Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@annie13 ale kam by sme dosli, keby sme kukali, ze preco druhi maju a ja nemam???
druhi maju postavene vily za nakradnute peniaze, a teraz to budem oplakavat??? alebo zavidiet im?
v prvom rade sa budem starat o to, aby moje dieta malo co do huby a nebudem tu zhadzovat "tu opacnu stranu" 😠 ako to niektore z prispievajucich robia 😉
no pozerla som tlačovku na TA3
@jasterica25 ale zase je podla mna lepsie nebyt spokojny a ist sa stazovat (teda nie tu na konikovi), nech ten ujo, co tuto hlupost vymyslel, si to laskavo rozmysli, lebo ked sa budu vsetci tvarit spokojne, tak sa to schvali a bude "po ptakach". a chapem maminy, proste ich to rozhnevalo, tak sa aspon tu na konovi vyrozpravaju. my zeny to tak riesime, ze sa vykecame a je dobre. niekedy je ta situacia naozaj tazka, najma ked maminka ostane sama. to sa naozaj neda utiahnut. a radsej nez aby som musela makat namiesto toho, aby som bola so svojim babatkom, tak radsej navrieskam na toho tipka, co to vymyslel, nech sa spamata a prida prachy.
@sabiatko ano ale nie sa tu osocovat a zavidiet, ze preco ty mas viac a ja mam menej 😖
@jasterica25 tak to sa ani mne nepaci, ked sa tu baby osocuju, skor by sa to malo naspat upriamit na toho, co to cele spiskal...
aj tak moj nazor je, ze to neprejde, aspon teraz, ale tie peniaze im v statnom rozpocte budu chybat, tak si myslim, ze za par rokov to podstatne znizia 😒
@sabiatko jasne, ze budu chybat...ale aj o tej materskej, co hovoria, ze ju chcu predlzit na dobu jedneho roka...jasne sa radicova vyjadrila, ze vsetko zavisi od konsolidacie financii v buducom roku...
a s tym RD to pekne zaobalili...cize daju nieco medzi tym a dovolia matkam si privyrobit...aspon nejake plus to ma 😉
@sabiatko a mihal sa zas vyjadril, ze bohuzial peniaze chybaju, ale nejako to urobit musia, tak uvidime 😉
Milé mamičky, po prečítaní jedného článku v novinách mi stúpol krvný tlak na infarktový stav.
http://vas.cas.sk/clanok/2576/mihalovi-priazniv......
Mamičky, spojme sa!!! Nech si o nás ľudia nemyslia, že sedíme ako darmožráčky doma a čakáme na pečené holuby. Ale máme deti, našu budúcnosť a máme nárok na podporu od štátu na výchovu a výživu detí!!
@dupinka ak by mal moj tlak ovplyvnik kazdy clanok z repertoaru noveho casu....tak som od jeho existencie v hrobe 😉 ...baby pockajte si ako sa situacia vyvinie za tyzden dva....ak mate pocit, ze mate robit nejake opatrenia spajajte sa do skupin a robte co uznate za vhodne ale nenechajte predcasne bulvarne platky aby vam kazili co i len sekundu vasho zivota 😵
@jasterica25 no ved to..nechcem byt hnusna ale vsetko zalezi od inteligencie dotycnej osoby co tu vsetko napise....ved ako by sme my mohli zmenit legistavivu??to sme prilis male ryby..a stazovat sa to veru nema vyznam. treba robit preto nieco aby sme mali co najlepsie podmienky...ked podjeme na tu matersku..ako hovorimm..ved sa da doplacat DNP na to ma narok kazdy...tak neveim co tu niekto ujuka a riesi..nazov temy je o inom..tak som prekvapena co to tu vsetko riesite...nadavaate si..a hadate sa ...ved si uvedomte..ze za urcite veci..je zodpovedny kazdy sam...a ako si kto ustelie tak bude spat..
