icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

monika633
12. okt 2010

ktora ma dvojicky tak samozrejme vyssi prispevok ,na 2 deticky treba viac...

monika633
12. okt 2010

v Cechach maju len prvorodicky narok na prispevok a je to dobre

ninny
12. okt 2010

@monika633 a čo maminky, kt. majú detičky nie hneď za sebou alebo medzi deťmi je väčší vekový rozdiel? Tiež kupujú skoro všetko odznova... alebo si budú napr. 10 rokov odkladať kočiar?? a niektoré nemali to šťastie mať pri deťoch daný príspevok..

trinidad
12. okt 2010

@ninny súhlasím !!!!!!

yvett14
12. okt 2010

Baby admin zablokoval forum o štrajku tak som sa prišla sem rozlučit, mám svoj názor na dnešne správy na TA3 ale už to nemá vyznam tu prezentovat, hlavne že budem mat deti zdravé - budem žit dost obmedzene ale čo už narobim, lučim sa s vami všetkými a prajem pevné nervy, krásne zdravé detičky a štastie v životných situáciach. opartujte sa tu všetki 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

denisocka
Odpoveď bola odstránená
monika633
12. okt 2010

ktore nemali mali by ho dostat...mala by o tom rozhodovat zena a nie chlap co sa do toho nerozumie.....

tyli
12. okt 2010

@zuzanabrrr
tak tak, veľká vďaka, že si to sem pridala.
@pink_lady aj ja mám choré dieťa, od 6 týždňa jeho narodenia sme prešli rehabilitáciami a mnohými ambulanciami. viem o čom píšeš, ani ja to nemám zadarmo. áno ja na to nie som sama, mám manžela, tak to mám o niečo ľahšie. okrem toho určite na slovensku existuje nejaká sl. mamička s chorým dieťatkom, ktorá mala smolu ako ja a má iba 164eur. čo má na to povedať tá? nemali by ste byť na jednej lodi?
mimochodom ak si slob. mamička, mal by ti na dieťa a jeho potreby prispievať otec dieťaťa a nie štát. štát nemôže za to ako si dopadla. každopádne chápem tvoju sytuáciu a chápem to, že ti záleží na tom aby si mala svojich 256eur. no aj ja mám práva a musím sa pozerať na seba ako vy.

annie13
12. okt 2010

@monika633 alebo je medzi detickami minimalny rozdiel
my musime mat 2 postielky, surodenecky kocik, rozne pohlavia, v roznom rocnom obdobi takze minimum veci mozem pouzit

bmmz
12. okt 2010

ja som rada ze sme sa ozvali .... zacali rozmyslat a prehodnocovat... a slubovat....
musim uprimne povedat ze baby isli z vlastnou kozou na trh urcite ich to stalo vela nervov a casu ... ja by som to nedokazala tak nekritizujem ....

zvyseny prispevok sa ma bude tykat este dva mesiace buduceho roku ... fakt chapem maminy ktore s 256E pocitali ... ja som mala syna ked vobec nebolo jasne ze nejaky zvyseny RP bude ... takze tieto veci vidim inac...

a rozhodne si myslim ze rozhodnutie ktore by potesilo a uspokojilo vsetkych nie je .. stale bude nespravodlivost

drzme spolu maminy

zuzanabrrr
12. okt 2010

@xpetka1x ti, co mali priznany RP do konca decembra

denisocka
12. okt 2010

@yvett14 tak tak ,aj moj dodatok v prispevku zmazali,prave to ma nasralo,.ako sa tam každy usmieval a pritom tu by mihalovi oči vyškrabali

ninny
12. okt 2010

téma ŠTRAJKU je opäť otvorená...

denisocka
12. okt 2010

@zuzanabrrr dakujem,akze som prisla o 1500e

pink_lady
12. okt 2010

@tyli ale ja som nenapisala ze by nemali zvysit tym co poberaju 164! som rozhodne za to aby sa zvysilo...len tu ide o to, keby som bola ratala s tym ze budem dostavat 164 eur tak by som si nedala zapajat internet (napr)...tu ide o to ze som to ratala...a iste, ma prispievat otec, ale ...ak raz sa dostanes nedajboze do situacie ze ti stanovi sud vyzivne ktore musi otec platit...potom pochopis ze niekedy ti je take rozhodnutie naprd...mne nastastie od sudu plati ale poznam slobodne ci rozvedene maminy co im otec dieti plati raz za 2-3 mesiace...aj menej

pink_lady
12. okt 2010

a celkovo, moj nazor je, ze aj 256 je almuzna, vysmech, osobne by som bola za system ako je v cechach...

