Zamietnutie materskej
Ahojte zienky mate niektora skusenosti so zamietnutou materskou?
@milanemila najhorsie su komentare, ved ja som odviedol do systemu. No nikdy nie tolko, co dostanu....
@martinkatinka ja sa nebojim.. len ma zaujimal postup a ci ma niekto s tym skusenosti.. odpoved som sa dozvedela viac mi k tomu netreba..
@milanemila neboj sa ja som takisto tomuto statu odviedla nemale peniaze a takisto z nich zil hocikto.. nasi spoluobcania, odrbavaci, taki co narok nemali.. a tiez ma to stve ale co si pomozem ked sa tu budem stazovat.. nijako mi to nepomoze
Ja to tak tiez teraz robim. Mala som len skrateny uvazok, tak som si dala na 3,5 mesiaca fulltime v inej firme. Nerobim, ale tie odvody si platim z vlastneho, neplati ich za mna ziadna ludra z modreho konika 😊 robim od vysky v kuse, a zrovna teraz mi to tak vyslo, ze pri prvom dietati od dvoch rokov som mala len skrateny uvazok. a ak ti vyplata normalne chodila a zamestnavatel platil ofiko odvody tak sa nemas coho bat.
A hlavne. Nelegalne to nie je. Ucelove mozno 😀 ale nelegalne nie. Tak no stress. Nech si zamestnavatel pripravi tvoje dochadzkove vykazy a bude dobre.
@queen_mary tak nelegalne nie, ale je to podvod
Myslím si, že to bude v pohode. bohvie inak ako celá tá kontrola vlastne prebieha, no ak je papierovo všetko v poriadku, tak sa nie je čoho báť
@queen_mary ludra z modreho konika bude platit odvody za tie davky co dostanes ty expertka ;) nie to co ty akoze odvedies teraz za 3,5 mesiaca fiktivneho zamestnania :D
@milanemila staraj sa o seba. Ja som si to davno cele zaplatila.
Skontroluju tak akurat papiere a dochadzku.ci si tam realne pracovala alebo len fiktivne vytvorila zmluvu v inej firme zaplatila odvody a pritom robila nieco uplne ine.proste ci si si ucelovo navysila matersku...pokial vsetko sedi nemas sa preco bat. A vies sa predsa este odvolat ..
@queen_mary skus si to spocitat 😉
@queen_mary ide bomby 😃👌
@terezka89 nám prišlo niekoľko takýchto kontrol. Prdd rokom by som povedala, že nie je sa čoho báť ale po nedávnych skusenostiach so sociálkou, ktorá bola schopná sa vyhrážať obvodakovi aby vypísal pacientku s extrémne nízkym železom z PN lebo je to špekulatívne ma fakt už nič neprekvapí. Socialka je v podstate vyberač daní pre štát a občan aj keď má zákonný nárok ma preukazovať opodstatnenosť toho nároku aj pri splnení všetkých zákonných povinnosti. Je to v skratke buzeraci. Len aby peniažky išli dnu a nie von.
@sheila121 skoda je vobec sa nad tym zamyslat :/ este si myslia o sebe ake su sikovne a mudre a ako vydzubali so systemom 😂🙈 za mna by boli sikovne a mudre, keby si boli schopne na tu maximalnu matersku zarobit 🤷🏼♀️
@eriatko_r riesila si to v aprili v inych diskusiach proste sa nemozes cudovat ak si mala predtym
v hrubom cca 700€ a zrazu ta niekto tehotnu par mesiacov pred nastupom na matersku zamestna za 2300€
si myslis ze na tej socialke seno zeru ? ak toto nie je ucelove tak potom uz neviem co je

@terezka89 nie mna rozculuju iba klamari a podvodnici ;) kt dotujem zo svojich odvodov. Mne ta maximalna materska vychadza na zaklade realneho prijmu a praveze budem este “ukratena” kedze existuje ta maximalna hranica a realne budem mat nizsiu matersku ako cisty prijem. Nevadi mi tento solidarny system, ak by peniaze isli ludom v nudzi a nie spekulantom. Ale mas pravdu zbytocne komentare, bud niekto ma moralne zasady alebo nema a nejaky komentar cudzieho cloveka na internete na tom nic nezmeni.