Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
keby ste boli v Ba na strajku, vedeli by ste, ze sa bojuje dalej, elise to kazdej mamicke povedala!
@heleniatko samozrejme, ze mas taky narok, Tebe vyssi nevysiel...vsak? ale bojuje sa i za Teba
@zuzanabrrr veď o to ide! Petícia sa týka všetkých matiek, aj tých čo už poberajú, aj tie čo ešte len budú poberať...ale Mihál prišiel s blbosťou, že teda ok, ale len matky ktoré už majú 256 ho dopoberajú a koniec...ale to je len jeho ďalšia úvaha, s tým nikto nesúhlasí...
@heleniatko konecne niekto kto ma taky isty nazor ako ja 🙂 😉
ano bude sa dalej bojovat ale opat len pre matky ktore robili a na nas ostatne s nizkym RP sa zabudne 😠
@olifcek ja sa o seba radsej staram sama, zase som nastupila do prace, len dufam, ze mi z tych eurofondov pomozu utiahnut jasle, lebo na ne davam dve tretiny vyplaty... inspirovala ma kamaratka z japonska, oni sa nekaslu, nemaju ziadne socialne davky, ani matersku, ani dochodky, nic...
@andulla sebecke ste vy.bojujjete za cca 45000 ludi,to ze zvysnych 100000 bude mat o dost menej vas nezaujima,tak sa nad tym zamysli...
@heleniatko my sme si tuto diskriminaciu uz uzili na pohovoroch, ze? "mate uz deti? nechcete ist radsej najprv na matersku?"
@krasnulka ved prave to je ale zvratena logika zien, ktore sa tu ohanaju, ze ONY ROBILI, ONY SI ZASLUZILI - ale my sme si odrodili a kedze nie sme socky, budeme cely zvysok zivota makat tiez, nie?
mne sa páči, keď niekto povie, že jeho nejaké výhody obišli a ďalšie dieťa neplánuje, tak prečo by mal niečo podporiť pre druhých 🙂 a hups...o mesiac // na teste 😵 😵 😵
@heleniatko tak super, len smelo pracuj dalej, ja si svoje dietatko chcem uzit a verim, ze to vyjde...a verim i v to, ze budu davat i tie peniaze na jasle....zatial su to sluby vsetko...
@ciapockaaa sme polovica, nie tretina! citaj clanky
@cicimon "citujem ťa: a ked Mihal povedal,ze ponechaju tych 256e tym,co uz ich uz poberaju,mali baby povedat NIE, nedajte im?"
moja reakcia: mali povedať NIE, dajte všetkým mamičkám rovnako, aj tým, čo majú teraz 164eur..... a zrovnoprávniť všetkých. vtedy by to bolo O.K. aj keby sebe mali ubrať, no nájsť rovinu.
takto sa to nerobí. ak idem bojovať za niekoho práva, tak spravodlivo. takto v mojich očiach padli na dno.
o čo im išlo? zachrániť si svoje peniažky? eeee 😝
o chvilku kuk na markizu
katka888 nedá mi nereagovať, sledujem túto petíciu-samozrejme nevidím najmenší dovôd ju podpísať. Keby ste milé mamičky bojovali za to, aby sa mali naše deti lepšie, mali sme to potiahnuť všetky a iným smerom-to znamená jednotný príspevok 256...a nie bod 1-zvýšenie na 190, však to oni sami navrhli, nerozumiem teda aký má význam aby sa to písalo do tých bodov.
@zuzanabrrr nieeee, v pohode, ja som len dnes uz taka zmotana 😉 , ze mi to nedavalo zmysel, tak preto som sa pytala, ale to mimo temy. A suhlasim s tym, co si napisala velkymi pismenami, len bacha, aby Ta admin za to nezmazal. Ja som to tu uz pisala, spravy na JOJke boli o inom ako na TA3 a Markize a JOJka sa tomuto venovala uz od zaciatku, takze skor by som brala smerodatne to, co odznelo tam...skuste si pozriet aj na FB komentare od Lucie Stranavovej, kt. robi tieto reportaze...
@ciapockaaa a to ti zas kto povedal? Počula si baby s petičného čo povedali, že sa ide ďalej s tým čo je napísané v petícii. To čo povedali vládny činitelia to sú ich výroky, ale ešte nie je nič na papieri, tak prosím ťa nekritizuj a neurážaj kočky čo robia pre nás všetkých zo svojho voľného času. Vidím, že sa na Slovensku neoplatí za nič bojovať a ak áno tak každý za seba a to je veľmi smutné ☹ Čo si ty napríklad urobila preto? Okrem toho, že sa tu navážaš na baby?
@olifcek ok, dik, pozriem, ja som pozerala Markiźu a TK na TA3 a tam to vyznelo vselijako. Zrejme treba lepsiu informovanost. Vyzeralo to, akoby sa mamicky uplne tesili, ze to takto dopadlo. Ja nemam mat odkial informacie, Jojku som nestihla, tak idem pozriet archiv, prave mi maly zaspal🙂 tak mam cas
@heleniatko no ved to ano....ale naco potom naplakaju, ze sa rodi malo deti??? Cuduju sa? Ved tie deti su peniaze,ktore nam stat neda, tak nech robia deti oni ked maju take obrovske platy, co ich jeden plat je pomaly nas za rok
@zuzanabrrr jj, kukni jojku, tam nasa hovorkyna vravi jasne a zretelne, ze bojujeme za vsetky mamicky
tyli veľký súhlas- mohla by si naplánovať štrajk za rovnaké RP-256-určite by som sa pridala🙂))
@veronikapp veľmi správna reakcia. Ja som to tu už písala, že keď skape koza mne nech skape aj susedovi a presne tak možno tie ktoré najviac kritizujú, taka tie neskôr otehotnejú a bude vďačné kočkám z petičného.
@heleniatko suhlasím s Tebou 100 percentne 😉
Gratulujem tým, ktoré dosiahli pomocou štrajku aby ostal RP-256 : 🙂 😉

@heleniatko ja som nepovedala, ze by mali rodit tie starsie a tie co pracovali. Ja som poberatelkou nizkeho RP, otehotnela som pocas studia a uz mam 2 deti. Pre stat som nehla prstom,ale uz teraz viem, ze nan budem robit cely zvysok zivota,nakolko tretie uz urcite nebude🙂