icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

abbey1
14. okt 2010

@kakajka Neprídeš.Práve naopak.Materská sa predĺži a zvýši.Budúci rok síce len o niečo a asi len 1mesiac-ale postupne to bude stúpať.takže čo to získaš.

abbey1
14. okt 2010

@brisilda Mohla si sa k nám pridať v boji o vyššiu materskú a tým i lepšie podmienky pre tvoje detičky.

brisilda
14. okt 2010

@abbey1 a nepridala som sa? peticiu som podpisala a mala som v plane ist aj do Ba ale s malym dietatom sama v aute si do Ba netrufam ☹ manzel bol v praci do pol 7 ☹ a pravdu povediec pochybujem ze vlada odklepne to co naslubovala lebo aj tak si rozhada maminky ktore maju ist na RP od januara a ver tomu ze ich bude ovela viac

abbey1
14. okt 2010

@trogir Tých 190 eur ti príde spravodlivých?Myslím pre "obe strany "mamín a ich detí?

brisilda
14. okt 2010

inak mne by stacilo kebyze MD predlzia na 12 mes. a RP pre kazdu rovnaky 😉

bubulka722
14. okt 2010

@abbey1 Myslím, že tie kecy o predlžujúcej a vyššej materskej sú len tláchačky aby nám zavreli ústa. Sociálna poisťovňa je na tom tak biedne, že takýto luxus si nemôže dovoliť a to veľmi dobre vedia všetci vo vláde.

abbey1
14. okt 2010

@brisilda Ja si cením každého podpisu,len mi je ľúto,že každý reční o tom ako nás bolo málo,ale skôr by sa mohli zamyslieť tie,ktoré len doma žundrú a mohli prísť a neprišli.Myslím,že sa ujednotíme,že chceme všetky pre svoje deti maximum,ktoré si zaslúžime.Preto mi je ozaj ľúto,že niekto nechce alebo nevidí pozitíva predĺženia a zvýšenia materskej.Tým nemyslím teba.Stále sa to chápe len ako boj tých s 256 proti tým s 190Eur.A o to predsa už vôbec nejde.

abbey1
14. okt 2010

@brisilda To je už oveľa spravodlivejšie.

abbey1
14. okt 2010

@bubulka722 Ste ozaj presvedčené,že peniaze v štáte nie sú?Nie je to len otázka toho ako sa prerozdelia?

bubulka722
14. okt 2010

@abbey1 Tak peniaze štátu sú viazané na schválenie a prerozdelenie v štátnom rozpočte na rok 2011. Materská je dávka zo soc. poisťovne, ktorú určite kvôli tomuto nikto dotovať nebude. Myslieť si že teraz budú chcieť niečo čo natláchali aj plniť je čistá naivita. Stačí sa vrátiť spať na žvásty spred parlamentných volieb a každý vidí čo slubovali a neplnia.

brisilda
14. okt 2010

@abbey1 no tak vies Ba je daleko pre viacere mamicky ☹ a tak ci tak mna osobne by taky spas vysiel minimalne na 50 € 😒 co sa tyka statnych penazi tak sa pozri realite priamo do oci 😒 takze treba to bat trosku realnejsie oni vam teraz usta zavreli nakolko vam naslubovali iste veci no co bude kd to odklepnu sa necham prekvapit nedovolim si odhadnut co vymyslia kedze kazdy hrabe do svojho vrecka ☹

abbey1
14. okt 2010

Ono vždy je akoby "najjednoduchšie" na všetko vopred rezignovať.a ja som šťastná,že moje dcéry nikdy v takom duchu vychovávané nebudú.Proste Slovenský národ by si mal uvedomiť,že aj politikov si musí vychovať.a to bohužiaľ nejde zo dňa na deň.Ale byť ku všetkým verejným veciam ľahostajný mi príde pokrytecké a nezodpovedné.

abbey1
14. okt 2010

A vždy je lepšie ústa aspoň otvoriť.

bubulka722
14. okt 2010

@abbey1 Problém je skôr v tom, že ten slovenský národ už za tých 20 rokov rozkrádania má urobenú mienku ako sa hospodári, kto je na konci radu a kto je pri hránte keď sa nadeluje. Myslieť si, že to bude teraz zrazu inak je fakt čistá naivita.

abbey1
14. okt 2010

@bubulka722 Keď myslíš.Ale pokiaľ tu chceme ďalej trošku slušne žiť,musíme sa posnažiť.Už kvôli tým deťom.