a to ze ja mam a ty nemas je smeisne..jednak toto forum nie je o tom..vacsie perc. zien tu pride kvoli tomu ze nemoze otehotneit...a preto chapem pohorsenie..tych bab ktore sa pohorsuju nad babami ktore pracuju do nemoty...mozno nemali problemy s tehu..a inak to vidia..alebo mozno maju financne problemy..nikto nevei..ako ten druhy..zije a co ma za sebou preto je tazke to tu riesit..ja mozem napisat v nicku ze som ta a ta pochadzam odtial a odtial a mozem byt kludne nejaka znama osobnost..za anonymitou fora sa skryva mnoho osudov..mnoho ludskych..povah..a tazko je riesit veci takeho to typu..tak sa drzme temy a budeme mat svaty pokoj.. 😉
@jonki presne tak..lebo polovica veci musi najprv prejst parlamentom...a a ako pocuvam opoziciu..nemaju chut podporit nic.a okrem toho aj par ludi z koalicie..si robi prieky tak co sa budeme predcasne natahovat...to je tak ako ked povedia ze koniec sveta bude 2012 a teraz co..?hihi je to teiz len fama..ale nebudeme zit?a nikto z nas nevie ako to naozaj bude 😉
baby vraj teraz v tv sa novinari pytali radicovej preco chcu brat mamam prispevky a vraj to zatrhla ze nic sa brat nebude vraj to Mihalovi zatrhla...ja som nevidela ale oco mi vravel kukajte spravy
Prave v radiu hovorila I. Radicova, ze prispevok sa rusit nebude a vraj by chceli MD predlzit az na 1rok, ale to zavisi od financi....
aby som sa presnejsie vyjadrila, nebude sa rusit prispevok pri narodeni dietata
na tohto ministra ja uz nemam slov, cela strana nema co hladat tam kde je, vypustit nieco take z ust, ked mam taky plat a standard ako maju oni, od hanby chodim po kanaloch..
materska je pol roka, tie dalsie roky do 3 rokov je rodicovska dovolenka
ale je to teraz tak, ze 6mesiacov poberas matersku a potom do 3rokov rod. prispevok. a matersku by vraj predlzili na rok
@zibi suhlas 😉
@krasnulka presne tak ako hovorí @maminuska na všetko máš ale.............vždy svoje argumenty, poviem ti to inak ked sa ti nepáči nemala si mať deti, neviem čo sa sťažuješ každá z nás čo je na materskej vie aké to je taždé vyžiť s takou almužnou ale bohužial na Slovensku je to tak a my sme na to malí páni aby sme to menili preto ked sme chceli deti a to chcela určite každá z nás tak sa musíme s tým zmieriť čo máme vyžiť z toho čo máme
baby ja si myslim ze tato vlada nebude robit nejake extra zmeny nejakeho charakteru ktory by sa tykal ludi...ich zaujima privatizacia hihi a nejaka iniciativa nejakeho ministra nie je dostacujuca..hovorim.oni mozu hodit do plena nejaku hlasku..ale musi sa to schvalit...a kym sa to schvali..tak sa to par krat vrati naspat...a tak..jednoducho si mylsim ze ani oni nepojdu tak proti ludom..nebudu brat invalidne..lebo su si vedomi..mylsim terajsia koalicia..ze ich postavenie je zatial velmi krehke..takze proti ludom nepojdu..lebo ludia ich drzia..pri moci..
tak uvidime.. 😉 ako daleko to dotiahnu
@mirip
@krasnulka kolko mas rokov , prepana krala..ja ty ona..co ste male? 😀
ako sorry baby nehadajte sa a nevyvolavajte konfliktty..
nepoznate sa navzajom a naco toto zbytocne..
myslite na jedno porekadlo ktorym sa riadim aspon ja
"s pravdou je to ako s ritou, kazdy ma tu svoju" 😀 😝
takze nechajte to tak..
uz sa ako tak debata ustalila a zasa..ked sa budete navzajom napadat..slovne tak tato vasa neplodna diskusia..nikdy neskonci.. 😀
@krasnulka ja so to myslela obrazne moja milá ja sa nesťažujem, a kto sa sťažuej si ty, ty vieš prd o tom čím všetkým sme si prešli aby sme mali deti ja nepatrím k tým čo muž iba oprie a sú tehotné, vela penazí šlo preč a xyz operácií a našťastie máme deti priridzene a nelutujem ani jeden cent a som šťastná že ich mám, vlastne len jedno tedaz a snažím sa vyžiť tak ako to ide a nehorekujem a nelamuentujem ako vyžiť, niekede utiahnem ako to len ide a niekde nie

@krasnulka korunu nie moja euro mozno, z 256 na 190 nie je par a keby som ich nepotrebovala tak mi je to jedno