Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@sirinka takmer v celom svete je ovela vacsi prijem ako u nas - to vyvratit nemozes !!!!!!!!!!
a ceny potravin a vsetkeho su rovnake v celej EU okrem tych platov...
nech mi daju na mesiac 3000 euro a nechcem od statu nic...
alebo mi posli ty zvysnych 66 e/mesacne kedze tebe nechybaju a nam pomozu 😝
@bubush mno...bavme sa radsej iba o europe, lebo v porovnani s celym svetom sme na tom dobre 😉
neviem, ked obcas nakupim potraviny v rakusku, tam su niektore ceny nizsie, ine zase vyssie...zase sluzby napr. su v inych statoch o dost drahsie ako u nas...to sa tiez neda popriet...
skandinavske krajiny, kde je dobry socialny system maju take vysoke odvody, ze si ani neviem predstavit, ze by take nieco navrhli u nas...to by ich hned udupali vsetci do zeme...
malokde je to s materskou a rodinnymi pridavkami take ruzove, ze si vacsina mamiciek moze dovolit kludne sediet doma...
alebo poznas taky stat?
lebo bud su zeny v domacnosti, ked ich manzelia makaju od rana do vecera a nosia domov slusni prijem, prip. maju aj viac robot, alebo vacsina ide velmi skoro spat do prace minimalne na polovicny uvazok...vsade sama au-pair, sukromne jasle a pod...
a k tym 66 eur...jednoducho som sa pytala, ci je to naozaj suma, ktora ju deli od moznosti byt na RD...lebo mozno existuju moznosti, ako sa k tej sume dopracovat, neviem, cim sa zivi jej manzel, ci si nemoze privyrobit, alebo ona popri materskej, praca z domu a pod...
kamoska si privyrabala tym, ze po veceroch prekladala z anglictiny....a pod...
proste hladat riesenie, 66 eur nie je az taka nedosiahnutelna suma...
@abbey1 ahoj, včera dávali na jojke, že sa dnes má stretnúť Mihál s Radičovou ohľadom rokovaní o RP. Prosím ťa, kedy bude odovzdaný spomínaný návrh k RP z petičného výberu Mihálovi? Bolo by super, keby ho boli mali už pred dnešným rokovaním, ale to sa určite nedá zrealizovať. Alebo ho chcete predniesť až v novembri? Ďakujem za odpoveď.
Redaktorka:
"Chcem sa len opýtať, teda ak by to zostalo, debatovalo sa aj o tej sume toho rodičovského príspevku, kde možno matky mohli mať pocit naozaj trošku aj spravodlivosti, že ak odvádzali do systému, dostanú viac, čiže či ste sa bavili aj o tej výške, alebo je stále v hre tá suma 180 - 190, že by sa to znížilo na jednotnú smerom dole."
I. RADIČOVÁ:
"Nebavili sme sa o konkrétnej výške, preto sú tie otázky predčasné. Ale bavili sme sa o tom, že má byť nastavený rodičovský príspevok tak, aby zohľadňoval ten fakt, ktoré mamičky predtým boli pracujúce mamičky, zároveň aby zohľadňovať fakt, ktorý sa viaže predovšetkým na to, že si popri ňom môžu privyrobiť a neboli za to diskriminované.
brífing Radičovej a Mihálová, august 2010
Tak pred tým rozprávali o tom, že v RP má byť zásluhovosť, aspoň mi to tak vychádza z jej odpovede, a zrazu to neni pravda ..............
@yvett14 presne tak!prespekulovanost ako si uzit na ukor chudakov v tomto state nema hraníc 😠 ja som to tu uz davno pisala,ze treba ZDVIHNUT ZADKY a ist si vybojovat spravodlivejsiu spolocnost!ved Radicova to ma pre efekt napisane pod fotkou na FC! nejde tu len o to,ze idu znizit RP,co vsetko sa este len chysta! no nesmiem tu takto pisat,lebo hned som bola zjazdena,ze tu pletiem politiku....
