Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@alias313 choď si to na úrad vlády a do parlamentu vydiskutovať....iste ťa pochopia....len vás prosím , zbytočne nenadávajte na baby z petičného výboru....sú veľmi zlaté, neviem, ktorá z vás by sa na to dala....ja teda iste nie....
klobúk dole pred lindou, alenkou a katkou...
@tatrankamoja
neodpovedala si mi 😀
prečo mám mať menej ako ty? popíš mi to prosím 😉
@mirka285 mas pravdu mozeme byt radi ze sa veci pohli a ne aby tu poniektore rumazgali preco hento preco tamto 😠 je dobre ze povodny zvyseny rodicak ostane a nizsi sa zvysi na 190 € tym padom dostanu maminky ktore zacali strakt to zaco bojovali a samozrejme vybojovali aj za nas tym 190 € zaco im patri veke DAKUJEM 😉 moznoze stat este nejako doriesi asocialov no uvidime a ked nie tak kaslat na to vetsinaajtak bude mat to co chcela 🙂
http://www.olifcek.info/vyhlasenie-11-10
pozrite si spravy na jojke, tam linda jasne hovori, ze sa bojuje nadalej a za vsetky mamicky!
mali by sme sa zucastnit strajku zajtra o jednej pred parlamentom, pripadne to spojit s prechadzkou na hrad a ak ma niekto pripomienky, vydiskutovat to tam. Istotne nikomu nejde o nic zle, len to bolo zle pretranformovane
@suem miláčik, nemám to pomýlené - a nakoniec tu sa nedá ešte dopredu predpovedať, čo schvália v parlamente ....ja som len rada, že sa maminky postavili, zdvihli hlavu a šli do ulíc....
je to odvaha !!!
a kto je nespokojný, nech rozbehne podobnú akciu...rada podporím !!!
dobru noc damy, zajtra snad budete mat viac sil pisat bez urazok
Diskusiu otvaram, poprosim vas diskutujte bez osocovania a urazok.
Ahojte dievčata. Chcem sa opýtať lebo v tom mám už teda riadny guláš. My ktoré na MD nastupime ešte teraz v roku 2010 napr. v decembri. Tak aj my budeme poberať tych 190eur? alebo 256. ?
proste je RP podmienené materskou?
chcem sa spytat..ako sa pocita MD?z 30 dni v mesiaci alebo zo odpracovanych dni...sa robi priemer?ako to je?
@tatrankamoja aj tak si myslim ze je to svinstvo...ved si tam boli bojovat len za seba...kurnik...a co my ktore uz poberame matersku...dietatko ma 2-3mesiace alebo sa ma narodit kazdym dnom...ved kurnik sa tam mala dat vsuvka nejaka ze pre vsetky ktore t.c.poberaju matersku a na rodicak by mali prejst po 1.1.2011...je to svinstvoooo...phuj
@heleniatko 😉 veru
@ziza55 zizi, ešte nie je nič ukončené - v parlamente zákon schvaľujú 30.11 - a predpokladám, že dovtedy Mr. M. urobí ešte také zmeny, že budeme všetky kukať....to čo odznelo v TN neberiem ako definitívny a schválený a reálny zákon od januára.
Premiérka priznala, že bez prechodných ustanovení (t.j. že niektorým zostane 256) by bol zákon protiústavný. A to je jasné ako facka už od samého začiatku - takže TOTO NIE JE VÝHRA protestujúcich mamičiek!
Mihál sa zbytočne tváril, že v niečom ustúpil, toto by muselo prejsť tak či tak. Hanba!!!
@tyli ja ti nemusím odpovedať, choď sa opýtať Mr. M alebo pani premiérky....veď prednes svoj príbeh - alebo napíš, a určite sa tomu budú venovať.
ahojte, mozem vas poprosit ci mi viete poradit.... som na materskej od augusta a ta mi konci vo februari, platila som si DNP, ale mam v tom teraz taky misung, budem mat ten novy rodicovsky prospevok tyvh 256 alebo 190? ked uz som na materskej a RP mi zacina v marci 😅 😅 😅

http://www.olifcek.info/vyhlasenie-11-10
pozrite si spravy na jojke, tam linda jasne hovori, ze sa bojuje nadalej a za vsetky mamicky!