icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

olifcek
11. okt 2010

http://www.olifcek.info/vyhlasenie-11-10

pozrite si spravy na jojke, tam linda jasne hovori, ze sa bojuje nadalej a za vsetky mamicky!

tatrankamoja
11. okt 2010

@alias313 choď si to na úrad vlády a do parlamentu vydiskutovať....iste ťa pochopia....len vás prosím , zbytočne nenadávajte na baby z petičného výboru....sú veľmi zlaté, neviem, ktorá z vás by sa na to dala....ja teda iste nie....

klobúk dole pred lindou, alenkou a katkou...

olifcek
11. okt 2010

@tyli veru, Ty uz ides do prace za chvilu

tyli
11. okt 2010

@tatrankamoja
neodpovedala si mi 😀
prečo mám mať menej ako ty? popíš mi to prosím 😉

minitrouble
Odpoveď bola odstránená
babatko88
Odpoveď bola odstránená
michalag
Odpoveď bola odstránená
brisilda
11. okt 2010

@mirka285 mas pravdu mozeme byt radi ze sa veci pohli a ne aby tu poniektore rumazgali preco hento preco tamto 😠 je dobre ze povodny zvyseny rodicak ostane a nizsi sa zvysi na 190 € tym padom dostanu maminky ktore zacali strakt to zaco bojovali a samozrejme vybojovali aj za nas tym 190 € zaco im patri veke DAKUJEM 😉 moznoze stat este nejako doriesi asocialov no uvidime a ked nie tak kaslat na to vetsinaajtak bude mat to co chcela 🙂

olifcek
11. okt 2010

http://www.olifcek.info/vyhlasenie-11-10

pozrite si spravy na jojke, tam linda jasne hovori, ze sa bojuje nadalej a za vsetky mamicky!

zuzanabrrr
11. okt 2010

mali by sme sa zucastnit strajku zajtra o jednej pred parlamentom, pripadne to spojit s prechadzkou na hrad a ak ma niekto pripomienky, vydiskutovat to tam. Istotne nikomu nejde o nic zle, len to bolo zle pretranformovane

babatko88
Odpoveď bola odstránená
tatrankamoja
11. okt 2010

@suem miláčik, nemám to pomýlené - a nakoniec tu sa nedá ešte dopredu predpovedať, čo schvália v parlamente ....ja som len rada, že sa maminky postavili, zdvihli hlavu a šli do ulíc....
je to odvaha !!!

a kto je nespokojný, nech rozbehne podobnú akciu...rada podporím !!!

latvia
11. okt 2010

dobru noc damy, zajtra snad budete mat viac sil pisat bez urazok

danu
12. okt 2010

Diskusiu otvaram, poprosim vas diskutujte bez osocovania a urazok.

denne73
12. okt 2010

Ahojte dievčata. Chcem sa opýtať lebo v tom mám už teda riadny guláš. My ktoré na MD nastupime ešte teraz v roku 2010 napr. v decembri. Tak aj my budeme poberať tych 190eur? alebo 256. ?

monika633
12. okt 2010

@denne73 mojko isto nie..hovorili ze len tie co uz poberaju...aspon tak som to pochopila,,ved ty budes este na md..

denne73
12. okt 2010

proste je RP podmienené materskou?

denne73
12. okt 2010

@monika633 no ved to ja ešte budem na MD a RP by som mala začať poberať vlasten až od jula 2011

suem
12. okt 2010

@denne73 Materska sa vymeriava na zaklad vymeriavacieho zakladu NP. U kazdej maminy je rozdielny podla vysky platieb NP. RP bude pre vsetky rovnaky a bude u teba az po 1/2 roku. 😉 Ak to schvalia tak 190,- a nebude mat na to vplyv ani materska ani platby NP.

monika633
12. okt 2010

@denne73 ved to.....takze si v tej druhej kategorii takisto ak ja

monika633
12. okt 2010

chcem sa spytat..ako sa pocita MD?z 30 dni v mesiaci alebo zo odpracovanych dni...sa robi priemer?ako to je?

ziza55
12. okt 2010

@tatrankamoja aj tak si myslim ze je to svinstvo...ved si tam boli bojovat len za seba...kurnik...a co my ktore uz poberame matersku...dietatko ma 2-3mesiace alebo sa ma narodit kazdym dnom...ved kurnik sa tam mala dat vsuvka nejaka ze pre vsetky ktore t.c.poberaju matersku a na rodicak by mali prejst po 1.1.2011...je to svinstvoooo...phuj

nice202
12. okt 2010

@heleniatko 😉 veru

tatrankamoja
12. okt 2010

@ziza55 zizi, ešte nie je nič ukončené - v parlamente zákon schvaľujú 30.11 - a predpokladám, že dovtedy Mr. M. urobí ešte také zmeny, že budeme všetky kukať....to čo odznelo v TN neberiem ako definitívny a schválený a reálny zákon od januára.

riamim
12. okt 2010

Premiérka priznala, že bez prechodných ustanovení (t.j. že niektorým zostane 256) by bol zákon protiústavný. A to je jasné ako facka už od samého začiatku - takže TOTO NIE JE VÝHRA protestujúcich mamičiek!
Mihál sa zbytočne tváril, že v niečom ustúpil, toto by muselo prejsť tak či tak. Hanba!!!

tatrankamoja
12. okt 2010

@tyli ja ti nemusím odpovedať, choď sa opýtať Mr. M alebo pani premiérky....veď prednes svoj príbeh - alebo napíš, a určite sa tomu budú venovať.

pipi1211
12. okt 2010

ahojte, mozem vas poprosit ci mi viete poradit.... som na materskej od augusta a ta mi konci vo februari, platila som si DNP, ale mam v tom teraz taky misung, budem mat ten novy rodicovsky prospevok tyvh 256 alebo 190? ked uz som na materskej a RP mi zacina v marci 😅 😅 😅

annie13
12. okt 2010

@pipi1211 podla toho co bolo povedane vyssi RP ostane len tym co ho uz poberaju a to len do 20 mesiaca veku dietatka, takze ty by si mala dostat tych 190 😒

lawli
12. okt 2010

@pipi1211 každá mamička ktorá nabehne na RP po 1.1.2011 bude mať 190 €.... ☹