dost

queen_mary
21. feb 2023

A hlavne. Nelegalne to nie je. Ucelove mozno 😀 ale nelegalne nie. Tak no stress. Nech si zamestnavatel pripravi tvoje dochadzkove vykazy a bude dobre.

martinkatinka
21. feb 2023

@queen_mary tak nelegalne nie, ale je to podvod

zupka33
21. feb 2023

Myslím si, že to bude v pohode. bohvie inak ako celá tá kontrola vlastne prebieha, no ak je papierovo všetko v poriadku, tak sa nie je čoho báť

milanemila
21. feb 2023

@queen_mary ludra z modreho konika bude platit odvody za tie davky co dostanes ty expertka ;) nie to co ty akoze odvedies teraz za 3,5 mesiaca fiktivneho zamestnania :D

queen_mary
21. feb 2023

@milanemila staraj sa o seba. Ja som si to davno cele zaplatila.

saxana000
21. feb 2023

Skontroluju tak akurat papiere a dochadzku.ci si tam realne pracovala alebo len fiktivne vytvorila zmluvu v inej firme zaplatila odvody a pritom robila nieco uplne ine.proste ci si si ucelovo navysila matersku...pokial vsetko sedi nemas sa preco bat. A vies sa predsa este odvolat ..

martinkatinka
21. feb 2023

@queen_mary skus si to spocitat 😉

terezka89
autor
Autor odpoveď zmazal
terezka89
autor
21. feb 2023

@queen_mary ide bomby 😃👌

ankare
21. feb 2023

@terezka89 ahoj, aj mne to preverovali a kontrolovali, neboj,je to len formalita. Ja som bola takto 3 mesiace u manžela zamestnaná a v pohode. 🙂 Držím palce!

terezka89
autor
21. feb 2023

@ankare dakujem 🙏🙂

ankare
21. feb 2023

@terezka89 treba si takto pomôcť,keď sa dá. Držím palce!

terezka89
autor
Autor odpoveď zmazal
terry658
21. feb 2023

@terezka89 nám prišlo niekoľko takýchto kontrol. Prdd rokom by som povedala, že nie je sa čoho báť ale po nedávnych skusenostiach so sociálkou, ktorá bola schopná sa vyhrážať obvodakovi aby vypísal pacientku s extrémne nízkym železom z PN lebo je to špekulatívne ma fakt už nič neprekvapí. Socialka je v podstate vyberač daní pre štát a občan aj keď má zákonný nárok ma preukazovať opodstatnenosť toho nároku aj pri splnení všetkých zákonných povinnosti. Je to v skratke buzeraci. Len aby peniažky išli dnu a nie von.

terezka89
autor
21. feb 2023

@terry658 😡

sheila121
Odpoveď bola odstránená
milanemila
21. feb 2023

@sheila121 skoda je vobec sa nad tym zamyslat :/ este si myslia o sebe ake su sikovne a mudre a ako vydzubali so systemom 😂🙈 za mna by boli sikovne a mudre, keby si boli schopne na tu maximalnu matersku zarobit 🤷🏼‍♀️

sheila121
Odpoveď bola odstránená
eriatko_r
Autor odpoveď zmazal
nikasmile
Autor odpoveď zmazal
nikasmile
23. sep 2023

@eriatko_r a nemohlo stať, že niekto podal podnet?
Tu už len čakať asi. Ak by aj bolo všetko v poriadku, ale bolo by to účelové, tak zamietnu.

mamina7070
23. sep 2023

@eriatko_r riesila si to v aprili v inych diskusiach proste sa nemozes cudovat ak si mala predtym
v hrubom cca 700€ a zrazu ta niekto tehotnu par mesiacov pred nastupom na matersku zamestna za 2300€
si myslis ze na tej socialke seno zeru ? ak toto nie je ucelove tak potom uz neviem co je

luliu
23. sep 2023

@eriatko_r áno môže zamietnuť, keďže je to účelové a tvojim jediným cieľom je zvýšiť si materskú. Je nereálne, aby niekto kto má roky plat cca napr. 600€ tak pred nástupom na materskú, zrazu spraví kariérny rast a zarába 2500. Je to smiešne a je to podvod