Ten návrh ide do 4 skupín -výborov na prerokovanie.Sú to rôzne výbory napr výbor sociálnych vecí.S poslancom z tohto výboru som osobne hovorila,odovzdala písomné odkazy od mamičiek.Tie výbory budú návrh pripomienkovať a dopĺňať.Až potom pôjde znova do parlamentu na schvalovanie.
ked mimo len jedno , preco nadavate na tuto vladu ? zatial mam pocit ze sa snazia ako sa da ... ako ten bordel co zanechal robert a prehajdakane peniaze to nevidite ? kazdy projekt, ktory bol podany na eurofond tak odflakli, ze by im nikto nato nedal peniaze a odkial by ich vzali , zase s rozpoctu sk ... aby poctivi ludia boli spokojni a lenivci nech su lenivi a ked sa im nic nechce nech sa paci , hovno dostanu ... ale nato aby sa tu vytvorili idealne podmienky treba zmenit pristup k lenivcom ... napriklad preco nezamestni dostavaju taku vysoku davku ? nato aby nerobili, ved v praci dostal tak isto a nadrel sa ... a to neni o nezamestnanosti , ked clovek robit chce tak robit bude ... takze zbytocne nadavate na tuto vladu, ked peniaze co mozu ist nam idu darmozracom ... a to este len uvidite ake protesty budu , ked sa zacne riesit toto ... a francuzko ? viete kto strajkuje ? hlavne ti co sa tam valaju po uliciach a robia zle ... ved sa to tam opakuje kazdy rok ... vsetci by strasne vela chceli skoro za nic ... mozeme bojovat za nase pravo, ale pokial nebude znicene lozisko tak to bude len lepenec na isty cas ... babam drzim palce aj ked som skepticka , aspon bojuju a nenadavaju stale .... vzdy sa da vina na niekoho hodit ze ?
@kkiki nezamestnany dostavaju 50% z platu a nie cely. moja sestra pracovala 12r. v zavode, ktory zrusili. hadam si po tych rokoch zasluzi nejaku podporu, ked nema z coho zit a len tak mimochodom, robi jej to mizernych 250€ a zije sama. nasla si robotu na dohodu, ale tu ma len do konca roka a zarobi 100€. asi by sa mohla ist pas, keby nemala podporu.
@monika633 moni sa skludni ja som szco a viem co to znamena odvadzat a pacovat a danit ... ministerka tomanova rozdelila rp uplne zbytocne a kazdy vedel, ze je to tah do buducich volieb ... ked uz teda chcela podporit pracujucich tak preco nezvysila pracujucim pridavky na dieta (aha prepac zabudla som zvysila o 10 centov ) preco nepredlzila matersku na 12 m a nezvysila percento min na 65 percent z platu ... ? nie ona rozdelila 20 mesacny prispevok na dve skupiny ... si to prepocitaj 🙂 ja sama patrim do skupiny 256 , ale ako riesenie zachovania tohto systemu sa mi to nepaci ... ja chcem slusnu matersku rok, pridavky na dieta min 50eur na hlavu v pripade ze pracujem a odvadzam ( ak nie tak 20 aj menej aby sa nam nerozmnozovali cigani ) a akoze ta nahrada mzdy , ktoru si vela ludi myli ako prispevok na dieta by mal byt max 200 eur ...pre neplaticov 100 pretoze je to dost vysoke percento k minimalnej mzde ... zmeny urobt treba inde a nie v tomto prispevku ... ja si velmi rada vychovam moje tri deti a velmi rada budem platit to co mam , ale nech je socialny zakon aj ku mne nakloneny ... tento model je absolutne zly .... co mamicky dvojiciek trojiciek , nebolo by lepsie aby dostali 200eur + 50 + 50 ??? a kto neplati dostane 100 a 10 napriklad a ak matka nemala moznost robit tak nech za nu odvedie tych 14 eur manzel , preboha akoze 14 eur ... aj tak si tie odvody zacnu platit vsetci sami a potom budu inak rozmyslat a strajkovat ... ale tak to bohuzial funguje vsade a potom maju to co maju ... a ciganov kam chces odpratat do indie ? sak to su slovenky cigani, sem sa nepristahovali ...

@yvett14 ale tak to nefunguje iba u nas...tak funguje takmer cely svet...teda ten vyspelejsi...bohuzial...