bubulka722
14. okt 2010

@abbey1 Otvoriť si ústa ja každopádne potrebné ale ako vidím veľmi veľa ľudí už rezignovalo. Ako inak by bolo možné, že ľudia pozerajú tel. noviny a na správu, že sa niečo predražilo o niekoľko melónov € už nikto ani nezareaguje? Nie je zámer vymyť ľuďom mozgy až do tej miery aby boli bez reakcie a názoru?

bubulka722
14. okt 2010

@abbey1 Tu sa už dávno slušne nežije!

brisilda
14. okt 2010

@bubulka722 davam suhlas aj ked suhlasim aj s abbey no realita je ina a my to bohuzial nezmenime ked si odborari nevydobiju to svoje tak vy-my mamicky uz vobec nie ☹ jedine ze sa stane zazrak a nasa vlada si uvedomi kto je na tomto svete najdolezitejsi 😒ja sa najviac bojim toho rapidneho zdrazovania :( to uz ani na chleba nebude :( a ist do prace je nerealne kedze vsade prepustaju :( no uvidime pockame a uvidime ja by som teraz bolovala aj proti vyssiej DPH to je totalna h........a !!!

trogir
14. okt 2010

Blablala....zavolala som teraz premierke, ked clovek chce, tak sa dopracuje. Aspon som prezentovala nas matky s najnizsim prispevkom. Nemozme dostat garanciu, aspon som urobila nieco bez toho, aby som vyplakavala v mediach ako pani Lelovicova a vsetky, co utekali, aby sa im neznizilo, otrcali pred kamerou hrkalky a podobne cirkusy. Snad ma aspon na tejto stranke niekto podpori a necha ministerke odkaz.

bubulka722
14. okt 2010

@brisilda Problém tejto spoločnosti je obrovská priepasť medzi vrstvou bohatých a chudobných. Tu normálna stredná vrstva v podstate neexistuje a kto sa na to ako tak cíti v podstate len balansuje medzi tým, že dnes má a zajtra je to otázne. Stačí keď prídeš o prácu, nebudeš môcť platiť svoje záväzky a o všetko prídeš. Dnes sa nedá uvažovať v tejto krajine o nejakej budúcnosti keď ani nevieš ako bude zajtra. Najhoršie, že máme najnižší životný štandard z bývalej V4 a nič im nebráni aby tých najchudobnejších týmito opatreniami ešte viac zbedačili. Prečo sa niekto konečne nepozrie na pôvod majetku milionárov a zbohatlíkov po privatizáciách? Na to nikdy vôla nebude, pretože všetci čo sú vo vláde majú špinavé ruky!

brisilda
14. okt 2010

@bubulka722 tak tak ☹ je to smutne ale je to bohuzial tak 😒
@trogir ty si inak sikovna mna by zaujimalo o com bol vas rozhovor lebo ako citam jednym ockom je tu viec nespokojnych mamiciek co poberaju almuznu

vejula
14. okt 2010

@trogir uhm aj mna by zaujimalo akym smerom sa uberal vaš rozhovor 😉

trogir
14. okt 2010

brisilda. Viac menej sme prebrali vsetko od meciarovskej totality, ale Radicova je v prvom rade zena, ktora pocuva a reaguje.

adka2512
14. okt 2010

@trogir,no asi vsetky mamicky co tu pisu alebo iba citaju by radi vedeli ako dopadol vas rozhovor,to je vsetko pekne aj iny vedia pocuvat ...napisete to alebo si to nechate pre seba co a ako teraz povedala p.premierka

katka888
14. okt 2010

@abbey1
suhlas, toto nie je boj 256 kontra 190, ale niekto, kto ma zaslepene oci slovenskou mentalitou typu, ja nemam nemaj ani ty, to nikdy nepochopi.
ide tu o
- ponechanie 256 mamickam, ktore s takymto prispevkom pri planovani babatka ratali
- podporu navrhu zvysenia RP na 190
-dosiahnutie zvysovania materskej na 1 rok na urovni 100% mzdy
- zvysenie RP pre mamicky s dvojickami, trojickamiä
- mozunost prace popri materskej...