monika633
12. okt 2010

@ninny ani tam nejdem lebo zase nas zmazu.....co sa im nepaci tak to tam mazu.

lara1705
12. okt 2010

@monika633 moja, tak ja som musela kupovať všetko od zakladu,mam 3 dieťa ale z odstupom 10 rokov.Chceš mi povedať že som si mala nechať kočik 10 rokov? To je smiešne. Ani oblečko mi neostalo,nie to že kočik či postieľka. A nepozerala som na to koľko dostanem,chcela som dieťa a hotovo. V prvom rade musime sa o dieťa postarať my samy a nie štat a až tak čakať nejaku pomoc od štatu.Nedostala som ani prispievok pri narodeni dieťaťa tych 25 tis.SK.ale len nejake 4 tis.korun.A teraz budem rada ked mi zvyšia aspoň na 190 eur.

sylvia78
12. okt 2010

ano ale zas rozhodli tak ze ten vyssi prispevok zostane len tym ktoré ho maju uz priznany, ja som na materske a RP mi bude prinalezat az od aprila 2011, cize dostanem nizssi ako 256€, a to sme veru v podstate nedosiahli nic, mam odrobenych 13 rokov a budem dostavat taky RP ako holka teda mamina, ktorá ma 19 a teraz vysla zo skoly a nerobila ani den, toto je spravodlivost??????????

monika633
12. okt 2010

myslim ze by to mali stupnovat ak maju dieta po roku a dvoch po sebe tak tie nie...ale vecsi vekovy rozdiel medzi surodencami tak tam ano..lenze to by museli byt mudre hlavy vo vlade co nie su

brisilda
12. okt 2010

@tyli dostavam tu nizsiu almuznu ale som rada, ze od noveho roku to bude 190 € 😉 moj nazor som vyjadrila aj ked chyba bola ze sa do vyssieho RP pocita DNP malo sa to pocitat iba v pripade ze mamicka pracovala ale co uz predchadzajuca vlada to dokafrala a s tym nic neurobime ☹ vtedy sa trebalo burit a nie teraz 😖 preco ste sa vtedy neozvali ze je to nespravodlive takto rozdelit mamicky? teraz mozeme tak jedine podporit mamicky ktore za nas bojuju

pippi84
12. okt 2010

@sylvia78 tak toto aj mna velmi stve 😠 😠 😠

lara1705
12. okt 2010

ked sme všetci mali rovnako164 eur bolo všetkym dobre a nikto nevyskakoval,ale teraz vyskakujete.

standa82
12. okt 2010

@lara1705 ... áno, pretože všetko to spískala minulá vláda.

tyli
12. okt 2010

@brisilda
ak máš 164eur a budeš mať 190eur, tak za teba nikto nebojuje. to by ti terajšia vláda dala aj bez štrajku 😉

kaktusik007
12. okt 2010

@denisocka a ktoru? nejako som nenasla.... zamknutu novu temu.... 😉

lara1705
12. okt 2010

@standa82 presne tak spiskala to predošla vlada,keby nezvyšili niektorym na256 eur tak by bol ispokojne ale teraz sa buria,ved dobre,možno dačo aj vybojuju,mna sa to netyka,mne zvyšia na 190 eur,tak som rada.Za mna nikto nebojuje.

tyli
12. okt 2010

@lara1705 áno, vtedy sme mali málo ale rovnako a nikto nikomu nemusel zazlievať, že má viac 😉 logické že? takže čo z toho vychádza? mali nám pridať všetkým po dobu troch rokov rovnako i keď menej a nerobiť rozdiely. je na čase aby sa to zjednotilo.

sylvia78
12. okt 2010

@pippi84 koho by to nestvalo???? Len tie mamicky, ktoré nemaju narok na 256 a su rady ze zvysia na 190. No ale som zvedava na ten prispevok na opatrovatelku alebo jasle, ci to aj bude fungovat, lebo ja ak budem chciet normalne fungovat, hold po materskej musim do prace a to som si myslela ze aspon rok mozem zostat doma. No ak ten prispevok fungovat bude a z jasli mi stat preplati aspon 200€ co som zistila ze v BA najlacnejsie stoja 350€ na mesiac tak budem rada ale inak neviem ako to budem riesit, lebo zgrglacit doma s malym alebo ist do prace a nevediet kam s malym to ani jedno nie je riesenie.

lara1705
12. okt 2010

@tyli plny suhlas s tebou,zjednotiť a hotovo a nerobiť rozdiely, nikto nieje lepši ako ja alebo ty a ničie dieťa nieje lepšie ako moje alebo tvoje.Ja som za aby bol jednotny RP.