ale aka zaslepenost, co tu vladne je priam az uboha....
to zeny nedokazete pochopit, ze to, co sa teraz vybojuje, nikdy neviete ci nevyuzijete pri druhom babatku? ked sa tak bijete do prs, ze pojdete pracovat, co ak pri praci otehotniete, a budete mat narok na dlhsiu matersku, o ktoru terza bojujeme? co ak sa vam dalsie babo narodia dvojcata, trojcata a vy budete mat vyssi RP len vdaka tomu, ze tu niekto povstal? ze dalsie deti mat nebudete? si myslite, ze vam sa uz neplanovane otehotniet nepodari? a co vasa rodina? mnohe maju sestry, sesternice, svagrine, ktore mozno to, co vybojujeme vyuziju? to ste fakt take zaslepene?

bojuju baby, ktore by sa na to mohli z vysoka .... , kedze ani jednym bodom nic nedosiahnu, ale sa rozhodli bojovat za buducnost, za ine mamicky, za lepsie podmienky.

kolko vas je, "ukrivdenych" ? ak od vsetkych, ktore poberaju 164 odratam asocialov, odratam tie, ktore poberaju dobrovolne, aby mohli pracovat a tie , ktore poberali 256, kym dieta nedosiahlo 2 roky, kolko vas ostalo?

je to hanba, ze nedokazete podporit dobru myslienku, z ktorej mnohe z vas mozu v buducnosti tazit, ani nevedia ako, len pre to, ze vas momentalne zaslepuje zavist.

a posledne slovo.... co nie je na papieri, neexistuje.
nic nie je uzakonene, podmienky sa vyjednavaju, a ak by ste prilozili ruku k dielu, mozno by sme dokazali vyjednat aj cast vasich poziadaviek. ale o to tu nikto z vas nezabojuje, len fnuka.

adka2512
14. okt 2010

@katka888 suhlasim s tebou,a ani sa niektorym nespokojnym mamickam nepacilo, to ze niekto dal sa vobec na to a zorganizoval isiel a bojoval za nas ostatne ktore sme tam neboli ,a tu sa potom iba vyburia a nadavaju vsak ze nic sa nevyriesilo, to sa nevyplatilo a pozera na to ze s akymi kocikmi tam prisli ze to nie su najlacnejsie a ze malo mamiciek bolo, toto vsetko nie je podstatne,podstatne je uz to ze tam isiel a dokazal,napr.isla by som aj ja len 300km je to dost daleko, ale mamickam ktore boli klobuk dole-to je odvaha,

elise
15. okt 2010

@trogir myslíš že sme nebojovali a nebojujeme?nikto z nás nevyplakával na stretnutiach. mrzi ma že to takto vnímaš. ja mám 4 ročného syna tiež plánujeme detičky dalšie, uvidíme či sa podarí ale nebojovala som za seba ale za všetk mamičky. v petícii bolo jasne napísané body. s ostatnými vecami v zákone sa suhlasí aj zo zvýšením príspevku z 164 na 190 ako plánuju, to že pridávaju predlženie a zvýšenie materskej je plus navyše a samzrejme aj dvojičky a trojičky budú riešiť.mala si nás podporiť účasťou na štrajku alebo sa pridať do organizačného výboru. a ked chceš vedieť za to že sa angažujeme a bojujem za všetky maminky sa mi v práci vyhrážaju výpovedou čiže ak ma za to že som bola u ministra a premierky vyrazia čo práve mi známili tak budem na urade práce a ked otehotniem tak nebudem na to lepšie ako tvrdíš že sme si vybojovali za seba. ak máš nápad vítam, napíš ho na : peticia.rodina@centrum.sk napíš tam fakta ktoré sa ti nepáčia a ri dalších rokovaniach ktoré budeme s predstavitelmi vlády mať budem tvoju pripomienku prezentovať a odpoviem ti na nu.

mima595
15. okt 2010

@katka888 - to si naozaj napisala krasne.....

ja len chcem podakovat babam, z petcineho vyboru, že sa pustili do boja s veternymi mlynmi a za seba im chcem velmi podakovat....

a len taka moja pripomienka... ked sa tu porovnava zasluhovost... ked niektora mamina, co fakt potrebuje pracu, tak pracuje za minimalnu mzdu - a tu na vychode to fakt je realita... tak ona dostane matersku kolko 170E-180E????
a tie, co tvrdia, že oni za take peniaze robit nepojdu, tak hned dostanu nizsi rodicak..165????

to je podla vas spravodlive???

elise
15. okt 2010

napíšte na peticia.rodina@centrum.sk
všetky pripomienky a fakta (zbytočne sa nerozpisujte píšte prisím k veci) aby sme to mohi spracovať k dalším rokovaniam. dakujem 😉

lucta05
Odpoveď bola odstránená